Affiliate banner – alles over affiliate marketing banners

Affiliate banner. Hoe moet een affiliate banner eruit zien? Waar moet deze aan voldoen voor een zo’n optimaal resultaat?

Wat voor een tekst moet er op komen te staan? In dit artikel wordt uitgelegd aan welke basisvoorwaarden banner materiaal voor affiliate marketing moet voldoen.

affiliate banner
de eerste banner op het internet

Affiliate marketing is gericht op verkoop. Een affiliate wordt betaald als de bezoekers die hij  doorstuurt overgaat tot een aankoop. De affiliate banner zal hierom  aan moeten zetten tot een aankoop.

1 Call to action

In het plaatje aan de rechterkant zie je de eerste banner die in het begin van het internet is geplaatst op een website. Binnen deze banner word je aangemoedigd om te klikken. Dit is de call to action. Andere voorbeelden hiervan zijn -> ‘Bestel nu‘, ‘Bekijk‘ , ‘Ga naar de website‘ etc.

In het voorbeeld van de media markt. Is de call to action de oranje ‘bekijk de actie‘ button. De CTA (call to action) is essentieel binnen banner. Het klinkt te logisch, echter zie ik nog heel vaak banners die niet uitnodigen tot een klik.

2 Actie gericht

Om verleidt te worden tot een aankoop is een aanbieding essentieel. Affiliate marketing is een actiematig kanaal. Een affiliate promoot bij voorkeur scherpe deals en acties aangezien dit de kans tot een aankoop vergroot.

Door in de banners de aanbieding te verwerken wordt de kans tot promotie door een affiliate verhoogt. Potentiƫle klanten zullen eerder klikken omdat ze deze deal niet willen missen.

3 Teksten op de banner

Media Markt roept als een markt koopman: ‘Wie maakt ons los!’ Om deze schreeuwende manier van marketing staat de Media Markt bekend. Er zijn echter ook subtielere manieren om uit te nodigen tot een bezoek aan een webshop.

Aflopende actie
Door aan te geven dat het om een tijdelijke actie gaat zal een aankoop niet worden uitgesteld.

De urgentie om te klikken en tot aankoop over te gaan wordt verhoogt. Dus teksten zoals-> Tijdelijke actie / Tijdelijke aanbieding / Op=op / in de banner kunnen het gevoel van urgentie verhogen en de kans op meer sales verhogen.

affilate banner

Deel de usp’s
Waarom is jouw webshop of product het best? Wat zijn de voordelen om te bestellen?

Een voorbeeld hiervan zie je in de 3 groene vinkjes van de Reaal Inboedelverzekering.

Hier wordt laten zien waarom de verzekering via Reaal verstandig is om te kiezen.

4 Meet en optimaliseer

Door de resultaten van het banner materiaal te monitoren. Kan er worden onderzocht waar op geoptimaliseerd kan worden.

Waarom wordt er geklikt op banner 1 en niet op banner 2. Door middel van a-b testen kan er worden gekeken welke aanpassingen werken en welke niet.

Door beslissingen te nemen op basis van data en niet op basis van gevoel zul je de resultaten significant verbeteren.

En ik ben ook erg benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp, laat het weten door een reactie achter te laten:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.