Online Geld Verdienen met Advertenties [21 Voorbeelden]

Online Geld Verdienen met Advertenties. In dit blog vind je 21 Voorbeelden van Succesvolle Websites. Dit zijn sites met veel bezoekers. Daarnaast weten de site eigenaren hoe ze geld aan deze bezoekers kunnen verdienen.

Doe inspiratie op voor jouw website -> Bekijk alle 21 voorbeelden hieronder.

Mocht je vragen hebben of sites kennen die hier ook bij horen te staan. Laat een reactie achter onderaan dit blog šŸ™‚

Ik reageer op elk bericht.

Inhoud

1Berekenhet.nl
2Sneakerjagers.nl
3Mobile Vikings
4Trooper
5Spydeals
6Giftomatic
7Reisroutes.be
8Kalender-365.nl
9Openingstijden.nl
10Kwartoverbier.nl
11Onlineluisteren.nl
12Folderz.nl
13Websitesetup.org
14Luiersite.nl
15Webwinkelsucces.nl
16TheWirecutter
17This is Why I am Broke
18Leerwiki
19 Lootjestrekken.nl
20The Million Dollar Home Page
21World Longest Website

1 – Berekenhet.nl

Wat doen ze?

Berekenhet.nl is een website waar je online en gratis een berekening kan laten doen. Dit bedrijf maakt rekentools.

Voorbeelden van berekeningen die je uit kan voeren zijn:

– Hoeveel geld kan je lenen voor je Hypotheek?
– Hoeveel belasting moet je betalen?
– Wat word je Netto inkomen?
– Bereken je uurtarief als zzp’er
– Bereken je bruto / netto pensioen

Er zijn 215 verschillende rekentools. Binnen de categorieƫn:

– Sparen&Beleggen
– Lenen&Krediet
– Hypotheek&Wonen
– Werk&Inkomen
– Pensioen&AOW
– Ondernemer, ZZP’ er & DGA
– Schenken & Erven
– Kalender & Vrije Tijd

Je vult de gegevens in voor jouw situatie en de tools van Berekenhet.nl rekenen alles voor je uit.

Deze site laat zien dat het oplossen van een probleem de basis is van een succesvol bedrijf / website.

Ze hebben 910.000 bezoekers per maand op de website. Ze trekken een doelgroep die meer informatie wil over zijn of haar financiƫn. Hier liggen commerciƫle kansen.

Hoe verdienen ze online geld?

Door het maken van een berekening krijg je duidelijkheid over je financiƫn. Mensen die bezig zijn met hun pensioen, hypotheek of vermogensopbouw zijn interessant voor veel financiƫle bedrijven.

Hoe weet berekenhet.nl online geld te verdienen aan de 910.000 bezoekers per maand?

1 – Google Adsense

Op de verschillende pagina’s van Berekenhet.nl zijn Google Adsense banners te vinden. De inhoud van deze banners wordt bepaald op basis van het zoekgedrag. De algoritmes van google proberen zo’n relevant mogelijke banner te tonen.

Berkenhet.nl ontvangt een cpc vergoeding – dus een vergoeding per klik.

2 – Result Based Advertising

Als je een berekening hebt gedaan, dan eindigt dit met een advertentie of een verwijzing naar een bedrijf.

Een voorbeeld. Je wil weten hoeveel geld je kan lenen. Je vult je gegevens in in de online tool van Berkenhet.nl.

Het resultaat is dat je 100.000 euro kan lenen. Vervolgens staat er -> ga naar Findio en sluit een lening af. Dit is een hele interessante bezoeker voor het bedrijf Findio. Aangezien zij leningen verkopen.

Findio betaalt Berekenhet een vergoeding per doorgestuurde bezoeker. Berekenhet noemt dit Result Based Advertising.

Verkoop Rekentools

Je kan de Rekentools ook kopen en op je eigen website plaatsen. Je krijgt de rekentool dan binnen jouw huisstijl geĆÆntegreerd in jouw website. Als je financiĆ«le producten verkoopt kan zo’n tool jouw klanten helpen om een beslissing te maken.

Je betaalt tussen de 200 en 600 euro per rekentool per jaar -> https://www.webbridge.nl/kosten/

De tools worden op dit moment gebruikt door Knab.nl, CNV en het Nibud.

Cijfers:

Op de site geven ze aan dat ze 20 miljoen berekeningen per jaar te doen voor de gebruikers.

