Geld verdienen met Leads [Praktijk voorbeeld]

Geld verdienen met leads. Hoe kan je door het aanbrengen van leads geld verdienen? In dit blog wordt uitgelegd op welke manier je geld kan verdienen door het aanbrengen van leads aan adverteerders.

geld verdienen met leads

Wat is een Lead?

Een lead is contactinformatie van een potentiële klant. Dit kan een e-mailadres zijn, een telefoonnummer of een postcode.

Deze mogelijke klant heeft aangegeven dat er contact met hem of haar opgenomen mag worden. Een lead kan vervolgens worden  opgevolgd om deze te laten converteren naar een aankoop.

Bedrijven die complexe producten verkopen maken vaak gebruik van leads. Voorbeelden hiervan zijn ingewikkelde financiële producten zoals testamenten of beleggingsrekeningen. 

Een voorbeeld: 
Je wilt zonnepanelen laten plaatsen op je dak. Je weet echter niet of je dak geschikt is. Hoeveel je gaat besparen op je energierekening. Welke zonnepanelen het beste zijn qua prijs en kwaliteit etc. 

Als je niet veel van zonnepanelen weet dan wil je eerst goed geïnformeerd worden. Bij een aankoop van tussen de 5 en 10.000 euro wil je voorkomen dat je verkeerde beslissingen neemt. 

Binnen de zonnepanelen markt zie je dat er veel met leads wordt gewerkt. Er zijn sites waarbij je al jouw gegevens in kan vullen.

Een voorbeeld hiervan is een website zoals: https://www.zonnepaneeloffertes.com

Je vult je gegevens in. Vervolgens ontvang je 5 offertes. Daarnaast geef je tijdens het invullen toestemming aan deze bedrijven om contact met je op te nemen.

Dit is perfect voor een zonnepanelen aanbieder. Hij ontvangt de contactgegevens van iemand die graag zonnepanelen op zijn huis wil. Hij moet ze alleen nog bellen mogelijke vragen beantwoorden en overtuigen om samen te gaan werken. 

Hoe werkt leadwerving in combinatie met affiliate marketing?

Er zijn veel affiliates die zich bezig houden met leadwerving. Voorbeelden van affiliates die zich bezig houden met leadwerving zijn eigenaren van e-mail bestanden en gratis sites.

Adverteerders die opzoek zijn naar leads starten een leadcampagne . Dit gebeurt in veel gevallen bij een affiliate netwerk. Als publisher ga je opzoek naar de lead campagnes binnen het netwerk. 

Het affiliate netwerk daisycon heeft veel lead campagnes. Meld je aan en bekijk een overzicht van actieve leadcampagnes van daisycon.

Je zoekt naar een campagne die past bij jouw website / e-mail bestand of social account. Meld je aan voor de leadcampagne.

En na goedkeur kan je het link materiaal opnemen en aan de slag met de promotie en je kan geld gaan verdienen met leads.

Welke branches zijn interessant voor leadwerving?

Zoals eerder aangegeven worden voor complexe en dure producten vaak gebruik gemaakt van leadwerving. Een voorbeeld hiervan is de zonnepanelen markt.

Er zijn echter meer branches die zich bezig houden met het werven van nieuwe klanten via leads.

Voorbeelden zijn:

De kranten en tijdschriften branche

Proefabonnementen voor tijdschriften of kranten zijn leads. Je krijgt een tijdschrift of krant voor een bepaalde periode met een enorme korting.

Na afloop van het proefabonnement word je gebeld met een aanbieding voor een doorlopend abonnement.

Proefabonnementen op kranten zoals de telegraaf of het algemeen dagblad zijn interessant om te promoten. De commissies en conversies zijn redelijk hoog. 

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen worden veel gebruikt door aanbieders van meubels of keukens. Je stuurt bezoekers door naar een pagina waarbij je een gratis brochure aan kan vragen.

Je moet hier je naw gegevens voor achterlaten. De keuken zaak heeft een lead van een klant die opzoek is naar een keuken.

Richt je op kwalitatieve leads

Als publisher wil je zoveel mogelijk leads genereren. Het doel van jouw promotie is om zoveel mogelijk commissies te verdienen. Echter naast de aantallen is  het aanleveren van kwalitatieve leads van belang.

Een adverteerder evalueert de leads van elke affiliate. Als deze van lage kwaliteit zijn (in andere woorden uit de leads komen geen sales) is de kans groot dat de samenwerking op korte termijn beëindigd zal worden. 

Hoe kom je aan kwalitatieve leads?

Hierbij een aantal tips voor het aanleveren van kwalitatieve leads:

Zorg de informatie klopt die je communiceert

Als je een bezoeker verkeerd informeert dan kan dit leiden tot een slechte lead.

