Awin Acces: Interview met Niels de Groot van Awin

In dit interview verteld Niels de Groot van Awin meer over de nieuwe dienst Awin Acces. Lees het hieronder :-). Bij vragen en opmerkingen laat een reactie onder aan het blog.

awin acces

1 – Kan je wat meer over jezelf vertellen? Wie ben je wat doe je?

Ik ben Niels, inmiddels ruim 6 jaar werkzaam bij Awin. Ik heb in die tijd verschillende rollen gehad en een hoop mooie Awin-momenten mogen beleven.

Sinds een jaar stuur ik twee teams aan, een team van accountmanagers en een team van publisher development managers, waarbij ik sinds begin dit jaar ook verantwoordelijk ben voor de uitrol van onze Access propositie in de Benelux. 

2 – Wat doet Awin? Waar helpen jullie e-commerce bedrijven mee?

Awin is een wereldwijd netwerk van affiliates, ook wel publishers genoemd, die het voor een ieder met een webshop mogelijk maakt om op performance basis verkeer en sales te genereren en dus altijd een gezonde ROI na te streven.

Wij helpen adverteerders en publishers te groeien door ons te concentreren op samenwerking middels onze technologie en data. Concreet kan je als adverteerder duizenden relevante websites (publishers) vinden binnen jouw segment die over jouw merk en producten kunnen schrijven. 

Wereldwijd heeft Awin in 2019 €11,1 miljard aan inkomsten gegenereerd voor haar adverteerders en €818 miljoen voor haar publishers.  

3 – Sinds kort zijn jullie gestart met een nieuwe dienst Awin Acces? Kan je hier wat meer over vertellen?

Awin Access is begin dit jaar in Nederland, België en andere Europese landen gelanceerd nadat het succesvol is getest en ontwikkeld in het VK.

Met Awin Access geven we alle startups, accelerators en kleine bedrijven op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om hun online bereik en sales te verhogen middels affiliate marketing.

Met Awin Access krijg je een eigen affiliate programma, toegang tot ons publisher netwerk en de tools. Daarnaast verzorgen we regelmatig webinars met platformtraining en additionele tips zodat mensen zo goed mogelijk op weg geholpen worden. 

4 – Wanneer kom je in aanmerking voor Awin Acces?

Iedereen met een website waar je iets kan kopen of bestellen kan bij ons terecht. Awin Access is bij uitstek geschikt voor startende ondernemers en entrepreneurs en kleinere webshops die naar eigen inzicht affiliate marketing aan hun marketingmix toe willen voegen en op zoek zijn naar additionele omzet.

Het mooie aan affiliate marketing is dat je met relatief weinig budget mooie resultaten kan behalen en op vele relevante sites kan komen te staan. 

5 – Wat zijn de kosten?

Voor Awin Access hebben we de startup erg eenvoudig gemaakt, daarom rekenen dus geen startup kosten. Mocht je toch hulp nodig hebben staat ons team van experts voor je klaar. 

De maandelijkse kosten voor gebruik van ons platform zijn 75 euro per maand en de kosten per sale 30% over de publishercommissie. Als je bijvoorbeeld sneakers verkoopt van 100 euro en de publishercommissie is 5%, dan zijn de kosten 5 euro plus 1,50 euro (30%).  

Omdat we helaas in een nieuwe lockdown terecht zijn gekomen heeft Awin besloten ondernemers en webshops een hart onder de riem te steken en de maandelijkse fee drie maanden gratis aan te bieden.

6 – Is er een bepaald maximum aan affiliate omzet om van de Awin Acces voorwaarden gebruik te kunnen blijven maken?

Iedereen is welkom bij Awin. Awin Access is echt bedoeld als instapmodel en laagdrempelige manier om te starten met performance marketing.

Op het moment dat bedrijven doorgroeien en ook de omzet van affiliate toeneemt liggen er dankzij onze services en jarenlange ervaring veel meer mogelijkheden in het verschiet om door te kunnen blijven groeien. Op het moment dat je in Nederland of België ongeveer 20.000 unieke maandelijkse bezoekers hebt sluiten onze andere services waarschijnlijk beter aan.

Om te zorgen dat klanten zo goed mogelijk geholpen zijn, checken we alle aanmeldingen die binnenkomen om te bepalen welke service het beste aansluit.

7 – Op welke manier word je als webshop eigenaar geholpen om het programma van de grond te krijgen binnen Awin Acces?

De setup is om te beginnen ontzettend eenvoudig, met een wizard waarbij je stap voor stap voor google tag manager bijvoorbeeld alle stappen kan doorlopen. We hebben tegenwoordig ook directe app integraties met de grootste ontwikkelaars zoals Shopify, Magento en andere systemen waardoor je binnen no-time live bent. 

Als de tracking staat doen wij de laatste check en als alles goed staat zetten we het programma live. Je krijgt dan direct een welkomstpakket met de meest relevante informatie om het profiel zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor publishers, we bieden regelmatig gratis webinars aan, en je kan ons natuurlijk 24/7 mailen om alle vragen te stellen.

1 gedachte over “Awin Acces: Interview met Niels de Groot van Awin”

  1. Laat weten wat jouw ideeën zijn over Awin Acces door een reactie achter te laten 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.