Affiliate Marketing in het Buitenland (interview Saleduck)

Affiliate Marketing in het Buitenland. Lees hier het interview met Sjoerd Copier van Saleduck over het starten van een affiliate bedrijf in (onder ander) Azië.

1 – Kan je wat meer over jezelf vertellen. Wie ben je en wat is Saleduck voor een website/bedrijf?

Saleduck is een deals community waar je naar toe gaat om online te shoppen. We zijn begonnen in België met Solden.be waarna we snel de internationale expansie zijn aangegaan en uitgebreid tot 14 landen.

Zelf werk ik sinds 2016 voor Saleduck als CEO vanuit Kuala Lumpur, Maleisië waar we begin 2020 ons voltallige team overgeplaatst hebben.

2 – Jullie zijn met Saleduck actief in verschillende landen. Kan je iets delen over waar jullie tegenaan zijn gelopen bij uitbreiding naar het buitenland?

Expansie naar het buitenland is een stap die je bedrijf flink kan laten groeien. Maar de keuze voor een bepaald land moet goed overwogen worden. We zijn door de jaren heen in meerdere landen gestart die we ook weer hebben moeten sluiten of op een laag pitje hebben gezet.

Een gedegen concurrentie analyse en een overview van de economische cijfers dan wel de politieke situatie in een land moeten in de afweging worden meegenomen.

Het lijkt misschien aantrekkelijk om bijvoorbeeld in Amerika te starten, een land met meer dan 331 miljoen inwoners. Echter is de concurrentie in de zoekresultaten van Google en Bing enorm. Waardoor je een enorm lange adem nodig hebt om daar te kunnen slagen. 

3 – Ik zie verschillende Aziatische landen waar jullie actief zijn. Zijn er grote verschillen qua online gedrag of soorten deals in Azië t.o.v. Europa?

Er zijn grote verschillen tussen Europa en Azië op het gebied van deals. Maar ook binnen de markten zelf zien we grote verschillen. In Indonesië zijn ze gek op deals en is er bijna elke maand wel een online sales event.

Zo zijn ze gek op dubbele getallen zoals 11 november (11.11) en 12 december (12.12) inmiddels is er dus elke maand wel een online event. In Europa wordt iets voorzichtiger omgegaan met het uitgeven van coupons en kortingen.

4 – Waarom is het voor adverteerders/webshop eigenaren interessant om met jullie samen te werken?

Saleduck heeft een enorm bereik in zowel Europa als Azië. Vooral voor adverteerders die in één keer een slag willen slaan in meerdere landen kunnen wij een interessante partner zijn.

Wij kunnen adverteerders helpen met zowel branding als conversie door een enorme doelgroep aan te spreken. Dit kan voor adverteerders interessant zijn om nieuwe klanten data te verwerven. Eenmaal in het bestand van de adverteerder kan het een klant voor het leven worden.

5 – Wat zijn de voordelen en nadelen van affiliate marketing als verdienmodel?

Het grote voordeel is dat je zelf geen voorraad hoeft te hebben om toch producten te promoten. Het nadeel is dat de marges vaak klein zijn en je voor een groot deel afhankelijk bent van wat er op pagina van de partner gebeurd waar je mee werkt.

Je hebt dus niet altijd even veel in zagen als je zou willen. Met Saleduck hebben we dit voor een groot deel opgelost via We Can Track

6 – Wat vind jij belangrijk binnen een samenwerking met een webshop/merchant?

Bij Saleduck vinden wij direct contact met de merchant belangrijk. Het samen afstemmen van de doelstellingen en het terugkoppelen van resultaten. Dit helpt ons om samen een betere ervaring voor de gebruikers te realiseren en de campagne tot een success te maken.

Affiliate Marketing in het Buitenland

7– Heb je een voorkeur voor een affiliate netwerk?

Wij werken in Azië graag met netwerken als Optimise en Involve Asia. Deze partijen hebben over het algemeen hun techniek goed op orden en niet geheel onbelangrijk de commissies worden voor de grotere affiliates voorgeschoten waardoor je niet hoeft te wachten tot de adverteerder betaald heeft.

8 – Hoe is het om te werken in Zuid Oost Azië?

Maleisië is een heerlijk land met verschillende eilanden waar je binnen enkele uren op een wit strand kan zitten.

Daarnaast is het land strategisch gelegen om de rest van Azië te bezoeken. Werken vanuit dit land is dan ook geen straf. We zoeken overigens nog Nederlands/Vlaamse collega’s die ons team komen versterken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.