TradeTracker – Alles wat je moet weten

Binnen dit blog word alle ins en outs besproken rondom het affiliate netwerk TradeTracker.

Dit blog is geschreven voor een affiliate. Ben je een adverteerder (webshop eigenaar) en wil je advies over een samenwerking met TradeTracker neem dan contact met mij op via inhuur.

Klik op de onderstaande links om direct naar de gewenste informatie te gaan.

Klik hier om je Gratis aan te melden bij TradeTracker

Inhoud

1Hoe werkt Affiliate Marketing?
2Wat doet het Netwerk TradeTracker?
3 Hoe werkt een aanmelding als affiliate bij TradeTracker?
4 Ik ben afgekeurd door TradeTracker, wat nu?
5 Hoe meld je je aan voor een Affiliate Programma?
6 Ik ben afgekeurd door de Adverteerder/Webshop, wat nu?
7 Hoe kan je een Affiliate Link ophalen binnen TradeTracker?
8 Welke data is belangrijk om te bekijken?
9 Wat is Deeplinken en hoe werkt dit bij TradeTracker?
10 Hoe kan je zien of er een nieuw Affiliate Programma is gestart?
11 Wat voor een soort Producten en Diensten kan je promoten via TradeTracker?
12 Hoe lang duurt het voor je uitbetaald wordt bij TradeTracker?
13 TradeTracker vs Daisycon
14 Ervaringen TradeTracker
15Vragen?

1 – Hoe werkt Affiliate Marketing?

Als affiliate promoot je een product of dienst op jouw website. Zie hier enkele voorbeelden van affiliate websites. De bezoeker van jouw website klikt op een tekstlink of banner en wordt doorgestuurd naar de webshop.

Niet alle affiliates gebruiken een website om commissies te verdienen. Je kan ook geld verdienen als affiliate met een e-mail bestand, app of een social account (lees hier een blog over geld verdienen met Pinterest)

Op het moment dat deze doorgestuurde bezoeker een aankoop doet op de webshop ontvang jij als affiliate een commissie. Jij bent verantwoordelijk voor een nieuw kopende klant en wordt hiervoor beloond door de webshop.

Voorbeeld
Je hebt een blog over tuinieren. Hierin schrijf je over hoe je het beste je tuin kan onderhouden. Je hebt onderzocht welke grasmaaier de beste kwaliteit heeft tegen de laagste prijs. Over dit onderzoek schrijf je een artikel . Hierin link je naar de grasmaaier op Coolblue.

Op het moment dat de doorgestuurde bezoeker de grasmaaier koopt ontvang je een percentage over het aankoopbedrag. Als de grasmaaier 200 euro kost en de commissie is 5% ontvang je 10 euro.

Een affiliate netwerk zoals TradeTracker zorgt onder andere voor de meting van de affiliate orders.

2 – Wat doet het Netwerk TradeTracker?

TradeTracker is een affiliate netwerk. Dit is een advertentie marktplaats. Adverteerders / Webshops werken samen met TradeTracker omdat ze opzoek zijn naar meer bereik en meer verkopen via affiliates.

Affiliates melden zich aan bij TradeTracker omdat ze producten en diensten willen promoten van webshops in ruil voor een commissie / vergoeding.

Bij een affiliate netwerk vinden webshops en affiliates elkaar.

Wat doet TradeTracker dan precies?
1 – TradeTracker verzocht de tracking / de meting van de orders. Je haalt als affiliate een link uit het systeem. Deze plaats je op je site. Als er iemand klikt op deze link en overgaat tot een koop wordt er een order geregistreerd binnen jouw account. Deze meettechnologie wordt verzorgd door het affiliate netwerk.

2 – TradeTracker zorgt voor een groot aanbod van affiliate programma’s binnen veel verschillende branches. Op deze manier kan jij als affiliate de producten en diensten van veel verschillenden bedrijven promoten.

3 – TradeTracker zorg in samenwerking met de webshops ervoor dat er up to date promotiemateriaal aanwezig. Je moet hierbij denken aan banners en productfeeds.

4 – TradeTracker stuurt update over de beste deals en acties die er op dit moment lopen via mail.

5 – Binnen de interface kan je veel data terugzien.

Hoeveel kliks heb je doorgestuurd.
Hoeveel geld heb je verdiend.
Welk promotiemateriaal levert de meeste commissies op.
Welke affiliate programma’s leveren het meest op.
Wat zijn de voorwaarden om promotie te mogen doen.
Hoe hoog is de commissie die je ontvangt per programma. etc. etc.

Daarnaast kan je direct contact opnemen met de webshops als je vragen hebt.

