Starten als affiliate: hoe kies je een onderwerp?

Starten als affiliate. Hoe kies je een onderwerp? In dit artikel enkele tips voor de keuze van een onderwerp voor jouw affiliate site.starten als affiliate

Waar ligt jouw interesse en of expertise?

Starten als affiliate hoe doe je dat, hoe begin je. Waar ligt jouw passie, interesse en kennis. Door een onderwerp dat dicht bij je staat heb je meer drive en kennis om door te pakken.

Een voorbeeld:
Ben jij een fanatiek tennisser? Bekijk wat voor een websites er nu zijn over tennis.

Wat mist er? Waar kan jij toegevoegde waarde leveren?

Uit jouw onderzoek komt dat er weinig informatie is over hoe je het juiste tennisracket kiest via het internet.

Jij ziet kans om door middel van een simpele vragenlijst op jouw website het perfecte tennisracket aan te raden. Vervolgens kan deze via een affiliate link worden besteld.

Onderzoek de commissies

Onderzoek welke webshops die tennisrackets verkopen een affiliate programma hebben. Bekijk wat voor commissie deze webshops geven aan hun affiliates. Maak een berekening op basis van deze commissies.

Bereken wat jouw affiliate project op kan leveren
Stel dat de tennis webshops 8% commissie betaalt over een verkocht tennisracket. De gemiddelde verkoopprijs van een racket is 100 euro. Dit betekent dat je 8 euro verdiend per verkocht racket.

Als jouw doelstelling  is om 1500 euro per maand te verdienen met jouw tennissite. Dan moet je 187 tennisrackets per maand verkopen.

Als het conversiepercentage 5% is. Dus 5% van de doorgestuurde bezoeker besluit een aankoop te doen. Dan moeten deze 187 sales worden gerealiseerd door middel van 3740 doorgestuurde bezoekers.

Als jouw CTR 5% is dit is het aantal bezoekers op jouw site dat klikt op een affiliate link.

Dan moeten er maandelijks 74.800 bezoekers naar jouw website komen.

Hoe groot is de doelgroep?

Hoe realistisch is het dat jij 74.800 mensen per maand die geïnteresseerd zijn in tennisrackets naar jouw website gaat krijgen? Onderzoek de haalbaarheid van jouw plan.

Komt jouw berekening niet uit, verbreed je doelgroep. Binnen dit voorbeeld kan dit betekenen dat je je niet alleen op tennisrackets moet gaan richten, maar ook op tenniskleren, tennisschoenen, lidmaatschap tennismagazine etc. etc.

Waarom is telecom populair bij affiliates?

Bijna elke Nederlander boven de 16 jaar oud heeft een telefoon abonnement. Dit affiliate site starten2betekent dat er minimaal 12 miljoen mensen in Nederland een abonnement hebben en jaarlijks of tweejaarlijks over kunnen stappen.

Dit is een enorme doelgroep. Daarnaast worden er door de telecom aanbieders affiliate vergoedingen gegeven van tussen de 30 en 50 euro per abonnement.

Lees hier mee over de telecom affiliate markt
Lees hier meer over de grootste telecom affiliate iPhoned.nl

Een grote doelgroep in combinatie met een hoge affiliate vergoeding is interessant.

Bekijk hier een analyse van de Grootste Affiliates van Nederland

Waarom zijn zorgverzekeringen populair?

Zelfde verhaal. Iedere Nederlander is verplicht om vanaf zijn 18de een zorgverzekering af te sluiten. Elke jaar kan jij opzoek naar een andere zorgverzekeraar en overstappen. Voor elke overstap wordt een affiliate vergoeding gegeven van rond de 50 euro (soms 100 euro). In 2017 zijn er ongeveer 1 miljoen mensen overgestapt van zorgverzekering. Hier liggen dus kansen om geld te verdienen met affiliate marketing.

Nadeel: Heel veel partijen, niet alleen affiliates zijn actief in de markten met grote doelgroepen met hoge commissies. De concurrentie is dus groot.

Begin

Blijf niet te lang hangen in onderzoeken. Zorg dat je een plan hebt dat haalbaar is, ga dit uitvoeren, maar wees flexibel. Lees hier nog enkele tips voor het beginnen van een affiliate site.

Stuur je plan bij als je merkt dat een idee niet uitpakt zoals bedacht. En vooral hard werken, onderscheid je en probeer een autoriteit te worden binnen jouw niche.

Laat weten wat je van dit artikel vindt door de sterren in te vullen:

[ec_stars_rating]

En ik ben ook erg benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp, laat het weten door een reactie achter te laten:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.