Mobile Vikings – Hoe verdienen ze Online Geld?

Mobile Vikings. Hoe werkt het business model van deze telecom provider. Lees in de blog hoe deze Belgische provider geld verdiend door middel van cashback.

Mobile Vikings

Wat doet Mobile Vikings?

Mobile Vikings is een telecomprovider uit België. Ze verkopen mobiele abonnementen. Binnen het telecomaanbod is er de dienst Viking Deals. Je hebt als abonnee de mogelijkheid om je gehele telefoonrekening terug te verdienen.

Als je online iets koopt via de partners van Viking Deals spaar je punten. 1 Vikingpunt is 1 euro. De gespaarde punten kan je gebruiken om extra belminuten te kopen of als korting op je rekening.

Hoe verdient Mobile Vikings Online Geld?

Vikingdeals werkt op basis van affiliate marketing. Partners zijn Coolblue , Aliexpress, Takeaway.com. Vikingdeals ontvangt een commissie van Coolblue op het moment dat een abonnee via Viking deals een aankoop doet bij Coolblue.

De abonnee spaart op deze wijze punten. Vikingdeals verdient een commissie. Ik weet niet wat de verdeelsleutel is. Maar ik kan me voorstellen dat 50% van de verdiende commissie in Vikingpunten wordt uitbetaald. En de andere 50% voor Vikingdeals.

Dit is de manier waarop een cashback affiliate ook werkt.

Cijfers

Website Ranking Wereldwijd: 87.836
Website Ranking België: 689
Maandelijkse Bezoekers: 352k

Wat kan je van ze leren?

Mobile Vikings verdient commissies doordat de abonnees via Viking Deals aankopen doen. Deze commissie delen ze met hun abonnees waardoor ze lagere maandlasten hebben.

Dit is een win win situatie.

Dit model is binnen veel meer branches toe te voegen. Als je een grote online klantenbase hebt dan kan een cashback functie interessant zijn. Zowel voor klantenbinding als voor een extra inkomstenstroom.

1 gedachte over “Mobile Vikings – Hoe verdienen ze Online Geld?”

  1. Wat vind jij van het business model van Mobile Vikings? Laat het weten, laat een reactie achter 🙂 Groet, Thijs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.