Affiliate base laten groeien [toepasbare voorbeelden]

Affiliate base laten groeien. Hoe zorg je ervoor dat de publishers zich aan gaan melden voor jouw programma. Als je jouw affiliates hebt gevonden (lees het artikel: Affiliates vinden) dan is de volgende stap om ze aan te laten melden voor jouw programma.

Hoe overtuig je een publisher of affiliate tot een aanmelding? Hoe bouw je een grote publisher base op?

affiliate base laten groeien

Concurrerende Programma Voorwaarden

Onderzoek de programma voorwaarden van de concurrent. Bekijk de affiliate commissie, cookietijd, voorwaarden op het gebied van keywordmarketing, kortingcode sites en cashback sites, snelheid van transactiekeuring en afkeurpercentage van de concurrent.

Breng dit in kaart en kijk binnen welke voorwaarden jouw affiliate programma er tussen uit springt. Gebruik deze voorwaarden vervolgens in jouw gesprekken met de affiliates. 

Onderzoek het consumenten aanbod van de direct concurrenten. Door een volledig beeld te krijgen van de markt kan je jouw Unique Selling Points bepalen.

Noem deze USP’s in je berichten naar de affiliates. De grote succesvolle affiliates weten hoe de markt eruit ziet en zullen met harde cijfers overtuigt moeten worden. 

Informatie Over Best Lopende Deals

Wees transparant over de best lopende acties en conversie van specifieke producten en landingspagina’s. Door deze informatie te delen help je de affiliates direct.

Daarnaast laat je zien dat je jouw partners vertrouwd met deze informatie. Bepaal voor jezelf welke bedrijfsinformatie je kan delen en deel deze informatie.

Ga opzoek naar kansen binnen de affiliate site

Onderzoek de sites van de affiliates. Kijk op welke posities de acties van de concurrenten worden laten zien. Zijn dit wel de beste deals? Of zijn jouw aanbiedingen veel scherper?

Waar liggen kansen voor jouw producten en diensten binnen deze site. Geef de partner suggesties voor posities en aanpassingen en vraag of ze op een aantal plekken een test willen doen. 

Haal het optimale uit affiliate marketing door deze tips toe te passen 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.