Affiliate netwerken Nederland – Welke moet je kiezen?

Affiliate netwerken Nederland. Welke affiliate netwerken zijn er in Nederland? Wat zijn de verschillen tussen deze netwerken?

Hoe bepaal je als affiliate of adverteerder voor welke netwerk je moet kiezen? Binnen dit blog worden alle affiliate netwerken in Nederland besproken.

-> Lees het blog Wat doet een affiliate netwerk als je hier meer over wilt weten.

DAISYCON

Over Daisycon 

affiliate netwerken nederlandDaisycon is gestart in het jaar 2007. Sinds 2000 hadden de eigenaren een advertentie netwerk onder de naam kliks.nl, affiliates.nl en leadbutler.nl.

Daisycon is een echt Nederlands affiliate netwerk. Vanuit Almere werken circa 75 werknemers voor dit bedrijf.

De interface en techniek worden inhouse ontwikkeld.

Binnen welke branches is daisycon het grootst?

Daisycon is actief in veel branches. Echter zijn er een aantal markten waarbinnen zij groot zijn. Hierbinnen zijn zij expert en kunnen ze goed adviseren.

Dit zijn fashion, finance, energie, telecom en reizen. Voor een compleet overzicht ga dan naar alle daisycon affiliate programma’s

Tip: Om een indruk te krijgen welk netwerk bij je past is het goed om te weten binnen welke branches het netwerk actief is. Als een affiliate netwerk veel ervaring heeft binnen jouw branche weten ze wat werkt en wat niet werkt. Daarnaast kennen ze de best converterende affiliates en adverteerders. Dit helpt om zo snel mogelijk tot een zo hoog mogelijk rendement te komen voor jouw affiliate website of affiliate programma.

Waarin onderscheidt daisycon zich?

vergelijker

1 – Technologie: Dit zie je terug binnen de affiliate tools die er worden ontwikkeld. Er zijn verschillende vergelijktools die eenvoudig te implementeren zijn voor een affiliate.

Zo kan een affiliate binnen een paar stappen een vergelijker op zijn site plaatsen (zonder technische kennis) voor de volgende producten en diensten:

alles in 1 vergelijker autoverzekerings vergelijker, boekhoudsoftware vergelijker, dating site vergelijker, energie vergelijker, reisverzekering vergelijker, sim only vergelijker, telecom vergelijker, uitvaartkostentool, zorgverzekering vergelijker, loterijen vergelijker

2 – Persoonlijke aanpak: Binnen Daisycon zijn veel channelmanagers werkzaam die zowel de affiliate als de adverteerder ondersteunen. Deze aanpak heeft geleid tot een grote actieve affiliate base en veel verschillende succesvolle affiliate programma’s.

Wanneer kies je voor Daisycon als adverteerder?

Je kan voor Daisycon kiezen als adverteerder als je actief bent in 1 van de branches waarbinnen zij gespecialiseerd zijn. Daisycon is het sterkst in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

De internationale doelstellingen van jouw bedrijf zullen aan moeten sluiten bij deze landen.

Wanneer kies je voor Daisycon als affiliate?

Ben je opzoek naar een netwerk die technische ondersteuning biedt door middel van affiliate tools, daarnaast veel grote A-merken maar ook kleinere affiliate programma’s actief zijn dan is Daisycon een geschikt netwerk.

Bedenk van te voren goed welke adverteerders jij zou willen promoten en of kijk of deze actief zijn bij Daisycon. >> Meld je aan bij daisycon als affiliate <<

AWINaffiliate netwerk awin

Over Awin

Awin is een internationaal affiliate netwerk. Het hoofdkantoor bevind zich in Berlijn.

Er werken ongeveer 900 mensen wereldwijd voor Awin. Het Nederlandse kantoor bevindt zich in Amsterdam.

Binnen welke branches is Awin het grootst?

Awin is in Nederland groot in fashion, finance, telecom en shopping. Voor een compleet overzicht van alle adverteerders die een affiliate programma hebben bij Awin bekijk de volgende pagina -> affiliate programma’s Awin

Waarin onderscheidt Awin zich?

Awin heeft een sterke focus op A merken. Je ziet in de klanten portfolio van Awin veel grote Nederlandse adverteerders. Kleinere webshops worden niet geaccepteerd door de accountmanagers van Awin.

Doordat Awin een groot internationaal netwerk is kan je via Awin snel een nieuwe markt in het buitenland betreden als adverteerder. Voor affiliates is het een interessant netwerk doordat er veel grote e-commerce shops zijn aangesloten.