6 – TradeTracker verzorgt de uitbetaling van de verdiende commissies. Als jij geld hebt verdiend wordt dit door TradeTracker overgemaakt op jouw bankrekening.

3 – Hoe werkt een aanmelding als affiliate bij TradeTracker?

Je wilt je aanmelden als affiliate bij TradeTracker. Het is van belang dat je een bestaande site hebt of dat je een serieuze start hebt gemaakt met jouw affiliate project. Ben je nog niet begonnen lees dan dit blog eens: Starten als publisher.

Je kan je vrij eenvoudig aanmelden bij TradeTracker. Klik op de onderstaande button.

Je voert alle gevraagde gegevens in. Het kost geen geld om je als affiliate aan te melden bij een netwerk.

Als je aangemeld bent moet je bewijzen dat jij de eigenaar bent van het aangemelde media (website / social account etc). Dit doe je door een stukje code op jouw site te plaatsen. Dit is eenvoudig en als je er niet uitkomt kan je hierover contact opnemen met het netwerk.

Als je aanmelding afgerond is gaat TradeTracker jouw aangemelde media beoordelen. Ze kijken of de kwaliteit van jouw affiliate project voldoende is om je toe te laten tot het netwerk.

4 – Ik ben afgekeurd door TradeTracker, wat nu?

Als TradeTracker besluit om jouw affiliate website niet toe te laten. Dan is het goed om bij ze te informeren wat de reden hiervoor is.

De kans is groot dat de kwaliteit van jouw website nog te laag is. Ga aan de slag, verbeter het en meld je opnieuw aan. Het is zonde als je nu opgeeft.

Mijn advies zou zijn om een goedkeuring te regelen bij alle belangrijke affiliate netwerken. Op deze manier kan je veel verschillende adverteerders promoten binnen jouw branche / niche.

5 – Hoe meld je je aan voor een affiliate programma?

Als je je hebt aangemeld bij TradeTracker en jouw media is goedgekeurd kan je aan de slag. Vervolgens kan je je aanmelden bij de verschillende affiliate programma’s. Je kan per categorie kijken welke producten en webshops passen bij jouw affiliate site.

Bekijk de de programmavoorwaarden. Zo kan het zijn dat een webshop eigenaar geen kortingscode sites of cashback sites toelaat. Daarnaast vind je in de voorwaarden de hoogte van de commissie, de cookietijd, de snelheid van het keuren van de commissies etc.

Je kan de affiliate programma’s bij TradeTracker hier vinden. Zie onderstaande screenshot.

6 – Ik ben afgekeurd door de adverteerder/webshop, wat nu?

Als je je hebt aangemeld voor een affiliate programma dan bepaalt de webshop eigenaar of je toegang krijgt.

Je kan dus afgekeurd worden voor een affiliate programma waar je graag promotie voor wil doen. Binnen TradeTracker geeft de webshop eigenaar de reden van afkeur door.

Dit kunnen de volgende redenen zijn:
onjuiste doelgroep, maximum aanmeldingen bereikt, kwaliteit te laag, website en/of klant onbereikbaar, niet publiekelijk toegankelijk, website voldoet niet aan de campagnevoorwaarden.

Het kan zinvol zijn om via het ticket systeem van tradetracker een bericht te sturen naar de webshop. Je kan uitleggen waarom jij wel kansen ziet voor een samenwerking. En vragen of ze kans zien om de afkeur te heroverwegen.

Als er wordt aangegeven dat de kwaliteit te laag is kan je deze updaten en verbeteren. Na verbetering kan je opnieuw vragen of je toegelaten mag worden.

Mocht je geen reactie krijgen van de adverteerder zou je ook kunnen schakelen met een accountmanager van TradeTracker.

7 – Hoe kan je een affiliate link ophalen binnen TradeTracker?

Binnen TradeTracker zijn er verschillende manieren om affiliate links uit het systeem te halen. Het is van belang dat je goedgekeurd bent voor de campagne anders kan je geen promotie materiaal ophalen.

-> Ga naar Promotiemateriaal
-> Ga naar Banners of Tekstlinks
-> Kies bij campagne de juiste campagne
-> Ga opzoek naar het juiste formaat / of de juiste tekstlinks
-> Klik op code genereren
-> Vervolgens kan je kiezen uit html / javascript / i-frame/pop up / pop under / custom
-> werk je vanuit een wordpress website dan kan je de html code eenvoudig in wordpress plakken.

8 – Welke data is belangrijk om te bekijken?

