Tradedoubler Grow – Review

Het affiliate netwerk Tradedoubler heeft een nieuw product gelanceerd onder de naam Tradedoubler Grow. Danny Esveldt en Jesse van de Kamp van Tradedoubler hebben mij het platform laten zien. Het ziet er strak, logisch en begrijpelijk uit.

In dit blog bespreek ik de details en mogelijke vragen die je over het starten met affiliate marketing via Tradedoubler Grow kan hebben.

Inhoud
Wat is Affiliate Marketing?
Wat doet Tradedoubler?
Wat is Tradedoubler Grow?
Voor wie is Tradedoubler Grow Interessant?

Hoe word je ondersteund?
Wat zijn de kosten?
Hoe kan je affiliates vinden binnen Tradedoubler Grow?
Hoe werkt de technische implementatie?
Wat zijn er nog meer voor een zaken die belangrijk zijn om te weten?

tradedoubler grow

Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate marketing in een manier om op commissie basis samen te werken met online partners: Een affiliate/publisher stuurt bezoekers naar jouw webshop. Als deze bezoeker een aankoop doet ontvang de publisher hiervoor een commissie. Bekijk hier een aantal voorbeelden van affiliates / publishers

Voorbeeld:
Jij hebt een webshop en verkoopt online racefietsen. Om de juiste doelgroep naar jouw webshop te trekken ga je samenwerken met het blog www.onlinefietser.nl. Online Fietser schrijft een artikel over jouw nieuwste racefiets.


Hierin zetten ze een affiliate link in. Als een bezoeker van de onlinefietser hier op klikt wordt deze doorgestuurd naar jouw webshop. Als er vervolgens een aankoop wordt gedaan ontvangt onlinefietser een commissie over deze aankoop.

Wat doet Tradedoubler?

Tradedoubler is een affiliate netwerk. Een affiliate netwerk is een marktplaats voor webshops (adverteerders) en affiliates (publishers). Als webshop eigenaar kan je samenwerkingen starten met heel veel verschillende affiliates via het platform van Tradedoubler.

Het Affiliate Netwerk verzorgt:
1
– De meting van de orders. (lees hier meer over hoe de tracking van een affiliate sale werkt).
2 – De uitbetaling van alle affiliates die sales hebben aangeleverd.
3 – 1 maandelijkse factuur voor de webshop (er is geen factuurrelatie met de affiliates)
4 – Een interface waar promotiemateriaal op geplaats kan worden / transacties worden gekeurd / je contact op kan nemen met de affiliates / en alle data op een overzichtelijke wijze te vinden is.
5 – Daarnaast helpen de accountmanagers van Tradedoubler met de opstart en optimalisatie van het programma.

Wat is Tradedoubler Grow?

Als je een affiliate programma wilt opstarten via Tradedoubler dan zorgen de accountmanagers ervoor dat jouw programma onder de aandacht komt bij de juiste partners.

Ze gaan actief opzoek naar nieuwe samenwerkingen en zorgen op deze manier voor een goedlopend programma. De uren die hierin worden gestopt door de specialisten worden terugverdiend door de netwerkcommissie over de binnengekomen sales -> Lees ook: Hoe verdient een affiliate netwerk geld?

Door deze werkwijze werd er door TradeDoubler altijd erg kritisch gekeken naar welke nieuwe webshops ze accepteerden. De investering van het management van het programma moet logischer wijs worden terugverdiend. Dit kan alleen bij hoge aantallen online sales.

Om ook start ups en het middenklein bedrijf de mogelijkheid te geven om betaalbaar te starten met affiliate marketing is Tradedoubler Grow opgestart.

Via Tradedoubler – Grow kan je als webshopeigenaar snel en betaalbaar starten met Affiliate Marketing. Het is het zelf service affiliate platform van Tradedoubler.

>> Bekijk op deze pagina hoe je kan starten <<

In ander woorden: Tradedoubler levert een interface, de meettechnologie en de uitbetaling. Jij bent als webshopeigenaar verantwoordelijk voor het sluiten van samenwerkingen met affiliates.

