Starten als publisher [4 direct toepasbare tips]

Starten als publisher. Jij wilt geld gaan verdienen met een eigen website. Wat zijn belangrijke zaken om rekening mee te houden? In dit blog worden 4 tips gegeven die jou kunnen helpen om op de juiste manier van start te gaan.

1 – Doe iets wat een adverteerder niet kan

Succesvolle affiliates doen vaak iets wat adverteerders niet kunnen.

Een voorbeeld hiervan zijn: Vergelijkers.

Wehkamp kan niet alle jurkjes verzamelen en vergelijken en de beste deal aanbieden. Wehkamp kan alleen het aanbod aanbieden wat ze zelf op voorraad hebben.


De affiliate www.jurkjes.nl verzamelt alles. Het is daarom interessanter om op jurkjes.nl te zoeken naar de beste aanbieding of die ene kleur dan op wehkamp.nl.

Hier ligt het onderscheidend vermogen van jurkjes.nl. Wehkamp kan hier nooit op concurreren met jurkjes.nl

Andere voorbeelden van affiliates die iets doen wat adverteerders niet kunnen zijn: Thisiswhyiambroke.com, The WirecutterLootjestrekken.nl, Leerwiki.nl, iPhoned.nl, Newyork.nl

2 – Spring in op een behoefte die niet verdwijnt

Kies niet voor hypes. Ga opzoek naar behoeften die mensen blijven hebben. Jeff Bezos de oprichter van Amazon heeft hier iets interessants over gezegd.

De meest gestelde vraag die hij krijgt van mensen is ‘Wat gaat groot worden?’ ‘Hoe gaat de toekomst eruit zien?’ ‘Waar moeten we op inspelen?’ – ‘What is the next big thing?’ ‘Wat gaat er de komende 10 jaar veranderen?’

Een logische vraag om te stellen aan de man die een van de grootste bedrijven ter wereld heeft gestart. 

Zijn antwoord hierop was: 

Ik weet niet wat er de komende 10 jaar gaat veranderen. Maar ik weet wel wat er niet gaat veranderen. Door jouw bedrijf te richten op consumentenbehoeften die niet veranderen zul je blijven bestaan.

Amazon richt zich op:

1 – Heel veel keus
2 – Lage prijs
3 – Snelle levering

In de komende 10 jaar zullen deze behoeften niet veranderen. Er zullen geen mensen zijn over 10 jaar die te veel willen betalen en lang willen wachten op hun bestelde product.

Dit is de basis van het succes van Amazon. Door deze manier van denken toe te passen op jouw affiliate site kan je een lange termijn project bouwen waar je lang plezier van zult hebben. 

3 – Wees consistent

Consistentie leidt tot succes. Een voorbeeld hiervan is de schrijver John Grisham. John Grisham heeft meer dan 100 miljoen boeken wereldwijd verkocht.

Hij was een advocaat voordat hij begon met schrijven. Hij werkte 60 uur per week en had een gezin met kleine kinderen.

Het is dan lastig om tijd te vinden om te schrijven. Een jaar lang is hij om 6 uur ‘s ochtends opgestaan en heeft 1 pagina per dag geschreven. Aan het eind van het jaar had hij zijn eerste boek van 365 pagina’s af.

Het is dus mogelijk om een boek te schrijven, ook als je een drukke baan hebt en een gezin. Hoe? Door middel van consistentie.

Simon Sinek heeft een goed verhaal over consistentie.

4 – Hoe vol, beat the dip

Consistentie is moeilijk. Dit vergt discipline en doorzettingsvermogen. Je wint alleen van de concurrentie als je bepaalde ‘dips‘ hebt overwonnen.

Het is makkelijk om te starten als affiliate. Het is de afgelopen jaren steeds makkelijker geworden om een website te starten, er zijn whitelabel vergelijkers, whitelabel cashback sites. Binnen een dag kan je een affiliate website online hebben. Echter dit kan iedereen.

Je gaat geen geld verdienen met jouw affiliate project als je hetzelfde doet als iedereen. Er zijn bergen die beklommen moeten worden waardoor je de rest achter je laat. Je zult waarde moeten toevoegen en bezoekers moeten vinden. Dit is moeilijk.

Microsoft is een goed voorbeeld van een bedrijf die het zo goed als onmogelijk heeft gemaakt voor concurrenten om toe te reden.

In de jaren 90 waren alle personal computers afhankelijk van Microsoft. Mensen delen word en excel bestanden met elkaar. Om deze te openen moet je de Microsoft software op je computer hebben staan. Het is heel lastig om hier tussen te komen met een concurrerend systeem, zelfs als dit beter is.

Ze hebben de drempel om tot het toetreden tot de computer software markt heel hoog gemaakt.

Gevolg: Bill Gates werd de rijkste man van de wereld. 

Om terug te komen op het starten van een publisher website. Het is dus zaak om het jouw concurrenten moeilijk te maken om mee te doen.

Een voorbeeld is de website iphoned.nl. Deze affiliate site heeft de afgelopen 10 jaar elke dag rond de 5 posts geplaatst over apple producten. Deze enorme hoeveelheid aan content is niet meer in te halen. Het is heel moeilijk, zo niet onmogelijk om deze autoriteit te verslaan. 

Dus ga jij starten met een affiliate project bepaal waarin jij je gaat onderscheiden en focus je hierop. Probeer iets te bouwen dat niet eenvoudig te kopiëren is. 

Seth Godin heeft hier een goed boek over geschreven -> The Dip.


Ik hoop dat dit je helpt met het starten.  Succes

6 gedachten over “Starten als publisher [4 direct toepasbare tips]”

 1. Prima tips. Hier heb je wat aan.
  Ben benieuwd hoe je een vergelijkingspagina kunt maken op je website

 2. Hoi Bram, bedankt voor je reactie. Goed om te horen dat je wat aan het blog hebt. Er zijn whitelabel vergelijkingstools. Het affiliate netwerk daisycon heeft er een aantal gemaakt: https://vergelijkers.daisycon.com/ Deze zijn eenvoudig te implementeren. Komparu heeft ook whitelabel vergelijkers https://www.komparu.com/subscribe Echter als je zelf technisch onderlegd bent kan je aan de slag met de productfeeds die veel adverteerders aanleveren. Succes!

 3. Goede tips! Op http://www.sconti.nl vind je kleding van populaire winkels met minimaal 50% korting.

  Naast content is geduld ook erg belangrijk!

  @Bram Naeije Er zijn meerdere tools verkrijgbaar voor het maken van vergelijkingssites. Google eens op Price Comparison tools

  1. Bedankt voor je reactie. Succes met jouw affiliate site.

 4. Hallo Thijs
  Ook hier weer waardevolle info, waarom heb ik jouw blog niet eerder gevonden…?

  Bij je tekst over consistentie dacht ik terug aan een motivational speech dat ik op YouTube zag onlangs. Daar haalde men een heel mooi en praktisch voorbeeld aan van het nut van consistentie 🙂:

  you brush your teeth every day, you don’t brush them once in a while do you?

  1. Hoi Kristof, bedankt voor je reactie. Leuk om te horen dat je er wat aan hebt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.