Kardashians en Jenners – Hoe kan het dat ze zo Succesvol zijn?

Waarom zijn de Kardashians en de Jenners zo succesvol? Sinds de reality show – ‘Keeping up with the Kardashians‘ op netflix staat ben ik nieuwsgierig geworden naar hoe het kan dat deze familie zo groot is geworden in de entertainment / fashion en beauty wereld.

Kardashians

In dit blog heb ik geprobeerd dit te achterhalen. Vervolgens heb ik gekeken welke succesfactoren van de Kardashians en Jenners jij kan toepassen binnen jouw eigen (affiliate) project/bedrijf. Welke succesfactoren van de Kardashians kan je kopiëren?

Hieronder een overzicht van de vragen die ik beantwoord in dit blog (door hier op te klikken kom je direct op de juiste plek terecht:

Hoeveel Geld hebben de Kardashians en Jenners verdiend?
Hoeveel volgers hebben de Kardashians en Jenners op Social Media?

Wat voor een werk doen de Kardashians en Jenners precies?
Kardashians en Jenners Succesfactor 1 – Consistentie en Focus
Succesfactor 2 – Kies de juiste Markt
Succesfactor 3 – Controleer de Media
Succesfactor 4 – Gebruik jouw Base voor Marktonderzoek
Succesfactor 5 – Bouw je eigen merk
Succesfactor 6 – Draai negatieve aandacht om
Succesfactor 7 – Gebruik Social Media als verkoopkanaal
Succesfactor 8 – Werk Hard

Hoeveel Geld hebben de Kardashians en Jenners verdiend?

Er worden regelmatig schattingen gedaan van het vermogen van de Kardashians en de Jenners. Hieronder de informatie die ik heb gevonden over wat de Kardashians en Jenners hebben verdiend.

Kim Kardashian -> 900 miljoen
Khloe Kardashian -> 50 miljoen
Kourtney Kardashian -> 45 miljoen
Kris Jenner -> 140 miljoen
Kylie Jenner -> 700 miljoen
Kendal Jenner -> 45 miljoen
Caitlyn Jenner -> 100 miljoen
Rob Kardashian Junior -> 10 miljoen
(bron)

Als bovenstaande klopt dan zou het totale vermogen van de Kardashians en Jenner uitkomen op bijna 2 miljard dollar.

Kardashians

Hoeveel volgers hebben de Kardashians en Jenners op Social Media?

Hoeveel volgers hebben de Kardashians en de Jenners op social media? Op het moment van schrijven zijn dit de cijfers.

Kim Kardashian
Instagram – 189 miljoen
Twitter – 66,9 miljoen

Khloe Kardashian
Instagram – 122 miljoen
Twitter – 28,4 miljoen

Kourtney Kardashian
Instagram – 102 miljoen
Twitter – 25,4 miljoen

Kris Jenner
Instagram – 36,8 miljoen
Twitter – 11,4 miljoen

Kylie Jenner
Instagram – 197,6 miljoen
Twitter – 35,5 miljoen

Kendal Jenner
Instagram – 140,3 miljoen
Twitter – 29,9 miljoen

Totaal
Instagram – 787,7 miljoen
Twitter – 197,5 miljoen


Er zal een behoorlijke overlap zijn tussen de verschillende social media accounts qua volgers. Het totaal aantal zullen hierdoor niet allemaal unieke personen zijn. Maar des al niet te min is dit een indrukwekkend bereik.

Wat voor een werk doen de Kardashians en Jenners precies?

Een vraag die vaak gesteld wordt is wat voor werk de Kardashians precies doen. Hoe hebben ze samen zoveel geld binnen gehaald?

De spil is van het succes is de reality show – Keeping up with the Kardashians – De show is gestart in 2007 en zal stoppen in 2021. Het 20ste seizoen is het laatste seizoen. De show heeft alle deelnemers beroemd gemaakt en is een wereldwijd succes.

Ze hebben het succes van de show heel slim ingezet voor al hun eigen projecten. Hieronder een overzicht van alle inkomstenstromen van dit moment van de reality familie.

Kim Kardashian
Owner – KKW Beauty – Cosmetica en Geuren
Owner – Skims – Shapewear
Owner Mobile Game – Kim Kardashian Hollywood

Khloe Kardashian
Owner – Good American – Denim Jeans Label
Owner – Kardashian Glow & Kardashian Beauty
Producer – TV SHOW – Revenge Body With Khloe Kardashian

Kourtney Kardashian
Owner – Poosh – Gezondheid en Verzorging Website

Kris Jenner
Producer – Keeping up with the Kardashians en verschillende spin offs.
Manager – of the Career of her Children

Kylie Jenner
Owner – Kylie Cosmetics – 51% van de aandelen verkocht voor 600M USD

Kendal Jenner
Model – Bestbetaalde model in 2018

Caitlyn Jenner
Public Speaking

Rob Kardashian Junior

Owner – Arthur George – Sokken

Kardashians Succesfactor 1 – Consistentie en Focus

Als we inzoomen op Kim Kardashian dan zie je dat ze heeft gekozen voor 3 onderwerpen waar ze in haar carrière niet van af is geweken.

