Hoge afkeur van je affiliate sales

Hoge afkeur van je affiliate sales. Veel affiliates hebben hier wel is mee te maken gehad. Wat zijn redenen voor afkeur?

Hoe kan je hier het beste mee omgaan als affiliate? Dit wordt besproken in dit blog.

Hoge afkeur van je affiliate transacties

Je hebt hard gewerkt aan je affiliate site of mailbestand.

Na maanden zwoegen scoor je goed in de zoekmachines. Het hoge afkeurverkeer komt op gang en hier komen conversies uit, hier doe je het allemaal voor.

Je ziet de commissie in het affiliate netwerk verschijnen.

Het harde werk wordt eindelijk uitbetaald. Echter dan komt het  moment van keuring door de adverteerder.

En een hoge afkeur…………60% van je orders wordt afgekeurd.

Redenen afkeur van een affiliate orders

1 De order is door de klant geannuleerd.

De wet koop op afstand geeft de consument de mogelijkheid om binnen 2 weken een order te annuleren.

2 De klant is niet krediet waardig.

Bij financiële producten kan een reden van afkeur zijn dat er een BKR registratie is. Bekijk de programma voorwaarden, hier is in terug te zien waar de transacties op afgekeurd worden.

3 Bestaande klant worden niet vergoed.

Kijk in  de programma voorwaarden of retentie (verlenging) wordt vergoed. Een voorbeeld: een klant van Essent ziet een actie voorbij komen met een gratis iPad en meld zich opnieuw aan bij Essent. Hier ontvang je bij sommige adverteerders geen vergoeding voor.

4 Ontdubbeling tussen netwerken.

Als een adverteerder met bijvoorbeeld daisycon en tradetracker samenwerkt dan kan het voorkomen dat 1 order bij beide netwerken wordt geregistreerd.

Om te voorkomen dat er dubbel wordt betaald voor dezelfde sale wordt de affiliate die als laatste de cookie heeft gezet beloond met de commissie.

De andere transactie wordt afgekeurd.

5 Affiliate fraude

Het kan zijn dat er door een verkeerde manier van promotie orders worden afgekeurd. Mocht dit als reden worden opgegeven, vraag om verdere uitleg bij het netwerk en de adverteerder en ga samen opzoek naar een oplossing.

6 Sales zijn afkomstig van Ip adres adverteerder.

Het ip adres van de adverteerder is niet geblokkeerd bij het netwerk. Wat kan gebeuren is dat er op kantoor van de adverteerder op jouw affiliate website wordt gekeken en op een affiliate link wordt geklikt.

Op dit moment staat er een cookie op het ip-adres van de adverteerder. Als er op dat ip adres orders worden ingeschoten door bijvoorbeeld de klantenservice worden deze geregistreerd onder jouw account.

Deze orders worden afgekeurd, omdat je als affiliate niet verantwoordelijk bent geweest voor het aanbrengen van deze klant.

7 – Ontdubbeling op andere online marketingkanalen.

Soms komt het voor dat er wordt ontdubbeld op andere online marketingkanalen. Een voorbeeld: Als de laatste klik naar google adwords gaat dan wordt de affiliate sale afgekeurd. In dit geval worden er appels met peren vergeleken. Google rekent af op cpc (cost per klik) en affiliate op cps (cost per sale).

Het is niet aan te raden om op deze wijze te ontdubbelen als adverteerder. Er kan beter worden gekeken naar de gehele sales funnel en de rol van affiliate hierin.

Onderzoek de waarde van de verschillende marketingkanalen zoals (e-mail / retargeting / search en affilaite) en bepaal de waarde per marketingkanaal. Maak vervolgens een verdeling op basis van je marketingbudget.

Hoeveel mag 1 order kosten en welke mix aan marketingkanalen dragen hier aan bij. Met deze informatie kan vervolgens de hoogte van de affiliate commissie worden bepaald.

Mochten jouw orders worden afgekeurd omdat er wordt ontdubbeld op andere marketing kanalen bespreek dit dan met de adverteerder en of het netwerk.

Wat moet je doen als je een hoge afkeur hebt?

Informeer bij het affiliate netwerk of rechtstreeks bij de adverteerder naar de reden van afkeur. Onderzoek samen of er mogelijkheden zijn om dit in de toekomst te voorkomen.

Zo kan het zijn dat de bezoekers die jij doorstuurt niet volledig of juist geïnformeerd worden. Mocht dit geval zijn, pas dit dan aan.

Ligt het probleem bij de adverteerder, klanten annuleren orders omdat ze na het plaatsen van een bestelling een slechte review lezen. Dan zal de adverteerder aan de slag moeten met haar klantvriendelijkheid.

Je kan als affiliate natuurlijk ook voor kiezen om te stoppen met promotie. Of een ander model voor te stellen. In plaats van cps of cpl kan je ook een cpc deal sluiten met de adverteerder.

Laat weten wat je van dit artikel vindt door de sterren in te vullen:

[ec_stars_rating]

En ik ben ook erg benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp, laat het weten door een reactie achter te laten:

1 gedachte over “Hoge afkeur van je affiliate sales”

  1. Heb jij wel eens een hoge afkeur gehad? Of heb jij wel eens veel affiliate orders moeten afkeuren? Laat het hieronder weten door jouw ervaringen te delen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.