Affiliate Netwerken Nederland – Welke moet je kiezen?

Affiliate netwerken Nederland. Welke affiliate netwerken zijn er in Nederland? Wat zijn de verschillen tussen deze netwerken?

Hoe bepaal je als affiliate of adverteerder voor welke netwerk je moet kiezen? Binnen dit blog worden alle netwerken in Nederland besproken.

-> Lees het blog Wat doet een affiliate netwerk als je hier meer over wilt weten.

Inhoudsopgave:
Daisycon
Tradetracker
Awin

Tradedoubler
OMG – Netdirect
Familyblend
Bol.com Partnerprogramma
Amazon Associates

DAISYCON

Over Daisycon 

affiliate netwerken nederlandDaisycon is gestart in het jaar 2007. Sinds 2000 hadden de eigenaren een advertentie netwerk onder de naam kliks.nl, affiliates.nl en leadbutler.nl.

Daisycon is een echt Nederlands affiliate netwerk. Vanuit Almere werken circa 75 werknemers voor dit bedrijf.

De interface en techniek worden inhouse ontwikkeld.

ga naar de website

Binnen welke branches is Daisycon het grootst?

Daisycon is actief in veel branches. Echter zijn er een aantal markten waarbinnen zij groot zijn. Hierbinnen zijn zij expert en kunnen ze goed adviseren.

Dit zijn fashion, finance, energie, telecom en reizen. Voor een compleet overzicht ga dan naar alle daisycon affiliate programma’s

Tip: Om een indruk te krijgen welk netwerk bij je past is het goed om te weten binnen welke branches het netwerk actief is. Als een affiliate netwerk veel ervaring heeft binnen jouw branche weten ze wat werkt en wat niet werkt. Daarnaast kennen ze de best converterende affiliates en adverteerders. Dit helpt om zo snel mogelijk tot een zo hoog mogelijk rendement te komen voor jouw affiliate website of affiliate programma.

Waarin onderscheidt daisycon zich?

vergelijker

1 – Technologie: Dit zie je terug binnen de affiliate tools die er worden ontwikkeld. Er zijn verschillende vergelijktools die eenvoudig te implementeren zijn voor een affiliate.

Zo kan een affiliate binnen een paar stappen een vergelijker op zijn site plaatsen (zonder technische kennis) voor de volgende producten en diensten:

alles in 1 vergelijker autoverzekerings vergelijker, boekhoudsoftware vergelijker, dating site vergelijker, energie vergelijker, reisverzekering vergelijker, sim only vergelijker, telecom vergelijker, uitvaartkostentool, zorgverzekering vergelijker, loterijen vergelijker

2 – Persoonlijke aanpak: Binnen Daisycon zijn veel channelmanagers werkzaam die zowel de affiliate als de adverteerder ondersteunen. Deze aanpak heeft geleid tot een grote actieve affiliate base en veel verschillende succesvolle affiliate programma’s.

Wanneer kies je voor Daisycon als adverteerder?

Je kan voor Daisycon kiezen als adverteerder als je actief bent in 1 van de branches waarbinnen zij gespecialiseerd zijn. Daisycon is het sterkst in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

De internationale doelstellingen van jouw bedrijf zullen aan moeten sluiten bij deze landen.

Wanneer kies je voor Daisycon als affiliate?

Ben je opzoek naar een netwerk die technische ondersteuning biedt door middel van affiliate tools, daarnaast veel grote A-merken maar ook kleinere affiliate programma’s actief zijn dan is Daisycon een geschikt netwerk.

Bedenk van te voren goed welke adverteerders jij zou willen promoten en of kijk of deze actief zijn bij Daisycon.

TRADETRACKER

tradetracker affiliate netwerk nederlandOver Tradetracker

Tradetracker is net als Daisycon een affiliate netwerk dat is opgericht in Nederland.

Een andere overeenkomst met Daisycon is dat het hoofdkantoor zich ook in Almere bevindt. Tradetracker is echter actief in 21 landen.

ga naar de website

Binnen welke branches is Tradetracker het grootst?

Tradetracker is het Nederlands affiliate netwerk met de meeste affiliate programma’s. Er zijn enkele branches die er tussen uit schieten.

Dit zijn reizen, financieel en shopping. Bekijk hier een overzicht van alle actieve affiliate programma’s Tradetracker.

Waarin onderscheidt Tradetracker zich?

Veel affiliates en adverteerders vinden de interface van Tradetracker het prettigst werken. De interface is snel en het is voor een affiliate eenvoudig om een link op te halen.