1 – Beauty
Fotoshoots en Covermodel op honderd verschillende Mode en Gossip bladen. Een win win. De fashion magazines betalen goed voor deze shoots. Daarnaast wordt het Merk Kardashian verder gepusht door het grote bereik van de bladen waar ze in staat.

Gevolg
-> Meer kijkers voor de reality show
-> Meer volgers op sociale media
-> Meer klanten voor de eigen projecten.

2 – Glamour en Luxe
Mensen zijn gefascineerd door rijke en mooie mensen. Je wil ook een dure auto. Een lichaam en uiterlijk waardoor iedereen naar je kijkt. Aanzien en erkenning zijn belangrijke behoeftes en drijfveren van de mens.

De Kardahsians geven een kijkje in een wereld vol rijkdom, luxe en schoonheid via ‘Keeping up with the Kardahsans’.

Ze hebben relaties met beroemde sporters / rappers. Bekende sterren waar veel mensen meer over willen weten. Ze rijden in een Bentley, slapen in dure hotels en geven 30.000 dollar uit in 1 klerenwinkel.

Door consistent te focussen op enkele onderwerpen wordt je een autoriteit. Kim Kardashian is de vrouw die direct wordt geassocieerd met -> beauty, glamour en luxe. Als je die positie hebt geclaimd, staan de merken voor je in de rij die hier ook mee geassocieerd willen worden.

Consistentie en focus zijn enorme belangrijke succesfactoren binnen elk bedrijf.

Kardashians Succesfactor 2 – Kies de juiste Markt

Er zijn veel Hollywood Sterren met veel volgers op instagram. Of een groot bereik via een televisie serie. Echter de Kardahsians en Jenners zijn een van de weinige die hun succes en bereik om hebben kunnen zetten in honderden miljoenen dollars.

Een van de reden hiervan is de keuze van de markt. De cosmetica markt (lippenstift / eyeliners / mascara etc.) is enorm. In 2018 was de cosmetica markt in de US goed voor een omzet van 89 miljard. Wereldwijd is de omzet schatting rond de 500 miljard.

In andere woorden er is veel geld te verdelen.

Echter de cosmetica markt is niet de enige markt waar de Jenners en Kardashians zich in begeven -> Kleren, Dieet Supplementen, Fitness Advies sluiten goed aan bij hun wereld en hierin zijn ze ook actief.

De keuze van de markt is bepalend voor hoe groot jouw bedrijf kan worden. Je kansen tot groei zijn afhankelijk van de totale vraag in de markt.

Kardashians Succesfactor 3 – Controleer de Media

Wat de Kardashians en Jenners tot in de puntjes beheersen is het spel met de media. Ze creëren hun eigen ‘schandaaltjes‘ binnen de realityshow ‘Keeping up with the Karadashians‘.

Veel roddelbladen / fashionblogs / entertainment tv programma’s springen hier vol op in, ze krijgen hierdoor veel media aandacht. Vervolgens strijken ze het schandaal via hun eigen show weer glad. Hierdoor is er geen image schade, en blijft er een heleboel publiciteit over.

Een voorbeeld:

Khloe Kardashians wordt aangehouden door de politie voor rijden onder invloed. Vervolgens moet ze naar de cel. De hele familie brengt haar samen naar het politiebureau. Er is een hoop drama en een boze vader. Uiteindelijk blijkt de cel te vol te zijn en kan ze weer naar huis. ‘s Avonds drinken ze samen lachend een wijntje in een restaurant.

Het blijft vaag wat er echt is gebeurd van deze verhaallijn. Het komt wel heel goed uit dat er uiteindelijk geen cel voor haar vrij is. Deze vaagheid over wat echt is en wat niet, leidt tot speculatie.

Ideaal ‘voer’ voor de roddeljournalistiek en nog meer publiciteit.

Een andere manier waarop de Kardashians en de Jenners media inzetten zijn de eerder genoemde Instagram accounts. Ze hebben een enorme fanbase opgebouwd.

Het grote voordeel hiervan is dat dat ze niet afhankelijk zijn van een televisiezender bedrijf of merk. Ze kunnen dit compleet onafhankelijk inzetten.

Succesfactor 4 – Gebruik jouw Base voor Marktonderzoek

Het is ingewikkeld om erachter te komen wat de behoefte van een potentiele klant is.

Wat wil een klant betalen?
Wat mist er in de markt?
Wat vind jouw potentiele klant mooi?

Nog steeds wordt er veel gebruik gemaakt van testpanels. Mensen uit een bepaalde doelgroep worden uitgenodigd in een kantoorpand. Ze krijgen allemaal 5 kopjes koffie die ze moeten proeven. Vervolgens moeten ze een vragenlijst invullen. Op basis van deze informatie wordt de keuze gemaakt welke koffiesoort er op de markt wordt gebracht.

