Geld verdienen op Pinterest met affiliate marketing [2020]

Geld verdienen op Pinterest. Pinterest wordt gebruikt voor het opdoen van inspiratie. Je kan foto’s verzamelen en deze in borden plaatsen.

Maar is er ook geld te verdienen via Pinterest via affiliate marketing? In dit blog worden alle aspecten besproken.

geld verdienen met pinterest

Hoe werkt Pinterest?

Een voorbeeld? Je je gaat verhuizen en bent naar een nieuwe look of stijl dan is Pinterest ideaal. Je verzamelt afbeeldingen van blogs, woonsites en pint deze vervolgens vast op jouw borden. 

Je kan een bord maken met alle foto’s van keukens, een bord met alle foto’s van woonkamers, badkamers etcetra. Je krijgt op deze manier een goed overzicht van wat je mooi vindt en kan zo makkelijker een beslissing nemen. 

Daarnaast kunnen andere mensen jouw borden bekijken / liken en toevoegen aan hun eigen mood boards. 

Waarom is Pinterest commercieel interessant?

Wat interessant is aan Pinterest is dat mensen die opzoek zijn naar inspiratie een koopintentie hebben. Ze zijn opzoek naar een nieuwe bank en verzamelen foto’s van verschillende banken.

Vervolgens wordt er een keuze gemaakt en een bank gekocht. 

Daar liggen kansen voor Pinterest in combinatie met Affiliate Marketing. Door de bezoeker door te sturen naar de juiste adverteerder kan er een commissie worden verdiend op deze bank.

Wil je geld verdienen met jouw website of social account?

Start met promotie van adverteerders. Meld je gratis aan bij een van De Nederlandse Affiliate Netwerken. Verdien commissies!

Hoe stel je een goede Pin op?

1 – Omschrijving
Je doel is om iemand die geïnteresseerd is te overtuigen tot het doen van een aankoop. Maak daarom gebruik van de omschrijving onder jouw Pin. Je kan hier informatie geven over het product, ervaringen en natuurlijk een affiliate link naar de juiste pagina van de adverteerder. 

2 – Foto

Maak je zelf de foto’s maak gebruik van Cava. Dit is een makkelijke design tool. Hou er rekening mee dat meer dan 90% van de gebruikers Pinterest op hun smartphone gebruiken. Dus ga je een afbeelding maken met tekst, zorg dat dit leesbaar blijft op een scherm van en mobiel. Test dit. 

3 – Wees origineel

Promoot producten waar jij enthousiast over bent. Deze zijn makkelijker te verkopen. Zorg voor goede foto’s. Onderzoek de concurrentie. Wat doen populaire Pinterest accounts. Hoe kan jij dit anders doen? Wat kan beter? Wat kan slimmer? Wat kan je kopiëren? 

Welke branches zijn interessant om te promoten op Pinterest?

Pinterest is gericht op beleving, beelden, inspiratie. Producten die hier goed bij passen zijn kleding / schoenen en inrichting van een huis.

Dus alles wat met het kopen van spullen in het en rondom het huis te maken heeft en hippe kleding.

Dit zijn 2 branches die interessant om te promoten op Pinterest. 

Meld je aan bij de Daisycon of TradeTracker.

Dit zijn de affiliate netwerken met de meeste fashion en living affiliate programma’s.

Onderzoek welke adverteerders Pinterest affiliates toelaten. Neem de affilaite links op en ga aan de slag. 

Zoekgedrag Pinterest

Op Pinterest wordt er net als google gebruikt gemaakt van een zoekoptie. Je kan zoeken naar een jurk of een gala jurk of een zwarte gala jurk. Duik in de niche met jouw pins.

Mensen zoeken steeds specifieker. Dus kies mik niet op het zoekwoord ‘jurk’ maar op ‘zwarte gala jurk’. De conversies op specifieke product omschrijvingen veel beter.

Onderzoek het zoekgedrag van jouw doelgroep. Probeer te achterhalen welke woorden er worden gebruikt en pas je Pins hierop aan. 

Maak gebruik van Promoted Pins

Promoted Pins zijn de betaalde pins. Het grote voordeel van deze betaalde optie is informatie over de gebruikers. Je kan net als bij Facebook Ads jouw doelgroep selecteren.  Op deze manier sta je op de juiste plekken en zal je conversie laten stijgen.  

Het grote voordeel van bezoekers inkopen is schaalbaarheid. Je zult voor je eerste betaalde campagne misschien geld verliezen. Misschien ook wel op je tweede of je derde. Echter je hoeft maar 1 x raak te schieten. Waarom?

Als je een Pinterest campagne op heb gezet met een goede ROI (return on investment). Dan kan je op gaan schalen. Je verhoogt je marketing budget. Je inkomsten zullen direct mee stijgen. Vanuit je eigen pinterest account is opschalen moeilijker omdat je afhankelijk bent van het aantal volgers. 

Succes met geld verdienen met op Pinterest!


En ik ben ook erg benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp, laat het weten door een reactie achter te laten:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.