Affiliate Marketing Ervaring – Publisher

Affiliate Marketing Ervaring. Er zijn veel publishers die affiliate marketing succesvol in weten te zetten.

Er zijn er echter meer publishers die het niet op de juiste manier aanpakken. Ze blijven achter met een slechte ervaring. Het lukt niet om voldoende relevant verkeer naar de website te krijgen. Ze zijn niet onderscheidend genoeg. Er wordt gekozen voor de verkeerde markt etc.

De conclusie is vaak gerelateerd aan het eindresultaat ‘affiliate marketing werkt niet‘.

Hoe voorkom je een slechte ervaring met affiliate marketing? Of in andere woorden hoe krijg je een succesvol affiliate project van de grond?

In dit blog 3 tips

Affiliate Marketing Ervaring

1 – Affiliate Marketing Ervaring: Waar liggen kansen?

Er moet een onderwerp gekozen worden. Waar weet jij veel van? Welk probleem ga jij oplossen voor jouw bezoeker? Binnen welke markt ga je starten? Hoe ziet deze markt eruit? Hoeveel vraag is er? Hoe hoog zijn de affiliate commissies?

Zoek dit allemaal uit voordat je van start gaat.

Voorbeeld:
Jij heb een jaar gewerkt op de klantenservice van een verzekeringsmaatschappij. Hierin kreeg je heel veel vragen over auto verzekeringen. Vragen die vaak onbeantwoord blijven als je op het internet gaat zoeken.

Hier liggen kansen

1 Kennis
Jij bent een expert op het gebied van auto verzekeringen. Je hebt veel kennis die je kan delen.

2 Kansen om waarde toe te voegen
Doordat je dagelijks in gesprek bent geweest met klanten die opzoek zijn naar een goede autoverzekering weet jij welke vragen er spelen.

3 Commissie
De affiliate commissie voor een autoverzekering ligt tussen de 20 en 65 euro.

4 Markt
De markt is groot -> iedereen met een auto is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Dit gebeurd in de meeste gevallen online.

5 – Concurrentie
De concurrentie binnen de auto verzekering markt is groot. Verzekeringsmaatschappijen hebben hoge marketingbudgetten waardoor ze veel goede posities in google hebben. Om een succesvol project van de grond te krijgen binnen deze markt is punt 2 essentieel.

Vul bij kennis een onderwerp in dat bij jouw past. Waar heb je veel kennis van? Of in welk onderwerp heb je veel interesse? Kijk of vervolgens naar punt 2, 3, 4 en 5.

Schat in wat jouw kansen zijn om hier een succes van te maken.

Door op deze manier te kijken voorkom je direct een aantal veel voorkomende fouten. Hiermee voorkom je een slechte ervaring met affiliate marketing.

2 – Kies een Platform / Medium

Op welke plek ga je van start? Ga je een website maken, een app of wil je promotie doen vanaf een social media account, heb je een email bestand dat je gaat inzetten.

Deze keuze is compleet afhankelijk van jouw plan. Elk medium heeft voordelen en nadelen:

Affiliate Marketing Ervaring

1 – Affiliate Site Maken
Voordelen van het starten met een affiliate site zijn lage opstart kosten / Complete controle over content design / Verkoopbaar / Geen technische kennis nodig / Je kan snel starten.

Echter zijn er 455 miljoen WordPress sites in de wereld. Dit is 35% van alle websites in de wereld. In andere woorden er zijn heel veel mensen met een eigen (affiliate) website. Om je te onderscheiden zul je een gedegen plan moeten hebben om je te onderscheiden.

Er zijn veel verschillende soorten affiliate sites , bekijk hier ook een overzicht van de Grootste Affiliates van Nederland.

2 – App
Om een app te maken is meer technische kennis vereist en een goedkeuring door Apple van jouw app. De opstartkosten zijn hierdoor een stuk hoger. Wat je vaak ziet is als een affiliate sites succesvol is er een app naast wordt gemaakt.

3 – Social Media Account
Je kan jouw Pinterest, Instagram of Facebook pagina inzetten om geld te verdienen met affiliate marketing. Echter is het verstandig om eerst te kijken welke adverteerders je wilt promoten. Er zijn namelijk vaak restricties in de programma voorwaarden hierover. In andere woorden in veel gevallen is dit niet toegestaan. Onderzoek dit voordat je kiest voor een Social Media Account als affiliate.

Ik ben benieuwd naar jouw affiliate marketing ervaring. Laat het hieronder weten door een reactie achter te laten.1 gedachte over “Affiliate Marketing Ervaring – Publisher”

  1. Laat me weten of je iets hebt aan dit blog. Laat een berichtje achter. Ik vind het leuk om jouw ideeën te horen. Ik reageer op elke reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.