Ranking Wereldwijd: 49.878
Ranking Nederland: 760
Maandelijkse Bezoekers: 910k

Wat kan je van Berekenhet.nl leren?

De reden van het grote succes van berekenhet.nl zijn de volgende zaken:

1 – Ze lossen duidelijk een probleem op voor de gebruiker. Je wilt weten wat je netto verdient? Hoeveel geld je kan lenen voor je hypotheek etc? Hier wordt een zeer accurate berekening voor gemaakt.

2 – Ze hebben gekozen om de site voor de gebruiker gratis te maken. Hierdoor hebben ze 910.000 bezoekers per maand. Bij een betaalde versie hadden ze dit nooit bereikt.

3 – Commercieel interessante doelgroep. Mensen die meer inzicht willen in hun financiĆ«n, daar zijn veel bedrijven naar opzoek. De marges zijn hoog in de financiĆ«le markt.

2 – Sneakerjagers.nl

Wat doen ze?

Sneakerjagers.nl is een sneaker platform. Er is een sneakerzoekmachine, podcasts over sneakers, blogs, youtube films etc. Ze verzamelen alle informatie die er is over puma, adidas, nike en vele anders merken.

Ze zijn groot in Nederland, maar inmiddels ook gestart in Duitsland. Daarnaast gaan ze zich ook richten op kinderen / tieners met sneakerjagertjes.nl.

Ze werken onder andere samen met sneaker liefhebber en DJ Valerio Zeno.

Inmiddels hebben ze rond de 500.000 bezoekers per maand op hun platform.

Hoe verdienen ze online geld?

Er is veel vraag naar sneakers. Er is een groep mensen die sneakers sparen. Ze hebben tientallen (dure) exemplaren in de kast staan. Daarnaast zijn er veel mensen die het leuk vinden om te zoeken naar nieuwe modellen.

Sneakerjagers.nl probeert al deze mensen naar hun website te krijgen. Maar hoe verdienen ze geld aan deze bezoekers?

Affiliate Marketing

Als je een schoen hebt gevonden op sneakerjagers.nl dan kan je alle specificaties vinden. Daarnaast staan de shops waar je ze kan kopen.

Als je hier op klikt en je koop de schoen, dan ontvangt sneakerjagers een commissie over de aankoop.

Met 500.000 bezoekers per maand zijn dat redelijk wat conversies per maand. Het grote voordeel hiervan is dat het schaalbaar is.

Sneakerjagers.nl verkoopt zelf geen schoen en is niet afhankelijk van aanbod of voorraad. Ze kunnen elke sneaker die er is reviewen. En vervolgens opzoek naar de shop met het beste aanbod.

Op deze manier hebben ze heel veel ruimte om te groeien. Meer bezoek, betekent niet meer werk maar wel meer commissies.

Cijfers

Website Ranking Wereldwijd: 74.643
Website Ranking Nederland: 1.243
Maandelijkse Bezoekers: 500k

Wat kan je van Sneakerjagers.nl leren?

1 Kies voor de Niche en zoek de groei door internationaal uit te breiden.

Door een niche te kiezen zoals Sneakerjagers heeft gedaan trek je een doelgroep die heel betrokken is. Er is veel meer engagement op de site wat leidt tot meer terugkerende bezoekers en meer conversies.

2 – Kies voor een schaalbaar verdienmodel zoals affiliate marketing.

Affiliate Marketing geeft Sneakerjagers de vrijheid om over elke schoen te praten. Ze zijn hierin niet afhankelijk van een eigen voorraad.

Daarnaast geeft het ze de mogelijkheid om binnen elk blog geld te verdienen door middel van een commissie. Extra bezoekers leidt niet tot extra werk maar wel tot extra inkomsten.

3 – Doe geen concessies op Kwaliteit van Content.

Je ziet dat Sneakerjagers.nl echt enthousiast is over schoenen. Dit zie je terug in de content. Er wordt aandacht besteed aan de podcasts. Bekende Nederlanders schuiven aan om over sneakers te praten.

Deze content is de ruggengraat van het bedrijf. Zolang ze de focus op het bouwen van kwalitatieve content houden dan zullen ze blijven groeien.

3 – Mobile Vikings

Wat doen ze?

Mobile Vikings is een telecomprovider uit Belgiƫ. Ze verkopen mobiele abonnementen. Binnen Mobile Vikings is er de dienst Viking Deals. Je hebt als abonnee de mogelijkheid om je gehele telefoonrekening terug te verdienen.

