Succesvolle affiliates – Wat hebben ze gemeen?

Succesvolle affiliates – Wat hebben ze gemeen? Affilates zijn er verschillende soorten en maten. Maar wat zie je terug bij de top affiliates. Wat doen zij anders dan de rest? Waarom verdienen zij het grote geld en vissen andere publishers achter het net?

In dit artikel 3 succesfactoren die je terugziet bij de grote affiliates.

succesvolle affiliates

1 Content creatie is de core business

Bij blogs en informatieve websites zie je dat content creatie de corebusiness is van het bedrijf.

Er wordt dagelijks nieuwe content gemaakt en gedeeld met de bezoekers. Sommige succesvolle affiliates hebben dit geautomatiseerd.

Ze laten de bezoeker de content maken -> zie artikel: Succesvolle affiliate leerwiki. Andere grote affiliates hebben redacteuren in dienst en reviewen regelmatig een product -> zie artikel: Succesvolle affiliate iphoned.nl.

Je kan online alleen relevant zijn als je jouw bezoeker voorziet van de best mogelijke informatie. Een website dat regelmatig met nieuwe informatie komt wordt gewaardeerd door google met een hoge positie.

2 Lange termijn strategie

Binnen affiliate marketing zijn veel affiliates geweest die in korte tijd veel geld hebben verdiend. Maar ook van de een op de andere dag niks meer verdienden door een google update.

Een voorbeeld:  6 jaar geleden kon je als publisher adverteren bij google. De google bezoeker zocht op ‘iphone abonnement afsluiten’ klikt op een adwords advertentie van de affiliate werd doorgestuurd naar een affiliatewebsite zonder inhoud, enkel en alleen affiliate links.

Deze affiliate links verwezen weer door naar de iphone aanbiedingen van de verschillende providers zoals vodafone en kpn.

Er waren affiliates die tussen de 10 en de 30k per maand te verdienen doordat ze beter in keyword marketing waren dan de webshop eigenaren.

Google update

Echter besloot google dat je website aan bepaalde kwaliteitseisen moet voldoen om te kunnen adverteren in google adwords.

Alle sites die volgens google geen toegevoegde waarde leverden konden niet meer adverteren via google adwords.

Dus van de een op de andere dag hadden de affilaites met een omzet van tussen de 10 en 30k per maand geen inkomsten meer.

Conclusie

Probeer na te denken over de lange termijn. Dit betaalt zich aan het eind van de rit uit. Dit zie je terug bij succesvolle publishers.

Een goed systeem hiervoor is om bij elke grote beslissing de volgende vraag te stellen:

Wat heeft deze beslissing voor een effect op mijn onderneming over een periode van 10 jaar?

3 Afhankelijkheid google beperken

Er zijn veel manieren om de afhankelijkheid van google te beperken.

Bouw een e-mailbase: door nieuwsbrieven te versturen trek je verkeer naar je website. Je verkleint hiermee de afhankelijkheid van google.

Via social media zoals facebook en instagram kan ook een volgers base worden opgebouwd.

Probeer daarom altijd informatie van je bezoeker te krijgen zoals een e-mailadres of het aanmaken van een account. Je ziet terug bij succesvolle affiliates dat ze veel terugkerende bezoekers hebben.

Zie ook het voorbeeld: Succesvolle affiliate Symbaloo

Wil je geld verdienen met jouw website of social account?

Start met promotie van adverteerders. Meld je gratis aan bij een van De Nederlandse Affiliate Netwerken. Verdien commissies!

Laat weten wat je van dit artikel vindt door de sterren in te vullen:

[ec_stars_rating]

En ik ben ook erg benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp, laat het weten door een reactie achter te laten:

1 gedachte over “Succesvolle affiliates – Wat hebben ze gemeen?”

  1. Hallo Thijs

    Terug interessante tips teruggevonden in je blogpost! Google straft idd zonder genade af als je geen waardevolle info kan verstrekken aan je bezoeker.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.