Interview Monuta – Marcel Nagtegaal

In dit interview verteld Marcel Nagtegaal van Monuta meer over het affiliate programma van Monuta. Lees het hieronder :-). Bij vragen en opmerkingen laat een reactie achter onder aan het blog.

1 – Kan je wat meer over jezelf vertellen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Marcel Nagtegaal, 35 jaar en woonachtig in Amersfoort.

Mijn passie voor online marketing begon in 2011 als Affiliate Marketeer bij Daisycon. Na een gezellige en vooral ook leerzame periode, ben ik na ruim 4 jaar aan de slag gegaan bij Albelli als Head of Affiliate Marketing. Na ruim 5,5 jaar Affiliate marketing werd het tijd voor een nieuwe stap (binnen Albelli), namelijk SEA specialist.

En sinds 2017 ben ik werkzaam voor Monuta uitvaartverzekeringen als online marketing specialist. Binnen het team ben ik verantwoordelijk voor de kanalen; Affiliate Marketing, SEA en Display.


2 – Met wat voor een soort affiliate / partners werkt Monuta op dit moment samen?

Wij werken vooral actief samen met uitvaartverzekering vergelijkers, content website en mailpartijen. Wij vinden het vooral erg belangrijk dat bezoekers een goed beeld krijgen van de markt, het product en de verschillen per uitvaartverzekeraar.

Waar wij niet (actief) mee samenwerken zijn kortingscodes websites. Wij hebben namelijk geen kortingscodes en/of acties.

3 – Naar wat voor een affiliate / partners zijn jullie opzoek?

Wij werken graag actief samen met vergelijkers, content websites en mailpartijen. Hierbij geldt wel dat het voor ons erg belangrijk is dat zij een goed beeld geven van de markt, het product en de verschillen per uitvaartverzekeraar.

De zoektocht naar een passende uitvaartverzekering wordt over het algemeen gedaan tijdens één van de life events. Bijvoorbeeld wanneer iemand 18 is geworden, hij/zij is gaan samenwonen en/of net zijn getrouwd etc. Het kan dus breder zijn dan enkel en alleen een website over uitvaartverzekeringen.

4 – Jullie werken met meerdere Affiliate Netwerken. Waarom hebben jullie hiervoor gekozen en hoe bevalt dit?

Wij werken op dit moment actief samen met Awin & Daisycon. Beide netwerken zijn betrouwbaar, hebben goede affiliate marketeers in dienst en bieden een goede service aan. Beide netwerken focussen zich vooral in het uitbreiden van nieuwe affiliates of in het versterken/uitbreiden van lopende samenwerkingen.

4 – Hoe raad je publishers aan om Monuta te promoten?

Verdiep je in eerste instantie in ons product en in de markt. We hebben ontzettend veel goede publishers en zij geven in mijn optiek een goed beeld van de markt en het aanbod.

Voor publishers kan het erg waardevol zijn om Monuta te promoten. We zijn een sterk merk, hebben een goed product,  een interessant vergoedingsmodel en wij ondersteunen onze affiliates d.m.v. onze branding campagnes (display/social).

5 – Wat zijn jouw ideeën over conversie attributie?

Ik ben groot voorstander van conversie attributie. Voor veel campagnes geldt dat conversie attributie zorgt voor een eerlijke verdeling van de commissie per sale/lead.

Voor onze branche zien wij dat de toegevoegde waarde van conversie attributie minimaal is. Het afsluiten van een uitvaartverzekering vindt vaak binnen 1 dag plaats en we zien dat een zeer groot gedeelte van de afgesloten uitvaartverzekeringen 1 conversie pad heeft.

6 – Hoe zie jij de toekomst van affiliate / partner marketing?

Positief. De kracht van affiliate marketing zit hem vooral in het actief samenwerken met publishers en betaling o.b.v. performance (no cure, no pay). Helaas heerst er bij veel bedrijven nog wel een wat negatief beeld over het Affiliate kanaal. Daar waar ik juist van mening ben dat Affiliate Marketing juist een krachtig online kanaal is en dat het vooral belangrijk is dat je als adverteerder goed inzicht krijgt in de toegevoegde waarde per affiliate.

Zo hebben wij een Affiliate dashboard ontwikkeld en kunnen wij eenvoudig en snel de toegevoegde waarde per publisher inzien. Wanneer bijvoorbeeld het royement te hoog is, dan zullen wij in eerste instantie het gesprek aangaan met de publisher. Soms kan het toevoegen of juist verwijderen van een stukje content, direct zorgen voor een lager royement. Indien het royement alsnog te hoog blijft, dan wordt de samenwerking met de publisher stopgezet.

8 – Waarom zal een affiliate de promotie van Monuta op moeten starten?

Monuta is als uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar de steun bij ieder afscheid. Het is onze missie om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken. Monuta is één van de marktleiders op het gebied van uitvaartverzekeringen en sinds 2011 in het bezit van het keurmerk klantgericht verzekeren.

Om de wensen van de uitvaart financieel mogelijk te maken, kan de (potentiële) klant bij ons een uitvaartverzekering afsluiten tegen een scherpe premie. Monuta verzorgt als uitvaartverzorger voor een persoonlijk afscheid, waar nabestaanden met een goed gevoel op terug kunnen kijken.

Waarom Monuta promoten:

  • Geoptimaliseerde sales funnel
  • Scherpe premies per leeftijd
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • De verzekering is tussentijds aanpasbaar
  • Winnaar Web Performance Score WUA 2013 t/m 2018
  • Met ruim 6.100 klantbeoordelingen scoort Monuta een 8,5
  • 97% van onze klanten beveelt Monuta aan!

Kortom: Het Monuta affiliate programma is erg interessant en een geweldig product om als publisher te promoten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.