Makkelijk geld verdienen met affiliate marketing

Makkelijk geld verdienen met affiliate marketing, bestaat dat? In onderstaande artikel geef ik antwoord op de vraag of affiliate marketing de manier is om makkelijk en snel geld te verdienen.

Dit naar aanleiding van de onderstaande mail die ik deze week binnen kreeg:

‘Hoi Thijs, ik lees op het internet dat het vrij eenvoudig is om 3.000 euro per maand te makkelijk geld verdienenverdienen door middel van affiliate marketing.

Ik wil graag lekker in het buitenland met een laptop op het strand werken en van het leven genieten.

Kan jij mij hiermee helpen? Wat moet ik doen om dit voor elkaar te krijgen? Groet Pim’ (naam is aangepast)

There ain’t no such thing as a free lunch

Een veel gebruikte Amerikaanse uitdrukking is ‘There ain’t no such thing as a free lunch’. Dit is ook het geval voor affiliate marketing. Onderstaande mijn reactie.

Hoi Pim

Je leest veel verhalen op internet over passief inkomen en makkelijk geld verdienen met affiliate marketing. Dit zijn sites die je een cursus willen verkopen.

Je wordt door deze partijen misleid. Succesvolle affiliates zijn fulltime met hun website / app of mailbestand bezig. Ze creëren waardevolle content en toegevoegde waarde voor hun bezoekers en zijn technisch onderlegd.

Om goed te scoren op de juiste zoekwoorden in google zul je heel veel tijd moeten investeren in jouw project. En dan is er nog steeds een grote kans dat je het niet wint van je concurrenten. 

Er is geen trucje of manier waarmee ik je kan leren om 3000 euro per maand te verdienen met een affilaite site. Dit is een kwestie van doen proberen testen, fouten maken, expert worden in de branche waar je in aan de slag gaat, uren maken, relevante links naar je site krijgen, waarde toevoegen, slimmer zijn dan de bestaande sites etc. etc. 

Kijk naar de grootste apple blog van Nederland www.iphoned.nl -> zij hebben meer dan 10.000 kwalitatieve artikelen geschreven over apple producten, dit ziet google en wordt gewaardeerd met hoge posities.

Als je verwachting voor het opstarten van een affilaite site overeenkomen met bovenstaande dan kunnen we een call inplannen. Dan is het voor mij handig om te weten wat je plannen zijn en dan kan ik specifiek kijken naar de optimalisatie mogelijkheden hierin.

Geld verdienen met affiliate marketing kan wel?

Geld verdienen met affiliate marketing kan zeker. Binnen affiliate marketing zijn veel website / mailbestand eigenaren actief zijn.

Sommige verdienen een paar tientjes in de maand andere verdienen 10.000 euro’s per maand. Zie hier voorbeelden van affiliate sites.

Dit artikel is bedoeld om mensen die van plan zijn te starten een zo realistisch mogelijk beeld te geven.

Je kan er een goede boterham mee verdienen maar dat gaat niet vanzelf. Er zijn echter veel mensen die starten met affiliate marketing en het weer opgeven.

Om je deze teleurstelling te besparen is het goed om te weten dat je er hard voor zult moeten werken. Hieronder enkele na en voordelen die je mee kan nemen in de overweging om te starten.

Lees ook dit artikel succesvolle affiliate websites

Voordelen starten als affiliate

1 Lage opstartkosten
2 Geen vaste werkplek -> alleen een internetverbinding nodig
3 Geen klanten -> je stuurt bezoekers door naar een adverteerder
4 Geen factuurrelatie met de adverteerders, je wordt uitbetaald door het affiliate netwerk
5 Schaalbaar -> meer verkeer leidt tot meer inkomsten maar niet 1 op 1 tot meer werk

Nadelen starten als affiliate

1 Afhankelijk van de conversie van de website van de adverteerder
2 De adverteerder bepaald of de gerealiseerde order goed of afgekeurd wordt.
3 Afhankelijk van de tracking / meting van het netwerk en de adverteerder
4 Veel concurrentie in google van zowel affiliates als adverteerders
5 Afhankelijk van google. Bij een google update kan je website ineens als minder belangrijk worden gezien door google. Wat direct gevolgen heeft voor je inkomsten.

En ik ben ook erg benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp, laat het weten door een reactie achter te laten:

1 gedachte over “Makkelijk geld verdienen met affiliate marketing”

  1. Laat weten wat jouw ervaringen zijn met affiliate marketing door te reageren op dit blog? Alvast bedankt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.