Als je online iets koopt via de partners van Viking Deals spaar je punten. 1 Vikingpunt is 1 euro. De gespaarde punten kan je gebruiken om extra belminuten te kopen of als korting op je rekening.

Hoe verdienen ze online geld?

Vikingdeals werkt op basis van affiliate marketing. Partners van Mobile Vikings zijn Coolblue , Aliexpress, Takeaway.com. Mobile Vikings ontvangt een commissie van Coolblue op het moment dat een abonnee via Viking deals een aankoop doet bij Coolblue.

De abonnee spaart op deze wijze punten. Vikingdeals verdient een commissie. Ik weet niet wat de verdeelsleutel is. Maar ik kan me voorstellen dat 50% van de verdiende commissie in Vikingpunten wordt uitbetaald. En de andere 50% voor Mobile Vikings is.

Dit is de manier waarop een cashback affiliate ook werkt.

Cijfers

Website Ranking Wereldwijd: 87.836
Website Ranking Belgiƫ: 689
Maandelijkse Bezoekers: 352k

Wat kan je van Mobile Vikings leren?

Mobile Vikings verdient commissies doordat de abonnees via Viking Deals aankopen doen. Deze commissie delen ze met hun abonnees waardoor ze lagere maandlasten hebben.

Dit is een win win situatie.

Dit model is binnen veel meer branches toe te voegen. Als je een grote online klantenbase hebt dan kan een cashback functie interessant zijn. Zowel voor klantenbinding als voor een extra inkomstenstroom.

4 – Trooper

Wat doen ze?

Trooper is een Belgisch cashback platform. Door aankopen te doen op Trooper kan je geld sparen voor jouw sportvereniging.

Trooper ontvangt een commissie en doneert een deel van deze commissie aan de sportvereniging naar keuze. Er zijn veel Belgische sportverenigingen aangesloten bij Trooper. Verenigingen vragen hun leden om al hun online aankopen via Trooper te doen om zo een extra zakcentje te verdienen voor de club. Dit leidt tot een mooi sneeuwbal effect. Het platform krijgt op deze manier veel bezoek.

Hoe verdienen ze online geld?

Via affiliate marketing. Trooper ontvangt voor elke doorgestuurde bezoeker die een aankoop doet een commissie. De ontvangen commissie wordt verdeeld tussen Trooper en de Sportvereniging.

Cijfers

Website Ranking Wereldwijd: 436.035
Website Ranking Belgiƫ: 5078
Maandelijkse Bezoekers: 54k

Wat kan je van Trooper leren?

Trooper heeft een platform bedacht waarmee clubs een extra inkomen kunnen genereren. Het slimme is dat de clubs hierdoor zelf aan de slag gaan om hun leden te overtuigen hun online aankopen via Trooper.

Een model waarbij je jouw inkomsten deelt met anderen kan zorgen voor een harde groei. Het kan interessant zijn om zo’n element te verwerken in jouw online bedrijf.

5 – Spydeals

Wat doen ze?

Spydeals is een deal community. Je kan een account maken op Spydeals en als gebruiker aanbiedingen en acties plaatsen. Voor elke goedgekeurde deal ontvang je punten.

Daarnaast ontvang je punten als je andere deals beoordeeld. Hierdoor word de interactie op de site bevorderd.

De gespaarde punten kan je inruilen voor een BOL.COM waardebon. Het gevolg hiervan is dat er dagelijks honderden nieuwe deals op de site komen te staan. Hierdoor heeft Spydeals rond 785.000 bezoekers per maand op hun site in Nederland. Koopjesjagers komen vaak op de deal community terecht door de vele deals die er te vinden zijn.

Hoe verdienen ze Online Geld?

Spydeals verdient online geld door middel van affiliate marketing. Als een deal wordt geplaatst dan wordt er een automatische check gedaan of er een affiliate programma actief is.

Als dit het geval is dan wordt er een affiliate link ingezet. Vervolgens ontvangt Spydeals een commissie voor elke sale die er uit een doorgestuurde bezoeker komt.

Cijfers

Website Ranking Wereldwijd: 67.228
Website Ranking Nederland: 1063
Maandelijkse Bezoekers: 785k

Wat kan je van Spydeals leren?

Spydeals heeft het zoeken en plaatsen van acties geautomatiseerd. De leden ontvangen punten voor elke geplaatste deal. Hierdoor ontstaat er een constante stroom van nieuwe acties (nieuwe content).

