Affiliate site verkopen voor 30 miljoen dollar?

Affiliate site verkopen voor 30 miljoen dollar. Het kan. Dit is wat The Wirecutter affiliate site verkopenheeft gedaan.

The Wirecutter is een review affiliate website. De review site is opgestart in 2011 en 5 jaar later voor 30 miljoen dollar verkocht aan The New York Times.

In dit blog wordt er gekeken naar deze super affiliate. Waarom is deze site zo succesvol?  Wat kan je leren van het verhaal van The Wirecutter?

Inhoudsopgave
Transparant over het verdienmodel
Bizar gedetailleerde reviews van producten
De cijfers van The Wirecutter
Wat kan je leren van The Wirecutter?

Transparant over het verdienmodel

In het screenshot zie je de tekst: ‘Wirecutter is reader-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission‘.

Als je reviews schrijft over producten is je onafhankelijkheid essentieel. Als je als review affiliate actief bent dan heb je de schijn tegen.

Je ontvangt namelijk een commissie over de producten waar je een review voor schrijft. Een positieve review leidt tot meer kliks en meer sales.

The Wirecutter maakt, op de belangrijkste positie van haar website (bovenaan de homepage), duidelijk wat het verdienmodel is.

transparant over verdienmodel

Als je doorklikt op deze tekst dan wordt er uitleg gegeven over de manier waarop producten worden getest.

The Wirecutter geeft aan dat het testteam geen contact heeft met het commerciële team.ventilator 2 De journalisten en testers hebben geen kennis van de affiliate commissie die gekoppeld is aan de producten die worden getest.

Daarnaast wordt er uitgelegd dat  affiliate marketing het beste verdienmodel is omdat ze alleen een commissie ontvangen over producten die worden gekocht.

Als een product retour wordt gestuurd dan ontvangt The Wirecutter geen commissie. Ze hebben er dus baat bij om de beste producten in de markt tegen de scherpste prijs te achterhalen.

Hierbij kom ik op het tweede onderdeel van het succes:

Bizar gedetailleerde reviews van producten

Een voorbeeld van een review op The Wirecutter van ventilators. De review start met ventilatorde resultaten.

Echter als je door scrolt wordt uitgelegd wat er allemaal gedaan is om tot een oordeel van beste ventilator te komen.

In eerste instantie worden alle ventilators aangeschaft die meedoen aan de test. Deze worden vervolgens allemaal dagen lang gebruikt en op verschillende onderdelen getest zoals: lawaai, energiezuinig, koelte die er wordt afgegeven.

Om tot een zo goed mogelijk advies te komen wordt elke detail en elke variabele van een ventilator vergeleken en beoordeeld.

Daarnaast checkt The Wirecutter elke review die er is achtergelaten bij de webshops. Op deze manier proberen ze te achterhalen hoe deze ventilatoren op de lange termijn functioneren. Welke ventilatoren gaan het eerst kapot, functioneren ze na een jaar nog net zo goed als de eerste 2 weken.

reviews ventilator

Dat zo’n gedetailleerde review leidt tot bezoekers kan je terug zien aan de reacties op elke review.

Een review over ventilators krijgt 195 reacties.

Niet het meest spannende product. Dit laat zien dat deze pagina enorm veel bezoekers trekt die opzoek zijn naar een ventilator.

Hieronder zie je dat ook google deze reviews op waarde weet te schatten. Zie hieronder wat dit alles voor resultaten oplevert.

beste ventilator

De cijfers van The Wirecutter

Facebook volgers: 120k
Twitter volgers: 84k
Alexa ranking: 4522
Bezoekers per maand: 3,5 miljoen (bron)
Geschatte maandelijkse affiliate omzet: 1,5 miljoen (bron)

Wat kan je leren van The Wirecutter?

Focus op kwaliteit, transparantie en onafhankelijkheid als reviewsite betaalt zich uit.

The Wirecutter heeft een nieuwe standaard voor productbeoordeling neergezet in de US. Hierdoor kan je als consument niet om ze heen.

Alles is uitgezocht en getest je hoeft alleen nog maar te bestellen. Gevolg: jouw affiliate site wordt gekocht voor 30 miljoen dollar door de New York Times.

Aan de slag dus 🙂

En ik ben ook erg benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp, laat het weten door een reactie achter te laten:

Laat weten wat je van dit artikel vindt door de sterren in te vullen:

[ec_stars_rating]

2 gedachten over “Affiliate site verkopen voor 30 miljoen dollar?”

  1. Jochem Vroom says:

    Hoi Thijs, wat vind je van een https://alstu.nl als Nederlands alternatief voor Wirecutter? Ben benieuwd hoe jij als affiliate strateeg dit ziet.

    1. Hoi Jochem, bedankt voor je reactie. Kan zeker een goed alternatief zijn voor Nederland. Wat ik aan de wirecutter indrukwekkend vind is dat de reviews zo bizar gedetailleerd en uitgebreid zijn dat als je het leest je haast niet voor een ander product kan kiezen, ze hebben alles getest. Als dat ook op alstu.nl gebeurt denk ik dat ze alle andere Nederlandse review sites achter zich zullen laten. Wat ik ook een gave internationale affiliate site vind is deze -> https://affiliateacademy.info/creatieve-affiliate-site/ Is nog geen NL versie van. Misschien ook een leuk project voor jullie 🙂 ? Groet, Thijs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.