Creatieve affiliate site – This is why I’am broke

Creatieve affiliate site. Als je van plan bent om te starten met affiliate marketing kunnen voorbeelden van creatieve affiliate sites inspirerend werken.

In dit blog wordt de grote internationale affilaite site ‘This is why I’am broke’ besproken. Waarom is deze affiliate zo succesvol?

This is Why I’am Broke

This is why I’am broke is een Amazon affiliate site. Bijna alle producten die op deze website staan verwijzen door naar Amazon.

Het geeft een inkijk in wat voor onzinnige producten er allemaal verkocht worden op Amazon :-).

This is why I’am broke verzameld dagelijks grappige producten van Amazon, plaatst deze op haar website en zet hier een leuke tekst bij.

creatieve affiliate site

Voorbeelden van producten die ze promoten

Onderaan dit artikel zie je een aantal voorbeelden van malle producten die op ‘This is Why I’am Broke’ staan.

Zo zie je een ‘hot dog  trui’voor honden. Een pak waardoor je eruit ziet als een struik, een hete lucht ballon en een Bob Ross waffel maker.

De plaatjes worden voorzien van bijpassende teksten zoals bij de ‘human hedge costume’ staat

‘Dit menselijke haagkostuum is perfect om nietsvermoedende trick-or-treaters te laten schrikken wanneer ze zich op uw eigendom wagen. Het is op maat gemaakt van groen plastic blad dat dit eigenzinnige ensemble een angstaanjagend realistisch uiterlijk geeft.’

Prestaties affiliate website

Leuk om dagelijks grappige producten op amazon te zoeken en op een website te plaatsen, maar levert het ook wat op? Hieronder de cijfers van deze creatieve affiliate site:

Facebook volgers: 311k
Twitter volgers: 10k
Aantal maandelijkse bezoekers: 1,1 miljoen (bron)
Alexa rank: 15910
Geschatte maandelijkse omzet per maand: 70k

Wat is de reden dat deze affiliate zo succesvol is?

1Delen:

Mensen sturen grappige producten naar elkaar door. Hierdoor komen er continue nieuwe bezoekers naar de site.

2Backlinks:

Veel blogs en websites verwijzen naar deze site voor inspiratie tips voor cadeaus of omdat er veel bijzondere producten op te vinden zijn. Gevolg veel backlinks. Dit zie je terug in de hoge alexa ranking.

3Terugkerende bezoekers:

De site heeft een grote community. Gevolg veel terugkerende bezoekers en de afhankelijkheid van Google wordt beperkt.

Je kan oneindig door blijven scrollen en de site wordt doorlopend geupdate. Hierdoor komen veel mensen terug om te kijken wat er voor nieuwe producten er zijn toegevoegd.

4 – Cross sell:

Alle bezoekers die klikken worden doorgestuurd naar Amazon. De producten die op TIWIB staan worden door een kleine groep mensen gekocht.

Echter als je klikt op de link naar Amazon en je besluit iets anders te kopen binnen de cookietijd dan ontvangt ‘This is why I’am broke’ ook een commissie.

De verwachting is dat een groot deel van de uitbetaalde commissies afkomstig zijn van aankopen van andere producten waar in eerste instantie niet op geklikt is.

Hieronder nog een aantal voorbeelden van de producten die terug te vinden zijn op deze creatieve affiliate website – lees ook de teksten eronder 😉

Laat weten wat je van dit artikel vindt door de sterren in te vullen:

[ec_stars_rating]

En ik ben ook erg benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp, laat het weten door een reactie achter te laten:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.