Als je dit werk zelf zal moeten doen dan kost dit erg veel tijd.

Spydeals kan de site vervolgens optimaliseren op basis van behaalde affiliate omzet. Automatiseren van content creatie is een aanrader om hard te groeien.

6 – Giftomatic

Wat doen ze?

Giftomatic is een app. Je kan je kado kaart inscannen en hier vervolgens online mee shoppen. Je kan direct zien wat je saldo is, daarnaast krijg je kado suggesties en tips.

Veel mensen krijgen een cadeaukaart van Bol.com of de VVV. Deze kaart verdwijnt vaak in een la en wordt vergeten. In sommige gevallen verlopen ze. Dit is zonde aangezien je in dat geval geld weggooit.

Er wordt voor ongeveer 1 miljard aan kado kaarten verkocht in Nederland. Dat is dus een interessante markt. Giftomatic zorgt ervoor dat meer mensen een kadokaart gaan verzilveren.

Hoe verdienen ze online geld?

Op het moment dat je jouw kadokaart hebt ingescand. Ontvang je tips een aanbiedingen die je meteen via je telefoon of tablet kan bestellen. Achter deze producten zit een affiliate link. Giftomatic verdient een commissie over elke doorgestuurde bezoeker die iets koopt.

Cijfers

Start Up -> kan nog geen cijfers vinden

Wat kan je van Giftomatic leren?

Giftomatic is ingesprongen op een offline product binnen een grote markt. Deze hebben ze gedigitaliseerd door middel van een app. Hier hebben ze een verdienmodel aangekoppeld waarbij de kosten niet bij de gebruiker worden verhaald.

Ze leveren een gratis product dat jouw helpt om je kado kaarten te beheren / verzilveren.

Giftomatic is ingesprongen op een frustratie van veel mensen. Kadokaarten die je vergeet en die verlopen. Hier hebben ze een oplossing voor bedacht.

7 – Reisroutes.be

Wat doen ze?

Op Reisroutes.be kan je gratis stadswandelingen, fietsroutes en reisgidsen downloaden. Veel mensen gebruik van deze website. Ze trekken maandelijkse 103.000 bezoekers.

Hoe verdienen ze online geld?

Dit is een interessante doelgroep aangezien ze allemaal bezig zijn met het plannen van een dagje weg, een weekendje weg of een lange vakantie. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden om online geld te verdienen.

Op reisroutes.be kan je gratis stadswandelingen, fietsroutes en reisgidsen downloaden. Je kan ze echter ook een fysiek exemplaar kopen.

Daarnaast zie je affiliate links naar de hotels van Booking.com en naar autoverhuur van Sunny Cars en Vliegtickets van Cheaptickets.be.

Cijfers

Website Ranking Wereldwijd: 291,469
Website Ranking Belgiƫ: 3450
Maandelijkse Bezoekers: 103k

Wat kan je van Reisroutes.be leren?

De reisbranche is heel concurrerend. Het is moeilijk om in Google te scoren op bijvoorbeeld – hotel amsterdam – Je ziet veel advertenties en op de organische posities staat op

1 – Booking.com op 2 – Trivago en op 3 – Expedia.

Als je nu start met een blog over amsterdam dan is het haast onmogelijk om op zoekwoord – hotel amsterdam – goed gevonden te worden.

Reisroutes.be heeft een omweg gevonden om de bezoekers die naar amsterdam (of een andere stad) gaan naar hun site te trekken.

Mensen die opzoek zijn naar een stadswandeling komen op reisroutes.be terecht en boeken mogelijk vanuit deze site een hotel of een vlucht.

Daarnaast is slim dat ze goede informatie gratis weg geven.

8 – Kalender-365.nl

Wat doen ze?

Kalender-365.nl is een een website met een kalender. Veel mensen zijn op zoek naar een juist weeknummer of op welke dag een bepaalde datum valt. Op deze vraag is de website kalender-365.nl ingesprongen en met succes.

De site heeft in Nederland een ranking van 687 en ontvang 1,5 miljoen bezoekers per maand!

Hoe verdienen ze online geld?

Google Adsense. Google bepaald op basis van het zoekgedrag welke advertenties er worden getoond.

Cijfers

Website Ranking Wereldwijd: 46.533
Website Ranking Nederland: 687
Maandelijkse Bezoekers: 1.5M

Wat kan je van Kalender-365.nl leren?

