Affiliate nieuwsbrief – Welke nieuws is interessant om te delen?

Om jouw affiliates betrokken en actief te houden moeten ze op de hoogte zijn van alle relevante informatie rondom jouw producten en diensten. Een affiliate nieuwsbrief is een goede manier om in 1 x een grote groep publishers te bereiken. 

Maar wat moet hier in staan? Als je met een affiliate netwerk samenwerkt dan kan je via hen nieuwsbrieven sturen.. Het mooiste is als je de gehele affiliate base van het netwerk een update kan sturen. 

De regel die ik gebruik is: ‘Alle informatie die een affiliate kan helpen om extra sales te doen interessant is.

Daarnaast moet een partner op de hoogte gehouden worden van wijzigingen in de programma voorwaarden. Voorbeelden hiervan zijn: als de affiliate commissie naar beneden wordt bijgesteld of de cookie tijd wordt gewijzigd.’

Voorbeelden van onderwerpen voor de affiliate nieuwsbrief

Wijziging programma voorwaarden

Wijziging in de programma voorwaarden is essentiƫle informatie. Je bent als adverteerder verplicht om affiliates hierover te informeren.

Dit heeft namelijk direct invloed op de inkomsten van een affiliate. Geef de partners de tijd om aanpassingen te kunnen doen.

Een voorbeeld: Je publisher commissie wordt verlaagd van 40 euro naar 30 euro. Een affiliate kan besluiten om de promotie stop te zetten naar aanleiding van zo’n bericht.

Hierdoor is het gebruikelijk om een dergelijke wijziging over enkele dagen in de toekomst in te laten gaan.

Op deze manier is er tijd om dergelijke aanpassingen door te kunnen voeren. 

Dit communiceer je via een nieuwsbrief.

Nieuwe Marketing Campagne via TV, Radio, Print etc.

Als er een marketingcampagne start dan is het goed dit te delen met de partners. Waarom?

De affiliates kunnen inspelen op deze campagne.

De marketingkanalen versterken elkaar. Als iemand net jouw TV reclame heeft gezien, jouw radio commercial heeft gehoord en vervolgens opnieuw op een affiliate site wordt geconfronteerd met jouw marketing campagne dan verhoogd dit de kans op een conversie.

Zorg ervoor dat je het affiliate kanaal meeneemt in jouw marketing campagnes.

Zorg ook ten alle tijden voor aansluitend promotie materiaal. Vooral de 500 bij 500 banner is een belangrijk formaat. Deze wordt gebruikt door de e-mail publishers. 

Best Lopende Producten

Deel de best lopende producten of diensten. Wees transparant naar de affiliates over de beste lopende deals.

Welke aanbiedingen zijn het scherpst van de markt. Zorg ervoor dat jouw partners dit weten. Ze kunnen zich vol op deze deals richten en jouw aantallen verhogen. 

In het nieuws / onderzoek / consumentenbond

Is jouw bedrijf positief in het nieuws. Bijvoorbeeld jouw product is als beste getest door de consumentenbond. Deel dit met de affiliates.

Affiliates kunnen dit toevoegen in hun promotie. Het is van belang om alle uitingen en promotie plekken op elkaar af te stemmen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.