Als je zoals Kylie Jenner bijna 200 miljoen volgers hebt op Instagram dan heb je toegang tot een schat aan consumenten informatie. Dit is precies wat Kylie Jenner heeft gedaan om haar bedrijf Kylie Cosmetics van de grond te krijgen. Ze heeft haar volgers gevraagd wat ze willen, wat ze mooi vinden.

De informatie die je uit deze groep mensen kan halen heeft haar in staat gesteld om de juiste product keuzes te maken.

Maak gebruik van jouw volgers, bezoekers, emailbase om er achter te komen waar behoeften aan is.

Kardashians Succesfactor 5 – Bouw je eigen Merk

kardashians merk

Kim Kardashian maakt veel endorsement deals. Ze verbind haar media aan een merk. Bijvoorbeeld via een Instagram post. De kosten voor een eenmalige post op instagram liggen tussen de 300.000 en 500.000 dollar. Ze gaat alleen akkoord met deze deals als dit een product is dat ze mooi en leuk vindt.

Maar ze heeft ook haar eigen merken -> KKW Beauty en Skims. Waarom is het een slimme zet dat ze haar eigen merken heeft gelanceerd?

1 – Je hebt controle over wat je maakt. Als je het Fyre Festival hebt gepromoot als influencer. Wat Kylie Jenner heeft gedaan. Dan heeft dit een behoorlijke impact op je imago. Door je eigen merk te boosten kan je dit voorkomen.

2 – Hoe het bedrijf wordt gerund en alles wat je maakt past bij jouw verhaal / persoon. Je hoeft geen concessies te doen op kwaliteit of af te wijken van wat bij je past.

3 – Je eigen merken kan je continue promoten. Je bent niet afhankelijk van eenmalige deals qua inkomstenstroom.

4 – Je bouwt een eigen klantenbase op. Dit behoud zijn waarde en hierdoor heb je iets in handen wat te verkopen is.

Succesfactor 6 – Draai negatieve aandacht om

kardashians schandaal

Kim Kardashian is een dochter van die inmiddels overleden Robert Kardahian. Hij was de advocaat van O.J. Simpson. Dit is een van de bekendste rechtzaken van Amerika. Hierdoor kwamen de 3 Kardashian zusjes regelmatig op televisie. Dit was het eerste contact met de media.

Na deze periode werd Kim Kardashian een vriendin van Paris Hilton. Ze kwam regelmatig in haar reality soap voorbij. Paris Hilton is bekend geworden door een uitgelekte sekstape.

Kim Kardashian bekendheid is net als Paris Hilton ook van de grond gekomen door een uitgelekte sekstape. Ze hebben dit moment van aandacht gebruikt om de realityshow te lanceren.

Er is speculatie dat dit een opgezette marketingstunt is geweest van de Kardashians. Als dit niet het geval is dan is er sprake van een zeer slimme en opportunistische zet.

Door de enorme aandacht rondom de sekstape was er ineens een hele grote groep mensen die meer over haar wilde weten.

Gevolg een enorme grote groep kijkers voor de show vanaf dag 1.

De bekende uitspraak: ‘There is no such thing as bad publicity.’ Is voor de Kardashians geschreven.

Kardashians Succesfactor 7 – Gebruik Social Media als middel als verkoop kanaal

kardashians sociale media

De Kardashians en Jenners laten een wereld van rijkdom en luxe zien.

Daarnaast delen ze veel over hun dagelijkse strubbelingen. Ruzies tussen de zussen, jaloezie, vriendjes die niet worden geaccepteerd door een moeder. Dit maakt ze toegankelijk voor iedereen.

De problemen die voorbij komen zijn er in elk gezin. Door ze zich kwetsbaar op te stellen ontstaat er sympathie en herkenning.

Je wordt onderdeel van hun wereld. Via instagram wordt de opgebouwde relatie omgezet in geld. Mooie foto’s van jurken lippenstift etc die je direct bij ze kan kopen.

Zie eruit als een Jenner of Kardashian door de spullen te kopen die ze dragen / gebruiken.

Succesfactor 8 – Werk Hard

kardashians werk hard

Je wordt niet zo rijk en bekend als je achterover zit en niks doet. Er wordt hard gewerkt achter de schermen om alles te laten kloppen.

In een interview met The Guardian, zeg Kardashian, “I work really hard — I have seven appointments tomorrow before 10 a.m. I’m constantly on the go. I have a successful clothing line. A fragrance. I mean, acting and singing aren’t the only ways to be talented. It’s a skill to get people to really like you for you, instead of a character written for you by somebody else.”

Wat vind jij van de Jenners en Kardahsians en hun succes? Laat het weten, laat een reactie achter onderaan dit blog.

1 gedachte over “Kardashians en Jenners – Hoe kan het dat ze zo Succesvol zijn?”

  1. Laat weten wat jouw ideeen zijn bij deze familie. Laat het weten door te reageren 🙂 Dank je wel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.