Kalender-365.nl helpt met antwoord op enkele vragen waar heel veel mensen naar opzoek zijn. Het zoekvolume naar weeknummers en kalenderdagen is dermate hoog dat hier goed online geld mee te verdienen is.

Ga opzoek in Google Trends en onderzoek welke zoekwoorden stijgen in populariteit.

9 – Openingstijden.nl

Wat doen ze?

Openingstijden.nl verzamelt de openingstijden van alle winkels in Nederland. Heel veel mensen zoeken hier naar. Dit zie je aan de bezoekersaantallen, dit zijn er maar liefst 1,9 miljoen per maand.

Hoe verdienen ze online geld?

Openingstijden.nl maakt gebruik van Google Adsense. Daarnaast verwijzen ze bezoekers door naar de webshop via affiliate links.

Cijfers

Website Ranking Wereldwijd: 35.934
Website Ranking Nederland: 509
Maandelijkse Bezoekers: 1.9M

Wat kan je van Openingstijden.nl leren?

De groep mensen die opzoek zijn naar een openingstijd van een winkel hebben een koopintentie. Als een winkel dicht is, is de kans groot dat er online wordt gekocht.

Door een doorverwijzing via een affiliate link verdient openingstijden.nl een commissie over deze aankoop.

Wil je geld verdienen met affiliate marketing, bedenk een manier om de mensen met een koopintentie op je site te krijgen.

10 – Kwartoverbier.nl

Wat doen ze?

Kwartoverbier.nl is een website met een klok. Als het kwart over vier is dan mag je een biertje drinken :-). Het is een leuk grapje die veel wordt rondgestuurd in bedrijven die een bijvoorbeeld een vrijdag middag borrel hebben.

Hoe verdienen ze online geld?

Er staat een affiliate banner onder de klok.

Wat kan je van Kwartoverbier.nl leren?

Humor trekt aandacht. Je kan met een grappig website veel media bereiken en hierdoor verkeer.

11 – Onlineluisteren.nl

Wat doen ze?

Onlineluisteren.nl geeft een overzicht van alle radiostations in Nederland. Je kan snel en makkelijk via internet jouw favoriete radiozender beluisteren. De site biedt de functie van een autoradio. Als je de muziek niet leuk vindt ga je opzoek naar een andere zender door middel van een klik.

Er zijn 868.000 bezoekers die maandelijks gebruik maken van deze site.

Hoe verdienen ze online geld?

Er staan Google Adsense banners op de website. Daarnaast start elke radiozender met een gesproken reclamebericht.

Cijfers

Website Ranking Wereldwijd: 73.509
Website Ranking Nederland: 1134
Maandelijkse Bezoekers: 868k

Wat kan je van Onlineluisteren.nl leren?

Het slimme van de website Onlineluisteren.nl is dat het een verzamel site is. Hierdoor kan een groot radiostation nooit concurreren met onlineluisteren.nl.

Door het totaaloverzicht wordt er een duidelijke toegevoegde waarde geleverd aan de online radio luisteraar die af en toe naar een andere zender wil luisteren.

Veel mensen kijken ook naar radio makers. Een leuke toevoeging kan zijn om de livestreams ook naast elkaar te verzamelen in 1 overzicht.

12 – Folderz.nl

Wat doen ze?

Op Folderz.nl staan de nieuwste reclamefolders van de grote winkels van Nederland. Je kan op deze wijze online bladeren in de verschillende folders van bijvoorbeeld Gamma, Albert Heijn of Kruidvat.

Er zijn 1 miljoen mensen in Nederland die deze website maandelijks bezoeken.

Hoe verdienen ze online geld?

Google Adsense / Affiliate Marketing / Rechtstreekse Deals. Albert Heijn levert haar nieuwe reclamefolder aan bij folderz.nl. Folderz.nl zorgt ervoor dat alle boodschappen die er in deze folder staan klikbaar zijn.

Dus als je op de shampoo deal bekijkt binnen de folder dan wordt je ook daadwerkelijk doorgestuurd naar deze shampoo aanbieding op de ah.nl webshop. Over een aankoop verdient folderz.nl een commissie. Of er wordt een cpc deal gemaakt (vergoeding per klik).

Cijfers

Website Ranking Wereldwijd: 23.644
Website Ranking Nederland: 309
Maandelijkse Bezoekers: 1M

Wat kan je van Folderz.nl leren?

