Million Dollar Homepage – Binnen 5 maanden 1 miljoen dollar.

The Million Dollar Homepage is een website die in 2005 is gemaakt door de toen 21 jarige Alex Tew uit Engeland. Hij was opzoek naar een manier om geld te verdienen om zijn studie te kunnen betalen.

Wat doen ze?

Het kostte hem 50 dollar om de website te maken.

Je beeldscherm is opgebouwd uit piepkleine puntjes (pixels) die samen de beeld en tekst van je computerscherm vormen. Alex Tew besloot om een 1000 bij 1000 blok aan pixels te verkopen. Voor 1 dollar per pixel. Omdat een pixel met het blote oog niet te zien is werden ze verkocht per blok van 10×10 voor 100 dollar.

Mensen vonden dit idee zo grappig dat dit door veel pers is opgepakt. Zoals de BBC, FOX News, Washington News en vele ander. De website ging viral. Hierdoor steeg de populariteit van de website.

De Alexa ranking was op zijn hoogtepunt 127. Dit betekent dat er 126 sites groter waren dan The Million Dollar Homepage op dat moment.

Door de hoge alexa ranking was een link van deze site in die tijd interessant om als backlink te hebben. Veel kwalitatieve links van externe sites leidt tot een betere ranking in Google.

Omdat er op het laatst zoveel vraag was naar de pixels zijn de laatste 1000 verkocht op Ebay voor 38.000 dollar.

In 5 maanden had de 21 jarige Alex meer dan 1.000.000 dollar verdient.

Million Dollar Homepage: Hoe verdienen ze online geld?

Verkoop van 1 miljoen pixels voor 1 dollar per stuk.

Cijfers

Website Ranking Wereldwijd: 332.759
Website Ranking Nederland: 195.046
Maandelijkse Bezoekers: 83k

Wat kan je van Million Dollar Homepage leren?

Er zijn veel vergelijkbare sites gestart na succes van Million Dollar Home Page. Deze waren echter niet of nauwelijks succesvol.

Wat je kan leren van The Million Dollar Home Page is dat een origineel en grappig idee viral kan gaan. De pers is altijd opzoek naar leuke creatieve sites. Hiervan kan je profiteren als jouw website aansluit bij deze behoefte.

Benader de binnenlandse en buitenlandse media met jouw verhaal voor zoveel mogelijk bereik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.