Daarnaast heeft Tradetracker een technologie ontwikkeld onder de naam Real Attribution. Hiermee is het mogelijk conversie attributie toe te passen binnen het affiliate kanaal.

Dit betekent dat het mogelijk is om de commissie te verdelen onder verschillende partners . Zo kan je als adverteerder ervoor kiezen om de affiliate die als eerste een bezoeker aanbrengt (begin van de funnel) ook een vergoeding te geven.

Wanneer kies je voor Tradetracker als adverteerder?

Tradetracker biedt kansen voor zowel de kleinere als grotere adverteerders. Binnen Tradetracker zie je veel A merken maar ook veel kleinere webshops actief.

Mocht je een kleinere adverteerder zijn houdt er dan wel rekening mee dat je zelf de kar zal moeten trekken.

Het systeem van Tradetracker is gebruiksvriendelijk waardoor het eenvoudig is om zelf je programma te managen.

Wanneer kies je voor Tradetracker als affiliate?

Veel affiliates zijn enthousiast over de interface van Tradetracker. Daarnaast biedt Tradetracker kansen voor affiliates die wat hoger in de funnel actief zijn.

Als affiliate ontvang je een commissie als je verantwoordelijk bent voor het plaatsen van de laatste klik (last cookie counts).

Binnen Tradetracker is het ook mogelijk om een commissie te ontvangen als jij in het voortraject actief bent geweest van de sale.

AWINaffiliate netwerk awin

Over Awin

Awin is een internationaal affiliate netwerk. Het hoofdkantoor bevind zich in Berlijn.

Er werken ongeveer 900 mensen wereldwijd voor Awin. Het Nederlandse kantoor bevindt zich in Amsterdam.

ga naar de website

Binnen welke branches is Awin het grootst?

Awin is in Nederland groot in fashion, finance, telecom en shopping. Voor een compleet overzicht van alle adverteerders die een affiliate programma hebben bij Awin bekijk de volgende pagina -> affiliate programma’s Awin

Waarin onderscheidt Awin zich?

Awin heeft een sterke focus op A merken. Je ziet in de klanten portfolio van Awin veel grote Nederlandse adverteerders. Kleinere webshops worden niet geaccepteerd door de accountmanagers van Awin.

Sinds mei 2020 heeft Awin een nieuwe dienst: Awin Acces. Deze dienst is gericht op startende en kleinere bedrijven. Je betaalt minder vaste kosten maar zal ook meer zelf moeten doen om er een succes van te maken.

Doordat Awin een groot internationaal netwerk is kan je via Awin snel een nieuwe markt in het buitenland betreden als adverteerder. Voor affiliates is het een interessant netwerk doordat er veel grote e-commerce shops zijn aangesloten.

Wanneer kies je voor Awin als adverteerder?

Awin is als netwerk interessant als je internationale ambities hebt. Awin is in veel landen actief. Je kan als adverteerder makkelijker starten in onbekende markten.

Wil je bijvoorbeeld de Duitse markt betreden met jouw e-commerce shop dan kunnen de accountmanagers van Awin je in contact brengen met hun Duitse collega’s.

Wanneer kies je voor Awin als affiliate?

Awin heeft veel grote E-commerce klanten en is sterk in het buitenland. Als je als affiliate ambities hebt om internationaal te groeien dan is Awin een interessante partner.

Daarnaast zie je dat alle grote finance en fashion affiliates in Nederland gebruik maken van het Awin netwerk doordat ze binnen deze segmenten grote adverteerders hebben weten binnen te halen.

TRADEDOUBLERaffiliate netwerken nederland

Over Tradedoubler

Tradedoubler is van oorsprong een Zweeds bedrijf. Ze hebben in 10 landen een kantoor en zijn actief in 83 landen. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Rotterdam.

ga naar de website

Binnen welke branches is Tradedoubler actief?

Tradedoubler is groot binnen reizen en elektronica. Ze hebben geen overzicht van de actieve adverteerders op hun site staan, zoals de andere 3 netwerken hierboven.

Een advies voor Tradedoubler is om dit wel te doen. Als affiliates niet op voorhand weten welke adverteerders er actief zijn dan zullen ze zich minder snel aansluiten bij Tradedoubler.

Waarin onderscheidt Tradedoubler zich?

Tradedoubler is een internationaal netwerk. Echter is de benadering in Nederland zeer persoonlijk. De accountmanager zijn erg betrokken bij de campagnes.

Zowel aan de kant van de affiliate als die van de adverteerder. Tradedoubler is internationaal een grote partij in Nederland zijn ze echter een stuk kleiner dan Awin, Daisycon en Tradetracker.