Voor wie is Tradedoubler Grow Interessant?

Tradedoubler Grow is interessant voor elk bedrijf die een online winkel heeft en denkt meer mensen te kunnen bereiken via online samenwerkingen.

Tradedoubler geeft op haar site aan dat Grow speciaal bedoeld is voor het midden en klein bedrijf.

Hoe word je ondersteund?

Op het moment dat je je hebt aangemeld bij Tradedoubler Grow word je binnen de interface stap voor stap begeleid. Er zijn een aantal zaken die er moeten gebeuren om een affiliate programma te starten.

Voorbeelden hiervan zijn:

1 – Omschrijving Programma (wervende tekst om affiliates te overtuigen promotie te doen).
2 – Bepalen Commissie voor de affiliates en deze invoeren
3 – Plaatsen affiliate pixel op de bedankpagina
4 – Plaatsen bannermateriaal + mogelijk productfeed

Het plaatsen van de pixel om de meting werkend te krijgen is heel eenvoudig. De mannen van Tradedoubler geven aan dat verschillende webshops binnen 10 minuten een programma live hebben gezet.

Mocht je niet uit het technische gedeelte komen dan is er een chatfunctie (Zendesk). Hierin word je door de IT afdeling van de Nederlandse vestiging in Rotterdam geholpen.

>> Bekijk op deze pagina hoe je kan starten <<

Wat zijn de kosten?

Je betaalt 49,99 per maand + een netwerkopslag van 30%. De eerste maand betaal je de vaste kosten van 49,99 niet.

Een netwerkopslag van 30% houdt het volgende in:

Je geeft de affiliate een commissie van 10 euro per sale. Als er in 1 maand 1 sale heeft plaats gevonden ontvang je van TradeDoubler aan het eind van de maand een factuur van 13 euro. Dus 10 euro x 1,30 = 13 euro.

Bekijk hier alle kosten informatie

Hoe kan je affiliates vinden binnen Tradedoubler Grow?

Binnen de interface van Tradedoubler is een zoekfunctie. Hierin kan je affiliates uitnodigen om deel te nemen aan jouw programma. Daarnaast kan je ook rechtstreeks met ze chatten.

Om een succesvol partnerprogramma op te bouwen is het van belang om veel contact te hebben met je affiliates. Je wilt weten waar zijn naar opzoek zijn binnen een samenwerking.

Wat hebben ze voor een promotiemateriaal nodig? Wat moeten ze weten over jouw product of dienst? Dit soort informatie is alleen te verkrijgen als je regelmatig belt / chat / mailt met de publishers.

Hoe werkt de Technische Implementatie?

Tradedoubler zorgt ervoor dat de orders gemeten worden. In andere woorden: Als een affiliate een bezoeker doorstuurt en deze bezoeker doet een aankoop bij jouw webshop dan wordt deze geregistreerd binnen de TD Grow interface.

Om dit te laten werken moet er een code worden geplaatst. Deze implementatie verschilt per platform waarop jouw webshop is gebouwd. Tradedoubler heeft voor de meest gebruikte platformen de juiste code weergegeven. Hierdoor is de kans groot dat je alleen code hoeft te kopiƫren en plakken op jouw site om de meting te laten werken.

Mocht je er niet uitkomen dan is er de eerder genoemde chatfunctie. Op het moment dat tracking is geplaatst kan je dit testen via de knop -> test my tracking -> Als de testorder wordt geregistreerd, wordt het programma live gezet en kan je starten.

Lees hier meer over de technische implementatie

Wat zijn er nog meer voor een zaken die belangrijk zijn om te weten?

Internationaal
Tradedoubler is een internationaal affiliate netwerk. Je kan hierdoor op een snelle manier via het TD Grow platform starten binnen andere landen over de hele wereld.

Open Api
Het Grow Platform draait op een open Api. Dit betekent dat je alles kan integreren in je eigen systemen.

Voor meer informatie lees de veel gestelde vragen pagina van Tradedoubler Grow.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.