Folderz.nl heeft het voor de bezoeker makkelijker gemaakt om acties en aanbiedingen te vergelijken. Je kan makkelijk de beste koopjes naast elkaar leggen doordat alle folders op 1 website zijn te vinden.

Aan dit overzicht hebben veel mensen behoefte – 1 miljoen per maand. Dit zijn allemaal mensen die bezig zijn om een aankoop te doen.

Veel verkeer + Koopintentie = Interessant šŸ™‚

13 – Websitesetup.org

Wat doen ze?

WebsiteSetup is een Amerikaanse website waar je stap voor stap een uitleg krijgt hoe je een website maakt. De uitleg is erg goed waardoor het voor iedereen te begrijpen is. Je wordt aan de hand genomen waardoor je binnen enkele uren een website live hebt staan.

Hoe verdienen ze online geld?

Er zijn verschillende momenten bij het maken van een website dat er geld uitgegeven moet worden. Websitsetup geeft advies bij welke bedrijven je deze uitgaven het beste kan doen.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld hosting. Je wordt doorverwezen naar Bluehost. Over de doorgestuurde klanten ontvangt Websitesetup een commissie.

Cijfers

Website Ranking Wereldwijd: 87.380
Website Ranking Nederland: 62.782
Maandelijkse Bezoekers: 728k

Wat kan je van Websitesetup.org leren?

Websitesetup.org helpt mensen die een website willen maken. De site laat zien dat je geen dure designer of programmeur nodig hebt om een goed werkende site te bouwen.

Er zijn online cursussen die je leren om een website te maken. Websitesetup.org heeft het andersom gedaan. Deze site geeft alle informatie gratis weg.

Hierdoor is deze site heel populair geworden. 728.000 bezoekers per maand maken gebruik van de informatie op deze website.

Wat je kan leren van Websitesetup.org is dat je door gebruik te maken van affiliate marketing geld kan verdienen terwijl je gratis kennis weggeeft.

Dit is een win win voor zowel de gebruiker als voor jou als website eigenaar.

14 – Luiersite.nl

Wat doen ze?

Luiersite vergelijkt de prijzen en kwaliteit van de meest gebruikte luiers van alle relevante winkels. Ze claimen 1020 luier prijzen van 33 webshops met elkaar te vergelijken.

Hoe verdienen ze onine geld?

Door middel van affiliate marketing. Als je via luiersite.nl een bestelling plaatst ontvangen ze een commissie over de aankoop.

Cijfers

Maandelijkse Bezoekers: 800

Wat kan je van Luiersite.nl leren?

Als je net een kindje hebt gekregen dan ga je een lange periode veel geld uitgeven aan luiers. Luiers zijn duur. Het is financieel interessant om opzoek te gaan naar een aanbieding.

Daarnaast hebben ze een onhandig formaat. Het is makkelijker om luiers online te bestellen dan in een winkel te kopen.

Ook heb je ook vaak extra producten nodig. Zoals luierdoekjes / babyolie en billenzalfjes. Hoge orderwaarde =Hoge affiliate commissie.

Hier speelt luiersite.nl slim op in.

15 – Webwinkelsucces.nl

Wat doen ze?

Webwinkelsucces.nl is een website die bedrijven helpt om een webshop te beginnen. Alle online tools die je nodig hebt worden vergeleken en besproken. De informatie de wordt gedeeld is goed en gratis.

Hoe verdienen ze online geld?

Door middel van affiliate marketing. Je wordt doorverwezen naar de software die je nodig hebt om een webshop te starten. Over deze aankopen ontvangt webwinkelsucces.nl een commissie.

Cijfers

Maandelijkse Bezoekers: 10k

Wat kan je van Webwinkelsucces.nl leren?

Webwinkelsucces.nl heeft een duidelijke niche gekozen. Door je als website te specialiseren in 1 onderwerp kan je je makkelijker onderscheiden. Je wordt op deze manier eerder gezien als een expert / autoriteit. Daarnaast is het duidelijker voor een bezoeker wat de toegevoegde waarde van jouw website is.

16 – The Wirecutter

Wat doen ze?

The Wirecutter is een review site. Er worden veel verschillende soorten producten beoordeeld. Dit wordt gedaan met oog voor detail. De producten worden allemaal gekocht en voor een lange periode uitvoerig getest. Al deze test resultaten worden gedeeld binnen een blog.

De site is voor 30 miljoen dollar verkocht aan de New York Times.

Hoe verdienen ze online geld?