Tradedoubler wil graag hard groeien en dit zie je terug in het kwalitatieve accountmanagement.

Waarom kies je voor Tradedoubler als adverteerder?

Als je als adverteerder opzoek bent naar een partij die hard voor je gaat werken is Tradedoubler het netwerk.

Daarnaast heeft Tradedoubler de mogelijkheid om een privat parter programma op te starten. Dit betekent dat je net zoals wehkamp of bol.com een eigen affiliateprogramma hebt compleet in je eigen layout.

Binnen een privat programma is de manier van betalen aan het netwerk anders. Je betaald een vast maandbedrag en niet een marge per transactie. Dit is interessant voor grote e-commerce partijen die hoge aantallen doen met hoge commissies (zoals wehkamp en bol.com).

Waarom kies je voor Tradedoubler als affiliate?

Als affilaite is Tradedoubler interessant omdat het acountmanagement je goed op weg helpt. De software van Tradedoubler is verouderd. In vergelijking met Daisycon en Tradetracker kan tradedoubler software soms een puzzel zijn om te vinden wat je zoekt. Echter wordt er gewerkt aan een nieuw systeem.

OMG – NetdirectOMG - netdirect

Over OMG

OMG staat voor Online Marketing Group. Het online marketing bedrijf is gesplitst in 3 onderdelen. OMG Mailmedia dit is een e-mailbestand waar door klanten gebruik van gemaakt kan worden om leads en sales te werven. OMG Brainshuffle houdt zich bezig met conversie optimalisatie, inrichten e-mail funnels en creatie van landingspagina’s. Het laatste onderdeel is OMG Netdirect en dit is het affiliate marketing netwerk. Binnen dit netwerk is het mogelijk voor affiliates om promotiemateriaal op te nemen van de OMG klanten.

ga naar de website

Binnen welke branches is OMG actief?

OMG richt zich binnen OMG Netdirect op de werving van abonnementen voor kranten en tijdschriften. Er wordt binnen de tijdschriften en krantenbranche veel gebruik gemaakt van proefabonnementen. Je ontvangt dan een hoge korting op een tijdelijk abonnement.

Na het aflopen van een proefabonnement is het doel van de uitgever hier een nieuwe abonnementhouder van te maken. OMG werkt samen met de grote uitgeverijen zoals Sanoma, TMG en de Persgroep. Voorbeelden van titels die je kan promoten via OMG zijn De Telegraaf, Het Algemeen Dagblad en Linda.

Naast de kranten en tijdschriften abonnementen zijn er ook mogelijkheden voor de promotie van proefritten voor autodealers en lead werving voor energiemaatschappijen en loterijen.

Waarin onderscheidt OMG zich?

OMG is sterk in het bouwen van converterende landingspagina’s. De meeste affiliate netwerken laten de bezoekers door sturen naar de pagina van de adverteerder. OMG bouwt voor de meeste klanten aparte landingspagina’s. Dit zie je terug in de hoogte van de conversiepercentages.

Waarom kies je voor OMG als adverteerder?

Als je opzoek bent naar een affiliate netwerk die gespecialiseerd is in lead werving dan is OMG een goede keus. Daarnaast kunnen ze goed converterende landingspagina’s voor je bouwen en extra bereik creëren door de inzet van hun e-mail base.

Waarom kies je voor OMG als affiliate?

Affiliates gericht op gratis artikelen, cashback partijen en mailpartijen zijn aangesloten bij OMG. Om leads te genereren zijn er hoge kortingen of cadeaus nodig om de potentiële klant te overtuigen.

Als jij een affiliate project hebt dat is gericht op acties, kranten, tijdschriften of loterijen dan is OMG het netwerk voor jou. De conversie van de acties waar ze zelf een landingspagina voor hebben gemaakt is het hoogst. Advies om deze acties  te promoten via jouw affiliate project.

Familyblend

Over Familyblendfamilyblend

Family Blend was in het verleden actief onder de naam Affiliate4you. Family Blend is een affiliate netwerk gericht op families. . Doordat ze een duidelijke doelgroep hebben gekozen hebben ze ook een specifieke affiliate base die zich richt op deze doelgroep. Daarnaast zijn de accountmanager van Familyblend specialisten binnen het familie segment. Familyblend werkt met de software van Awin.

ga naar de website

Binnen welke branches is Familyblend actief?

Familyblend richt zich op families. Klanten die, op moment van schrijven, zijn aangesloten bij dit netwerk zijn Albert Heyn, Fisher Price, Nutrica en Philips

Waarin onderscheidt Familyblend zich?

