Affiliates vinden – Hoe kom je aan partners voor jouw affiliate programma?

Als je net een affiliate programma hebt opgestart dan is het programma nog leeg. Je hebt geen partners die zich hebben aangemeld. 

affiliates vinden

Hoe kom je aan een kwalitatieve affiliate base? In dit blog wordt antwoord gegeven op de vraag hoe je publishers kan vinden. 

Aankondiging via nieuwsbrief affiliate netwerk 

De meeste affiliate programma’s zijn aangesloten bij een affiliate netwerk. Binnen de verschillende Nederlandse affiliate netwerken zijn veel affiliates aangesloten. Deze affiliates krijgen een bericht als er een nieuw affiliate programma start via de nieuwsbrief.

Als jouw programma is opgestart via een netwerk dan zullen er bij de start veel aanmeldingen binnen komen van affiliates. 

Verhoogde commissie bij de start van het programma

Je kan je programma bij de start aantrekkelijker maken door middel van een tijdelijke verhoogde vergoeding. Je geeft bijvoorbeeld in de eerste maand niet 5% maar 8% affiliate commissie

Op deze manier creƫer je meer urgentie bij de affiliates om zich aan te melden en de promotie op te starten.

Zoeken binnen de netwerkenjo5.jpg

De meeste affiliate netwerken hebben een zoekfunctie binnen hun interface. Je kan door middel van relevante zoekwoorden zien welke affiliates er actief zijn binnen het netwerk. 

Deze publishers kunnen vervolgens rechtstreeks benaderd worden. Veel netwerken hebben ook een ranking gekoppeld aan de affiliate sites. Je krijgt informatie over bij hoeveel partnerprogramma’s ze zijn goedgekeurd en afgekeurd. 

Hoe veel traffic ze hebben. Of er is een ranking op basis van de resultaten die ze al hebben behaald voor andere adverteerders. 

Accountmanagers netwerken laten helpen

De accountmanagers van de netwerken weten welke affiliates het verschil kunnen maken voor jouw programma. Ze hebben korte lijntjes met de belangrijkste publishers.

Schakel de accountmanagers in, maak ze enthousiast voor jouw affiliate progamma. Hou de accountmanagers op de hoogte van de best converterende acties. 

Geef ze voldoende munitie om de meest succesvolle affiliates te overtuigen om de promotie op te starten. Bekijk hier een overzicht van voorbeelden van affiliate websites

Vraag om feedback bij de netwerken en affiliates

Vraag daarnaast aan de accountmanagers wat deze affilaites belangrijk vinden. Wat hebben ze nodig om jouw programma te promoten. 

Doe je best om deze zaken te regelen voor deze partners. Doe een stapje extra voor de top affiliates. 

De kans voor een goede positie op de affiliate sites stijgt door een pro actieve samenwerking. 

Vraag om een benchmark aan het affiliate netwerk

Binnen een affiliate netwerk zijn vaak ook jouw concurrenten actief. Laat de accountmanagers van het netwerk een benchmark doen. Je wil antwoord op de vraag: Welke affilaites zijn actief bij de concurrenten maar nog niet actief voor jouw programma?

Dit weten de accountmanagers van de netwerken. Deze publishers kunnen vervolgens benaderd worden en geactiveerd

Via de zoekresultaten van Google

Op welke zoekwoorden wil jij gevonden worden? Zijn er op deze plekken affiliates actief? Benader de website eigenaren en start een samenwerking. 

Maak gebruik van google adwords data

Kijk naar de best converterende zoekwoorden van de Adwords campagne. Typ al deze zoekwoorden in bij google en kijk wat de organische resultaten zijn. Benader de sites met goede posities voor een samenwerking op cps of cpl basis. 

Alle mogelijke partners  kunnen worden benaderd voor een samenwerking. Er zijn websites die nog nooit na hebben gedacht om op commissie basis samen te werken. 

Door deze partijen te overtuigen kunnen er nieuwe langdurige samenwerkingen worden opgestart. Samenwerkingen die de concurrentie nog niet heeft. 

Publishers die niet afhankelijk zijn van google

Niet alle publishers zijn afhankelijk van de google resutaten. Er zijn ook publishers actief met grote e-mail bestanden zoals cashback websites. Via deze partners kan je grote groepen consumenten in 1 x bereiken.

Ook zijn er portal websites zoals startpagina.nl en symbaloo.nl. Dit zijn pagina’s die als eerste worden gezien bij het openen van de browser. Een perfecte plek om zichtbaar te zijn met jouw product of dienst. Verder is er een zoekmachine die werkt met affilaite marketing dit is vinden.nl en zoeken.nl. 

Staar je niet blind op google in de zoektocht naar nieuwe partners. Er liggen tal van mogelijkheden buiten de zoekresultaten van google. 

Promoot je programma op sites waar affiliates te vinden zijn

Er zijn verschillende blogs en websites die schrijven over affiliate marketing. Dit zijn sites waar affiliates regelmatig op kijken. Je kan deals sluiten met deze sites -> zoals de Affiliate Academy šŸ™‚ Neem contact met mij op. 

Maak een pagina ter promotie van het affiliate programma

Maak een link op jouw site ter promotie van het affiliate marketing programma. Je kan hier jouw programma promoten. Als er potentiĆ«le partners op jouw site komen dan zien ze direct dat er samenwerkingsmogelijkheden zijn. Op deze manier worden het aantal aanmeldingen verhoogd. 

En ik ben ook erg benieuwd naar jouw mening over het zoeken en vinden van nieuwe affiliates. 

Laat het weten door hieronder een reactie achter te laten. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.