Affiliate Marketing

Cijfers

Maandelijkse bezoekers: 3,5 miljoen per maand

Wat kan je van The Wirecutter leren?

Focus op kwaliteit, transparantie en onafhankelijkheid als reviewsite betaalt zich uit.

The Wirecutter heeft een nieuwe standaard voor productbeoordeling neergezet in de US. Hierdoor kan je als consument niet om ze heen.

Alles is uitgezocht en getest je hoeft alleen nog maar te bestellen. Met 3,5 miljoen bezoekers per maand komen er veel commissies binnen.

17 – This is Why I am Broke

Wat doen ze?

This is why Iā€™am broke is een Amazon affiliate site. Bijna alle producten die op deze website staan verwijzen door naar Amazon.

Het geeft een inkijk in wat voor onzinnige producten er allemaal verkocht worden op Amazon :-).

This is why Iā€™am broke verzameld dagelijks grappige producten van Amazon, plaatst deze op haar website en zet hier een leuke tekst bij.

Hoe verdienen ze online geld?

Affiliate Marketing -> het meeste verkeer wordt doorgestuurd naar Amazon.

Cijfers

Website Ranking Wereldwijd: 40.568
Website Ranking Nederland: 11.363
Maandelijkse Bezoekers: 1.5M

Wat kan je van This is Why I’m Broke leren?

Er is geld te verdienen met humoristische content. Deze site draait op goede nieuwe content. Hier wordt veel tijd in geĆÆnvesteerd. Maar dit betaald zich ook uit. Elke tekst bij een artikel schrijven ze zelf.

Mensen sturen grappige producten naar elkaar door. Hierdoor komen er continue nieuwe bezoekers naar de site.

Veel blogs en websites verwijzen naar deze site voor inspiratie tips voor cadeaus of omdat er veel bijzondere producten op te vinden zijn. Gevolg veel backlinks. Dit zie je terug in de hoge alexa ranking.

De site heeft een grote community. Gevolg veel terugkerende bezoekers en de afhankelijkheid van Google wordt beperkt.

Je kan oneindig door blijven scrollen en de site wordt doorlopend geupdate. Hierdoor komen veel mensen terug om te kijken wat er voor nieuwe producten er zijn toegevoegd.

18 – Leerwiki

Wat doen ze?

Leerwiki is een commerciƫle versie van Wikipedia. Wikipedia is een online encyclopedie. Een grote groep mensen schrijft hiervoor.

Je kan ook voor leerwiki schrijven, en hier geld aan verdienen. Leerwiki zet Google Adsense banners in en deelt de inkomsten hiervan met de schrijver.

Een grote community schrijft artikelen voor Leerwiki. Hierdoor worden er dagelijks nieuwe artikelen live gezet. Google ziet de relevantie van deze blogs en beloont dit met goede posities.

Hoe verdienen ze online geld?

Advertorials en Google Adsense.

Cijfers

Maandelijkse Bezoekers: 14k

Wat kan je van Leerwiki leren?

1 Content geautomatiseerd
Het kost tijd om goede kwalitatieve artikelen te schrijven. Door de contentmakers een platform aan te bieden waarbinnen dit kan wordt het schrijven van artikelen geautomatiseerd.

2 Performance based model
De schrijvers verdienen geld op basis van prestatie.  Leerwiki ontvangt geld voor elke google adsense klik.

Deze inkomsten worden gedeeld met de schrijver. Dus als je artikelen schrijft die goed worden gelezen stijgen je inkomsten.

3 Schaalbaar
Binnen leerwiki is het mogelijk om over elk onderwerp te schrijven. Hierdoor zijn de mogelijkheden tot groei onbeperkt.

19 – Lootjestrekken.nl

Wat doen ze?

Lootjestrekken.nl In de dagen voor het jaarlijkse sinterklaasfeest worden er in Nederland massaal gedichten geschreven en surprises gemaakt. In de maanden ervoor moeten de lootjes getrokken worden.

Dit is ingewikkeld als jouw familie niet in dezelfde stad woont. De website maakt het mogelijk om online je lootje te trekken en je verlanglijst in te vullen.

Hoe verdienen ze online geld?

Op het moment dat jij je verlanglijstje invult krijg je het onderstaande scherm te zien met cadeau ideeƫn. Hier kan je opzoek naar cadeaus die jij zou willen hebben.

Je kan deze cadeaus eenvoudig toevoegen aan jouw verlanglijst.