Als je als affiliate inlogt in TradeTracker kan je veel informatie te vinden. De volgende zaken zijn interessant om regelmatig in de gaten te houden


Kliks: Hoeveel bezoekers hebben er op een affiliate link geklikt?
Commissies: Hoeveel geld heb je verdiend? Hoeveel doorgestuurde bezoekers leiden tot een commissie?
Afkeur: Een adverteerder keurt de transacties die je hebt aangeleverd. Je ontvangt alleen een commissie als jouw transactie wordt goedgekeurd. Een reden van afkeur zijn
Prestatie per Programma: Welke affiliate programma levert de meeste commissies op? Wat is je ecpc?

Op basis van de bovenstaande informatie kan je jouwe affiliate website optimaliseren. Analyseer continue naar welke adverteerders je jouw bezoek het beste kan sturen.

Focus je op volume en de opbrengst per doorgestuurde bezoeker.

9 – Wat is Deeplinken en hoe werkt dit bij TradeTracker?

Deeplinken wordt veel gebruikt door affiliates. Je hebt een pagina gezien op de webshop van een adverteerder. Hier wil je een affiliate link van maken. Dit kan door middel van een deeplink generator.

Hierin voer je de gewenste landingspagna in en er komt een affilaite link uit. Deze plaats je vervolgens op je site.

Bij TradeTracker heet dit de Linkgenerator. Deze is te vinden onder het tabje promotiemateriaal.

10 – Hoe kan je zien of er een nieuw Affiliate Programma is gestart?

Het is goed om op de hoogte te zjin welke nieuwe campagnes er worden gestart of gaan stoppen. Als een affiliate campagne stopt dan werken jouw affliate links niet meer. Dus als je een bericht mist dat een belangrijk programma van jou stopt kan het zijn dat je verkeer stuurt naar een foutpagina.TradeTracker stuurt dagelijks een nieuwsbrief. Hierin staan de nieuwste acties en producten. Daarnaast zijn krijg je een update van de programma’s die zijn gestopt en gestart.

11 – Wat voor een soort producten en diensten kan je promoten via TradeTracker?

TradeTracker is het netwerk met de meeste affiliate programma’s van Nederland. Er zijn veel kleine webshops aangesloten bij TradeTracker maar ook veel grote A – merken.

Op het moment van schrijven kan je kiezen uit de volgende categorieën:

Auto’s Motoren en fietsen -> 67 adverteerders
Bloemen -> 12 adverteerders
Boten en Watersport -> 1 adverteerder
Dagaanbiedingen en Groepdeals -> 26 adverteerders
Dieren -> 37 adverteerders
Elektronica en witgoed -> 131 adverteerders
Erotiek -> 36 adverteerders
Feestartikelen -> 41 adverteerders
Games en Spellen -> 18 adverteerders
Hard en Software -> 28 adverteerders
Juridisch -> 4 adverteerders
Kunst en Lifestyle -> 71 adverteerders
Mode en Sieraden -> 239 adverteerders
Reizen en Vakanties -> 373 adverteerders
Sport en Recreatie -> 112 adverteerders
Warenhuizen -> 20 adverteerders
Wonen, huis en tuin -> 338 adverteerders
Baby en Kinderen -> 32 adverteerders
Boeken, kranten en tijdschriften -> 41 adverteerders
Cadeaus en Gadgets -> 170 adverteerders
Dating -> 30 adverteerders
Domeinnamen en Hosting -> 10 adverteerders
Entertainment en ontspanning -> 18 adverteerders
Eten en Drinken -> 67 adverteerders
Financiële Producten -> 25 adverteerders
Gezondheid en verzorging -> 146 adverteerders
Hobby en Vrije Tijd -> 44 adverteerders
Kantoor -> 30 adverteerders
Loterijen en Kansspelen -> 2 adverteerders
Muziek, video en dvd -> 1 adverteerder
Persoonlijke internetdiensten -> 10 adverteerders
Speelgoed -> 19 adverteerders
Telecommunicatie -> 52 adverteerders
Werk, Opleiding en Carrière -> 20 adverteerders
Zakelijke Dienstverlening -> 27 adverteerders

Er is dus een ruime keuze. Je kan binnen elke niche markt wel een webshop vinden die je kan promoten op jouwe affiliate site.

12 – Hoe lang duurt het voor je uitbetaald wordt?

Je hebt commissies verdiend met jouw website. Deze staan geregistreerd in jouw Tradetracker account. Maar wanneer wordt dit geld overgemaakt op jouw rekening?

Dit is afhankelijk van een aantal zaken, hieronder een voorbeeld:

1 Retourneren Bestelling> Je hebt een blog over laptops. Je heb een commissie verdiend bij de MediaMarkt voor het aanbrengen van een kopende klant.