Het onderscheid zit in de duidelijke keuze qua doelgroep. Dus richt jij je op gezinnen als adverteerder of affiliate dan is Family Blend een goede keuze.

BOL.combol.com partnerprogramma

Over BOL.com partnerprogramma

BOL.com heeft een privat partner programma. Dit betekent dat je ze niet bij een affiliate netwerk kan vinden. Voordeel voor Bol.com is dat ze niet meer per transactie af hoeven te rekenen aan het affiliate netwerk -> lees ook verdienmodel van affiliate netwerk.

Voor een e-commerce reus als BOL.com zijn de kosten een affiliate netwerk te hoog. Wehkamp en Coolblue werken ook met een privat affiliate programma. In veel gevallen wordt er software van een netwerk onder licentie ingekocht en helemaal op de wensen van de klant (in dat geval bol.com) ingericht.

ga naar de website

Waarom kies je voor BOL.com als affiliate?

Bol-partnerprogramma-2Het affiliate programma van BOL is erg gebruiksvriendelijk. Ze hebben veel widgets / tools die je op je site kan plaatsen. Je hoeft  alleen een html code te kopiëren en in je site te plakken. Er is geen technische kennis vereist.

Je kan bijvoorbeeld met een paar muisklikken een bestseller boeken lijst op je affiliate site plaatsen. Deze wordt door BOL.com geupdate. Zo zijn de aanbiedingen altijd up to date. Dit is ideaal, helemaal als je een website hebt met  veel pagina’s.

Daarnaast heeft BOL.com een gigantisch aanbod waar je van kan profiteren. Je ziet dan ook dat er veel niche affiliates actief zijn voor BOL.com.

Amazon Associates

Amazon Associates

Over Amazon Associates

Amazon is in 1996 gestart met haar affiliate marketing programma. Ze zijn een van de eerste bedrijven die hiermee zijn begonnen. Amazon weet dan ook als geen ander hoe ze haar partners moet helpen om meer sales te realiseren.

ga naar de website

Waarin onderscheidt Amazon Associates zich?

Aanbod -> Het aanbod van Amazon is gigantisch. Nu Amazon ook in Nederland actief is liggen er kansen om van dit grote aanbod gebruik te maken. Dit is interessant voor affilaites die zich richten op een specifiek product (niche)

Prijzen en conversie -> Amazon is en wordt een serieuze concurrent van Coolblue en BOL.com. Voor vergelijkers is het interessant om de conversie en prijzen van Amazon te testen ten opzichte van de Nederlandse bedrijven.

Voorbeelden Amazon affiliates

Bekijk hier twee voorbeelden van internationale Amazon affiliates:

Creatieve affilate site – This is why Iam Broke
Affiliate site verkopen voor 30 miljoen

En ik ben ook erg benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp, laat het weten door een reactie achter te laten:

2 gedachten over “Affiliate Netwerken Nederland – Welke moet je kiezen?”

 1. Hi Thijs,

  Ik mis er nog een paar in je lijstje die naar mijn mening er wel in horen:

  1. Linkpizza, een enorm vernieuwend platform voor affiliates
  2. Paypro, op dit moment marktleider in Nederland op het gebied van digitale producten
  3. Binnenkort opent Plug&Pay ook de deuren naar een nieuw affiliate platform. (Eind 2020)

  Ramses

  1. Hoi Ramses,

   Bedankt voor je toevoegingen. Er zijn inderdaad een aantal Affiliate Netwerken die hier niet genoemd zijn. Ik zal dit artikel binnenkort eens updaten. Linkpizza is bewust niet meegenomen. Dit is een partij die alle affiliate programma’s van de netwerken verzameld op 1 platform. Ze hebben geen overeenkomsten met adverteerders zoals een daisycon tradetracker of awin wel heeft. Linkpizza ontvangt een percentage van jouw affiliate vergoeding. Een heel handig systeem als je een site hebt met heel veel content en het onderhoud van je affiliate links te veel tijd kost. Het is niet interessant om met Linkpizza samen te werken als je affiliate links makkelijk te onderhouden zijn. Dan verdien je namelijk meer commissie door rechtstrees met de netwerken samen te werken. Daarnaast is het goed om te weten dat Linkpizza de programma’s van TradeTracker niet in zijn systeem heeft.

   Plug&Play heb ik nog niet van gehoord. Ik ga ze in de gaten houden.

   Succes met jouw website.

   Groet,

   Thijs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.