Review affiliate website

Review affiliate website zijn websites die klantervaringen en meningen verzamelen. Het kan zijn dat jij als consument een aankoop wilt doen maar twijfelt over de betrouwbaarheid van de webshop.

Je gaat dan zoeken op google naar ‘ervaringen webshop x ‘. In google komen dan een heleboel review websites naar boven. Dit zijn in veel gevallen affiliate sites.

Waarom werkt een review affiliate met affiliate marketing?

Affiliate marketing werkt bij 99% van de affiliate progamma’s op basis van Last Cookie Counts. Dit betekent dat de affiliate die als laatste een review sitecookie heeft geplaatst (de laatste klik heeft doorgestuurd) de commissie ontvangt.

Het gevolg hiervan is dat alle succesvolle affiliate categorieën onderin de sales funnel actief zijn.

Ze zitten in het laatste stukje van het beslissingsproces van de klant. Je ziet dit terug bij vergelijkers, kortingscode sites, review sites en cashbacksites. De mensen die op deze sites aan het kijken zitten niet meer in de oriëntatiefase.

Lees hier wie de Grootste Affiliates van Nederland zijn.

Reviewsites zitten ook onderin de sales funnel. Bezoekers van deze sites twijfelen vaak over of ze de aankoop wel of niet moeten doen.

Ze zijn opzoek naar bevestiging van andere klanten. Als  de ervaringen van andere klanten er goed uitzien dan gaan ze vaak over tot een bestelling.

Geautomatiseerde content creatie

Relevante content is de sleutel tot een goede positie in de zoekmachines. Dit zul je teruglezen in elk artikel over seo. Maar het schrijven van kwalitatieve artikelen kost veel tijd.

Dit merk ik zelf bij het schrijven over affiliate marketing.

Reviewsites hebben dit probleem niet. De content wordt gecreëerd door de gebruikers van de website.

Door makkelijk en eenvoudig tool te bouwen om je ervaring achter te laten, wordt je site continu voorzien van nieuwe informatie. Dit wordt gezien door google.

Voorbeelden reviewwebsites

ervaringenreview.nl
ervaringensite.nl

Laat weten wat je van dit artikel vindt door de sterren in te vullen:

[ec_stars_rating]

En ik ben ook erg benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp, laat het weten door een reactie achter te laten:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.