Deze klant van de MediaMarkt heeft 2 weken de tijd om de laptop terug te sturen. Als dit gebeurt ontvang je geen commissie. De Media Markt kan hierdoor een order op zijn snelst elke 2 weken keuren. In de regel wordt er 1x in de maand een transactiekeuring

2 Facturatie >TradeTracker factureert de MediaMarkt 1x in de maand. In deze factuur staan alle goedgekeurde orders van alle MediaMarkt affilates.

3 Betaal Termijn ->De MediaMarkt betaalt haar facturen na 30 dagen. Als de MediaMarkt de factuur aan TradeTracker heeft betaald dan kan er overgegaan worden tot het uitbetalen van de affiliates.

Kortom er zijn nogal wat variabelen in dit proces die er voor zorgen dat de uitbetaling lang kan duren.

Dit kan voor affiliates die verkeer inkopen via google of facebook ingewikkeld zijn. Bij facebook en google betaal je vooraf en bij affiliate marketng wordt je achteraf uitbetaald. Dit kan leiden tot een cashflow probleem.

13 – TradeTracker vs Daisycon

Er zijn veel verschillende affiliate netwerken. Hoe bepaal je met welke je gaat samenwerken als affiliate?

Het handigste is om te onderzoeken welke netwerken binnen jouw branche het grootst zijn. Zo is Daisycon groot in verzekeringen en energie. TradeTracker is groot in reizen. Awin heeft veel mode campagnes.

Echter kost het geen geld om je aan te melden bij een netwerk. Dus mijn advies is meld je bij alle netwerken aan. Test zoveel mogelijk netwerken en campagnes. Op deze manier kom je er vanzelf achter met welke webshops en netwerken je het beste samen kan werken.

Hieronder de aanmeld pagina’s:

TradeTracker Netwerk
Daisycon
Awin
TradeDoubler

Lees hier nog meer wat achter grond over de Nederlandse Affiliate Netwerken.

14 – Ervaringen TradeTracker

Wat zijn mijn ervaringen met TradeTracker. Hieronder enkele ervaringen van mij. Maar voel je vrij om ook jouw mening over dit netwerk te delen in de reacties onderaan dit blog.

Voordelen TradeTracker

1 – TradeTracker heeft 1 van de meest gebruiksvriendelijke interfaces van de Nederlandse Netwerken.
2– Het aanbod van campagnes is erg groot. Zie hier een overzicht van alle categorieën.
3 – TradeTracker heeft een nieuwe tool Real Attribution. Hierin is het mogelijk om ook geld te verdienen als je aan het begin van het aankoopproces actief bent.

Nadeel TradeTracker

1 – TradeTracker heeft veel affiliate campagnes. Een groot deel hiervan zijn relatief kleine shops. Het kan hierdoor lastig zijn om te bepalen welke campagnes interessant zijn om te promoten.

Uitleg Attributie Tradetracker

Er zijn veel blogs in Nederland waar mensen komen om zich te laten informeren of inspireren. Dit zijn mensen die nog niet van plan zijn om een aankoop te doen. Echter is deze fase in het aankoopproces wel heel belangrijk.

Affiliate Marketing werkt over het algemeen op basis van last cookie counts. Dit betekent dat de affiliate die de laatste bezoeker doorstuurt de vergoeding ontvangt. Als je helemaal onderin de salesfunnel actief bent ontvang je de commissie. Door middel van real attribution is het mogelijk om de commissie te verdelen over verschillende touchpoints.

In andere woorden als een potentiële klant eerst klik op een blog, daarna op een kortingscode site en daarna op een cashback site en de totale vergoeding is 7,50. Krijgen de 3 partijen die allen betrokken zijn bij het tot stand komen van deze aankoop 2.50.

Er kan ook gekozen worden voor een model waarin degene die verantwoordelijk is voor de eerste klik een hogere vergoeding ontvangt of andersom.

Lees hier meer over conversie attributie

15 – Vragen?

Heb je vragen over startent als affiliate stel ze door een reactie achter te laten onderaan dit blog. Ik reageer op elke reactie 🙂 🙂

3 gedachten over “TradeTracker – Alles wat je moet weten”

  1. Heb jij ervaringen met TradeTracker? Heb jij vragen over bovenstaande blog? Laat het weten door hieronder een reactie achter te laten. Ik reageer op alle vragen en reacties 🙂 Groet, Thijs

    1. Hoi Colin, bedankt voor je bericht! Succes. Groet, Thijs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.