Affiliates activeren – Hoe motiveer je jouw affiliates?

Als je affiliates hebt gevonden en hebt overtuigd om zich aan te melden. Dan is de volgende stap om ze te activeren.

In andere woorden hoe zorg je ervoor dat ze de promotie op gaan starten. Enkele tips zijn al gegeven in het artikel: affiliate base laten groeien.

Hieronder nog een aantal extra tips om meer uit jouw affiliate marketing kanaal te halen.

affiliates activeren

Na aanmelding direct bellen of mailen

Als er een aanmelding binnenkomt van een affiliate met potentie. Neem dan direct contact met hem of haar op.

Laat in je bericht weten dat je blij bent met de aanmelding. Geef ze een aantal tips voor producten die hard lopen of acties die nu relevant zijn. Geef enkele suggesties voor posities waar jouw product of dienst kan staan op de publisher site.

Geef daarnaast aan dat ze jou ten alle tijd kunnen bellen, mailen voor vragen en tips.

Voeg de contactgegevens toe in een excel met de laatste status van contact. Op deze manier heb je een crm systeem waardoor ook collega’s weten wat de status is. 

Maak een apart affiliate e-mail adres aan

Vanuit dit e-mail adres worden alle mails verstuurd. Op deze manier voorkom je dat er bij een wissel van een collega alle partner relaties verloren gaan.

Daarnaast heb je ook 1 centrale plek waar je alle deals en afspraken die via de mail zijn gemaakt terug kan vinden. 

Maak gebruik van skype chat

Veel affiliates chatten met netwerken en adverteerders. Dit is een laagdrempelige manier van contact. Door de snelheid van chatten is er een meer interactie dan bij e-mail.

Je kan affiliates snel informeren en makkelijker een relatie opbouwen. Er wordt via chat ook veel onzin gedeeld met elkaar 🙂 Maar tussen de bedrijven door wordt er op deze manier een relatie opgebouwd.

Als je lol met elkaar hebt gun je elkaar ook net dat beetje extra. 

Tip: Sluit je een deal over een verhoogde vergoeding in ruil voor extra promotie, bevestig dit dan kort via de mail. Chat is een goede manier voor rechtstreeks contact maar niet voor het bijhouden en terug zoeken van gemaakte afspraken.

Stuur regelmatig rechtstreeks updates over acties naar de publishers

Je kan gebruik maken van de nieuwsbrieven van de netwerken. Dat moet je ook zeker doen. Echter rechtstreeks contact is de beste manier om iets voor elkaar te krijgen.

Zorg er voor dat je 1 of 2 x in de maand een update mail stuurt. Vermeld hierin de beste lopende deals – de laatste wijzigingen mbt het affiliate programma etcetra.

Maak deze mails persoonlijk.

Spreek af met belangrijke affiliates

Maak kennis met de grote partners door het maken van een afspraak. Ontdek waar ze tegen aanlopen. Wat ze nodig hebben om promotie te kunnen doen. Wat vinden ze belangrijk.

Door te begrijpen hoe een affiliate beslissingen neemt kan je hier op inspelen. Hier kom je alleen maar achter door regelmatig te bellen, af te spreken, mailen, chatten.

En ik ben ook erg benieuwd naar jouw mening over het zoeken en vinden van nieuwe affiliates. 

Laat het weten door hieronder een reactie achter te laten. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.