Als je als webshop tussen deze suggesties wil staan dan betaal je een cpc of cps vergoeding aan lootjestrekken.nl.

In 2019 zijn er 2,5 miljoen lootjes getrokken via lootjestrekken.nl. Je kan je voorstellen dat een groot deel van de mensen via het verlanglijstje een bestelling plaatst.

Cijfers

Website Ranking Wereldwijd: 430.689
Website Ranking Nederland: 9302
Maandelijkse Bezoekers: 54k

Wat kan je van Lootjestrekken leren?

Lootjestrekken is succesvol omdat ze een probleem oplossen voor een grote groep mensen. Hier hebben ze een slim verdienmodel aan gekoppeld.

Een belangrijke usp is dat de dienst gratis is voor de gebruiker. Het project was niet van de grond gekomen als de gebruiker had moeten betalen. Het geld wordt verdiend aan de kant van de webshops.

20 – The Million Dollar Home Page

Wat doen ze?

The Million Dollar Homepage is een website die in 2005 is gemaakt door de toen 21 jarige Alex Tew uit Engeland. Hij was opzoek naar een manier om geld te verdienen om zijn studie te kunnen betalen.

Het kostte hem 50 dollar om de website te maken.

Je beeldscherm is opgebouwd uit piepkleine puntjes (pixels) die samen de beeld en tekst van je computerscherm vormen. Alex Tew besloot om een 1000 bij 1000 blok aan pixels te verkopen. Voor 1 dollar per pixel. Omdat een pixel met het blote oog niet te zien is werden ze verkocht per blok van 10×10 voor 100 dollar.

Mensen vonden dit idee zo grappig dat dit door veel pers is opgepakt. Zoals de BBC, FOX News, Washington News en vele ander. De website ging viral. Hierdoor steeg de populariteit van de website.

De Alexa ranking was op zijn hoogtepunt 127. Dit betekent dat er 126 sites groter waren dan The Million Dollar Homepage op dat moment.

Door de hoge alexa ranking was een link van deze site in die tijd interessant om als backlink te hebben. Veel kwalitatieve links van externe sites leidt tot een betere ranking in Google.

Omdat er op het laatst zoveel vraag was naar de pixels zijn de laatste 1000 verkocht op Ebay voor 38.000 dollar.

In 5 maanden had de 21 jarige Alex meer dan 1.000.000 dollar verdient.

Hoe verdienen ze online geld?

Verkoop van 1 miljoen pixels voor 1 dollar per stuk.

Cijfers

Website Ranking Wereldwijd: 332.759
Website Ranking Nederland: 195.046
Maandelijkse Bezoekers: 83k

Wat kan je van Million Dollar Home Page leren?

Er zijn veel vergelijkbare sites gestart na succes van The Million Dollar Home Page. Deze waren echter niet of nauwelijks succesvol.

Wat je kan leren van The Million Dollar Home Page is dat een origineel en grappig idee viral kan gaan. De pers is altijd opzoek naar leuke creatieve verhalen. Hiervan kan je profiteren als jouw website aansluit bij deze behoefte.

Benader de binnenlandse en buitenlandse media met jouw verhaal voor zoveel mogelijk bereik.

21 – World Longest Website

Wat doen ze?

The World Longest Website claimt de langste pagina van het internet te hebben. Elke keer als iemand deze site bezoekt wordt de datum, tijd en het land gelogd. De homepage wordt door elke nieuwe bezoeker een beetje langer.

Volgens de statistieken bestaat de pagina op dit moment uit 790.000 regels.

Hoe verdienen ze Online Geld?

Google Adsense. Er worden 2 banners getoond op de homepage. Dit verdienmodel past het beste bij een website waarop veel bezoekers komen zonder koopintentie.

Wat kan je van de World Longest Website leren?

Originaliteit wordt beloond. Een idee waarbij gebruikers samen de langste website maken krijgt aandacht van de media en daardoor bezoekers.

Reacties

Laat hieronder je reactie achter.

2 gedachten over “Online Geld Verdienen met Advertenties [21 Voorbeelden]”

  1. Ken jij een partij die ook een creatieve manier heeft om veel bezoek naar de site te trekken. Laat het weten door te reageren. Groet, Thijs

  2. Ik vind Mick’s rijmwoordenboek ook wel een mooie. Zo vlak voor sinterklaas wordt deze site zo vaak gebruikt, volgens mij haalt hij lekker binnen met de ads šŸ™‚

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.