Whitelabel Telecom Vergelijker (interview René Dekker)

Lees in dit interview meer over het bedrijf 0318 Media van René Dekker. Zij hebben een Whitelabel Telecom Vergelijker voor Publishers ontwikkeld.

Whitelabel Telecom Vergelijker

1 – Kan je iets meer over jezelf vertellen wie ben je en wat doe je?

Jazeker, ik ben René Dekker en ik ben één van de 3 eigenaren van 0318 Media BV. Ik ben verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de samenwerkingen, content en linkbuilding van onze eigen vergelijkingssites.

2 – Hoe zijn jullie op het idee gekomen om te starten met een whitelabel vergelijker voor de telecom markt?

We vergelijken inmiddels alweer 8 jaar mobiele telefoons en hebben dit de eerste 6 jaar alleen voor onze eigen projecten (Telefoon.nl / TelefoonAbonnement.nl / Bestedeal.nl) gedaan, maar het bijhouden voor zoveel verschillende platformen werd wat lastig.

Daarom kozen we ervoor te gaan werken met een API om zo gebruik te kunnen maken van de data van onze hoofdsite Telefoon.nl en dit te integreren in andere labels.

En eigenlijk hadden we toen de basis van onze eigen whitelabel gelegd. Kort daarna besloten we de stap te zetten naar het aanbieden voor derden en zo is het balletje gaan rollen. 

3 – Aan welke voorwaarden moet een publisher voldoen om gebruik te maken van jullie technologie?

We willen niet dat onze vergelijker zomaar overal terecht komt en zijn dus wel wat kritisch bij het bepalen of we nieuwe partijen willen aansluiten.

Zo werken we op dit moment hoofdzakelijk met grote partners als Kieskeurig, Overstappen en Pricewise. Maar we hebben ook minder grote websites aangesloten, als we de potentie maar zien.

Een bedrijf dat zich in het verleden in een andere markt flink heeft bewezen kan voor ons ook reden genoeg zijn om ze nu aan te sluiten, maar we bekijken dat per aanvraag.

Whitelabel Telecom Vergelijker

4 – Wat is jullie verdienmodel?

Het gebruik van onze whitelabel is geheel gratis. Er zijn dus geen aansluitkosten en we vragen ook geen kosten in rekening om te ondersteunen bij de integratie.

Bij iedere sale die vanaf onze vergelijker wordt geplaatst, ontvangen wij een percentage van de opbrengst.

Dat gebeurt volledig geautomatiseerd bij de netwerken waar we mee samenwerken en je hebt daar zelf dus geen administratieve rompslomp aan. 

5 – Jullie zijn niet de enige in de markt die een telecom vergelijker als whitelabel optie aanbiedt? Wat onderscheid jullie van de rest?

Wij hebben onze vergelijker 100% opgebouwd vanaf onze expertise als prijsvergelijker en niet zo zeer als shop of als whitelabel aanbieder.

Daarmee onderscheiden we ons dus van de andere concurrenten. Naast onze jarenlange ervaring als prijsvergelijker beschikt onze whitelabel ook over handige extra’s, zoals uitgebreide specificaties, widgets, uitbreidingsmogelijkheden etc. 

6 – Wat zijn jullie ambities met 0318 Media? Zien jullie kansen buiten de telecom markt of kijken jullie naar uitbreiding naar het buitenland?

Vooralsnog zijn er nog voldoende groeimogelijkheden in Nederland en hebben we nog meer dan genoeg mooie, grote websites waarop wij onze vergelijker maar wat graag zouden willen zien. Zolang dat onderdeel nog niet is afgerond, zie ik nog niet zo gauw een uitbreiding naar het buitenland. Wie weet dat we ooit nog iets in internet, tv en bellen gaan opzetten. 

7 – Wat heeft jullie geholpen om te groeien als bedrijf?  

Het enthousiasme van onze partners helpt ons dagelijks groeien. En dat geeft ons ook echt de energie om door te zetten. 

8 – Waarom zijn jullie enthousiast over affiliate marketing? (wat zijn de voordelen)

Affiliate Marketing is natuurlijk een hartstikke mooi verdienmodel, vanwege de lage opstartkosten en risico’s. Je hebt geen voorraden nodig. Dat is absoluut in onze markt het grootste voordeel. 

9 – Zijn er zaken die je graag anders zou zien in de affiliate markt? Hoe zie je de toekomst?

Lastig, ik merk dat het moeilijk wordt om als affiliate nog naar voren te komen. Er zijn tegenwoordig steeds meer merken die naar boven worden geschoven en de kleinere publishers verdwijnen langzaamaan.

Ik zou daar het liefst een gezonde mix in willen zien. Al moet ik wel zeggen dat er ook in telecom nog steeds genoeg kansen zijn om met affiliate marketing geld te verdienen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.