Ivanhoe.io – Meet je Affiliate Transacties (interview Bart Houtman)

Lees in dit interview met Bart Houtman van Ivanhoe.io over hoe je als affiliate meer rendement kan halen uit jouw affiliate site door op de juiste manier te meten.

1 – Kan je iets meer over jezelf vertellen, wie ben je en wat doe je? 

Bart Houtman. Medeoprichter van Ivanhoe.io waarmee ik affiliates help om inzichten te krijgen in hun marketing uitgaven en affiliate-inkomsten die ze zonder ivanhoe.io niet hebben. Dit met als doel om affiliates meer rendement uit hun website te laten halen.

Meld je via deze link aan en probeer ivanhoe.io 2 weken gratis.

2 – Hoe ben jij in de Affiliate Wereld terecht gekomen?

Na eerst bij een affiliate in dienst te zijn geweest in de reisbranche ben ik bij Daisycon werkzaam geweest. Hier heb ik kennisgemaakt met vooral de technische kant van affiliate marketing.

Later ben ik samen met Vincent Schokker een aantal websites en nieuwsbriefbestanden gestart op affiliate basis. Hier liepen we tegen de situatie aan dat we essentiële data misten om de juiste beslissingen te kunnen nemen.

Zodoende kwam ik achter de behoefte van het hebben van de juiste inzichten voor het maken van keuzes in je marketingactiviteiten om je affiliate offers te promoten. Hier is Ivanhoe.io uit voortgekomen! In 2016 zijn we gestart om dit in de markt te zetten.

3 – Welk probleem lossen jullie op met de Technologie van Ivanhoe?

Door onze slimme trackingpixel die je op je affiliate website kunt plaatsen, verrijken we je affiliate transacties met bezoekersgegevens, zonder dat we deze hoeven opslaan.

We kunnen dus volledig GDRP-proof je transactiegegevens uit affiliate netwerken koppelen aan je eigen favoriete meetsoftware (zoals Google Analytics) en al je advertentieplatforms, zoals Facebook, Google Ads, Microsoft Ads etc.

Je hoeft dus nooit meer budget te steken in kanalen, zoekwoorden, seo-optimalisaties etc. die zichzelf niet terugverdienen. Met Ivanhoe.io heb je dus nooit meer een zwart gat waarin je marketingbudget, tijd en energie verdwijnt. Daarnaast kun je in het dashboard van ivanhoe.io al je omzet uit verschillende netwerken zien. Zo heb je in één systeem al je data.

4 – Wordt Ivanhoe hoofdzakelijk gebruikt door Publishers die verkeer Inkopen?

Nee, onze software wordt gebruikt door allerlei soorten affiliates. Van puur SEO affiliates tot PPC en zelfs PPV affiliates. Uiteraard kun je als SEA/social affilliate een groot voordeel in campagne-optimalisatie halen doordat je op zoekwoordniveau, campagneniveau en op doelgroepniveau exact terugkrijgt waar je omzet vandaan komt. 

Daarnaast kun je diverse rapporten draaien die voor elke affiliate van toegevoegde waarde zijn. Zo kun je op basis van subid’s, omschrijvingen of adverteerders exact zien hoeveel je aan ze verdient, zonder dat je afzonderlijk bij elk netwerk hoeft in te loggen.

5 – Kan je een praktijkvoorbeeld geven van hoe een Affiliate zijn of haar Rendement heeft verbeterd door gebruikt te maken van Ivanhoe?

Je kunt op diverse manieren je rendement verbeteren wanneer je Ivanhoe.io gebruikt.

De snelste en meest makkelijke manieren zijn het optimaliseren van ingekocht verkeer doordat we je precies kunnen vertellen welke zoekwoorden, campagnes, targeting & doelgroepen geld opleveren en welke juist niet. Hierdoor kun je vrij snel je budget verschuiven naar verkeer wat beter converteert en dus meer oplevert.

Daarnaast kun je heel veel on-site inzichten krijgen doordat we zeer nauwkeurig terugkoppelen welke omzet uit welke pagina komt, of welk bezoekerspad iemand heeft afgelegd voordat hij/zij is overgegaan tot een aankoop.

Zo zie je dus vrij snel wat je kunt verbeteren en je ROI/ROAS verhogen! Ideaal voor SEO affiliates dus.

6 – Hoe onderscheiden jullie je van de concurrenten?

Er is best veel software op de markt die zich richt op publishers. Vaak zijn deze gericht op gemak en een zo strak mogelijke presentatie van gegevens. Wij vinden het vooral belangrijk dat data klopt, betrouwbaar is en dat je deze zelf geheel naar eigen beleving kunt toepassen.

Zo hebben wij meerdere manieren waarop we data kunnen terugkoppelen aan meetsystemen (Google Analytics) en advertentieplatforms maar stellen de gebruiker altijd centraal!

Wil je bijvoorbeeld altijd de omzet van je pagina’s inzichtelijk hebben? Ook wanneer een transactie pas 20 dagen na de klik is gegenereerd? Dan kun je dit in het dashboard zelf aanzetten.

Hetzelfde geldt voor transacties die door adverteerders worden afgekeurd. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om die afkeur ook in Google Analytics mee te nemen. Ook releasen we maandelijks updates die door gebruikers zijn aangebracht.

Omdat we klanten van meet af aan persoonlijk meenemen in de integratie zien we waar men tegen aanloopt bij het in gebruik nemen. Hierdoor nemen we veel onduidelijkheden weg en kun je vrij snel zelfstandig beginnen met het steken van je tijd in de dingen die je het meest rendement opleveren. Ik denk dat we hierin onderscheidend zijn.

7 – Jullie zijn zelf ook publisher, wat voor een veranderingen zien jullie in de affiliate markt? Wat is er veranderd de afgelopen 5 jaar?

De affiliate activiteiten die we zelf ondernemen zijn enkel nog gericht op het testen en toetsen van de praktijk. Hierin hebben we gezien dat affiliates steeds volwassener zijn geworden.

De markt vraagt hier ook naar omdat adverteerders de echte toevoeging van affiliates als partners steeds strikter nemen. Daarnaast zijn vele markten competetiever geworden waardoor je je als affiliate het verschil wilt maken je korter op je optimalisatie & verbeteringen moet zitten. Dit vraagt om professionalisering en hierin zien we voor ons ook een rol weggelegd.

We maken namelijk exact inzichtelijk wat een bezoeker kost en oplevert. Hierdoor kun je beter sturen en meer rendement uit je website halen!

8 – Wat voor een tip zou jij publishers willen geven die nu starten met affiliate marketing? 

Stop met activiteiten die je niet kunt terugmeten. Houdt je aan de 80/20 regel en probeer hier zoveel mogelijk op basis van statistieken op te sturen. 80 procent van je omzet komt namelijk maar uit 20% van je website.

Zorg dan ook dat daar je focus op komt te liggen. Zo kun je het verschil maken in een wereld die competitiever wordt en je adverteerders meer toegevoegde waarde kunt bieden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.