Een voorbeeld: Je vertelt een bezoeker dat als hij een abonnement afsluit bij de Telegraaf hij 80% korting krijgt.

De bezoeker laat zijn gegevens achter. Jij ontvangt een commissie. De mogelijke klant wordt na gebeld en in dit gesprek wordt aangegeven dat de korting maar 30% is. 

Gevolg geen nieuwe klant, een slechte ervaring voor de (voorheen potentiële klant) en einde samenwerking met De Telegraaf. 


Zorg dat jouw doelgroep aansluit bij het product

Voor leadwerving worden vaak incentives gebruikt.

Voorbeelden hiervan zijn: ‘Laat hier je gegevens achter en maak kans op een gratis iPad’. of ‘Laat je gegevens achter en je ontvangt 50 euro korting. ‘ Incentives zijn bedoeld om een extra duwtje te geven aan de bezoeker.

Echter als persoonsgegevens alleen achtergelaten worden voor de incentive zullen de leads van lage waarde zijn. 

Voor een adverteerder is het van belang om incentives zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij hun product of dienst.  

Als affiliate is het van belang om goed te kijken naar de bezoekers die jij naar jouw affiliate project trekt.

Wat zijn dit voor mensen? Waar zijn ze naar opzoek? Welke leadcampagnes passen bij jouw bezoekers?

Om meer te leren over jouw bezoekers kan het helpen om een een enquête te laten lopen op jouw website. Ook kan je jouw e-mail bestand vragen stellen over hun achtergrond. Je kan op deze manier gaan segmenteren binnen jouw bezoekers en de juiste bezoekers doorsturen naar de juiste campagnes. 

Waar moet je opletten bij de selectie van een leadcampagne?

Ben jij van plan om een leadcampagne te gaan promoten. Let dan op de volgende zaken bij de selectie:

1 – Commissie in combinatie met Data

Hoe hoog is de commissie die je ontvangt per lead in combinatie met wat er wordt gevraagd. Bij sommige leadcampagnes hoeft er alleen een e-mail adres achter gelaten te worden.

Er zijn ook campagnes waarbij naam, adres, telefoonnummer, email adres, geslacht en opleidingsniveau ingevuld moet worden, voordat het een lead is. 

Een lead campagne waarbij alleen een e-mail adres achter gelaten hoeft te worden zal beter converteren dan een campagne waar de potentiële klant heel veel informatie moet opgeven.

De publisher commissie voor een campagne waar veel informatie wordt gevraagd op de landingspagina is moeilijker om te laten converteren. Hierdoor zal de commissie hier op aangepast moeten worden door de adverteerder.

Onderzoek dit voordat je van start gaat met de promotie. 

2 – Incentive

Is er een incentive. Wordt er een cadeautjes weggeven, een kortingscode. Er moet een reden zijn voor een bezoeker om de gegevens achter te laten.

Een incentive kan de duw in de rug zijn om dit te doen.

Een leadcampagne met een interessante incentive zal beter converteren. 

3 – Landingspagina

Hoe ziet de landingspagina eruit waar jij de bezoekers heen stuurt. Vul voordat je de promotie start is je eigen gegevens in.

Kijk of alles werkt. Staan alle USP’s erin. Werken de invulformulieren. Is het een logische pagina.

Wees kritisch op de landingspagina.

Mocht je optimalisatie kansen zien laat dit weten aan het netwerk of de adverteerder. Wordt dit niet opgepakt promoot de campagne dan niet. 

4 – Upsell

Goede leadcampagnes hebben een upsell mogelijkheid. En geven ook een commissie op een upsell.

Een voorbeeld hiervan is:

Iemand heeft een proefabonnement afgesloten op het Algemeen Dagblad.

Hij komt op de bedankpagina.

Hier staat op: Je hebt net een proefabonnement afgesloten maar je kan deze ook aanpassen naar een doorlopend abonnement. Je ontvangt dan alleen vandaag een korting van 50% voor een abonnement van 6 maanden’ -> Sluit hier af’

Wat er gebeurt in dit voorbeeld is dat het na bellen wordt overgeslagen. De lead is al binnen.

Waarom zou je niet meteen vragen om wat je echt van de klant wil en dat is in dit geval een doorlopen abonnement. Bij kranten en tijdschriften abonnementen werkt een upsell erg goed. 

Informeer of er gebruik wordt gemaakt van een upsell in de salesfunnel en of hier een affiliate commissie aangekoppeld is. 

5 – Reden van afkeur


Zorg dat je voordat je start met de promotie weet wat de reden van afkeur is. Worden alle leads goedgekeurd? Worden leads pas goedgekeurd als iemand de telefoon heeft opgenomen.

Door van te voren te weten hoe jouw leads worden beoordeeld kan je een betere inschatting maken van jouw inkomsten en of de campagne de moeite waard is om te promoten.Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.