Wanneer kies je voor Awin als adverteerder?

Awin is als netwerk interessant als je internationale ambities hebt. Awin is in veel landen actief. Je kan als adverteerder makkelijker starten in onbekende markten.

Wil je bijvoorbeeld de Duitse markt betreden met jouw e-commerce shop dan kunnen de accountmanagers van Awin je in contact brengen met hun Duitse collega’s.

Wanneer kies je voor Awin als affiliate?

Awin heeft veel grote E-commerce klanten en is sterk in het buitenland. Als je als affiliate ambities hebt om internationaal te groeien dan is Awin een interessante partner.

Daarnaast zie je dat alle grote finance en fashion affiliates in Nederland gebruik maken van het Awin netwerk doordat ze binnen deze segmenten grote adverteerders hebben weten binnen te halen.

TRADETRACKER 

tradetracker affiliate netwerk nederlandOver Tradetracker

Tradetracker is net als Daisycon een affiliate netwerk dat is opgericht in Nederland.

Een andere overeenkomst met Daisycon is dat het hoofdkantoor zich ook in Almere bevindt. Tradetracker is echter actief in 21 landen.

Binnen welke branches is Tradetracker het grootst?

Tradetracker is het Nederlands affiliate netwerk met de meeste affiliate programma’s. Er zijn enkele branches die er tussen uit schieten.

Dit zijn reizen, financieel en shopping. Bekijk hier een overzicht van alle actieve affiliate programma’s van Tradetracker.

Waarin onderscheidt Tradetracker zich?

Veel affiliates en adverteerders vinden de interface van Tradetracker het prettigst werken. De interface is snel en het is voor een affiliate eenvoudig om een link op te halen.

Daarnaast heeft Tradetracker een technologie ontwikkeld onder de naam Real Attribution. Hiermee is het mogelijk conversie attributie toe te passen binnen het affiliate kanaal.

Dit betekent dat het mogelijk is om de commissie te verdelen onder verschillende affilaites. Zo kan je als adverteerder ervoor kiezen om de affiliate die als eerste een bezoeker aanbrengt (begin van de funnel) ook een commissie te geven.

Wanneer kies je voor Tradetracker als adverteerder?

Tradetracker biedt kansen voor zowel de kleinere als grotere adverteerders. Binnen Tradetracker zie je veel A merken maar ook veel kleinere webshops actief.

Mocht je een kleinere adverteerder zijn houdt er dan wel rekening mee dat je zelf de kar zal moeten trekken.

Het systeem van Tradetracker is gebruiksvriendelijk waardoor het eenvoudig is om zelf je programma te managen.

Wanneer kies je voor Tradetracker als affiliate?

Veel affiliates zijn enthousiast over de interface van Tradetracker. Daarnaast biedt Tradetracker kansen voor affiliates die wat hoger in de funnel actief zijn.

Als affiliate ontvang je een commissie als je verantwoordelijk bent voor het plaatsen van de laatste klik (last cookie counts).

Binnen Tradetracker is het ook mogelijk om een commissie te ontvangen als jij in het voortraject actief bent geweest van de sale.

TRADEDOUBLERaffiliate netwerken nederland

Over Tradedoubler

Tradedoubler is van oorsprong een Zweeds bedrijf. Ze hebben in 10 landen een kantoor en zijn actief in 83 landen. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Rotterdam.

Binnen welke branches is Tradedoubler actief?

Tradedoubler is groot binnen reizen en elektronica. Ze hebben geen overzicht van de actieve adverteerders op hun site staan, zoals de andere 3 netwerken hierboven.

Een advies voor Tradedoubler is om dit wel te doen. Als affiliates niet op voorhand weten welke adverteerders er actief zijn dan zullen ze zich minder snel aansluiten bij Tradedoubler.

Waarin onderscheidt Tradedoubler zich?

Tradedoubler is een internationaal netwerk. Echter is de benadering in Nederland zeer persoonlijk. De accountmanager zijn erg betrokken bij de campagnes.

Zowel aan de kant van de affiliate als die van de adverteerder. Tradedoubler is internationaal een grote partij in Nederland zijn ze echter een stuk kleiner dan Awin, Daisycon en Tradetracker.

Tradedoubler wil graag hard groeien en dit zie je terug in het kwalitatieve accountmanagement.

Waarom kies je voor Tradedoubler als adverteerder?

Als je als adverteerder opzoek bent naar een partij die hard voor je gaat werken is Tradedoubler het netwerk.

Daarnaast heeft Tradedoubler de mogelijkheid om een privat parter programma op te starten. Dit betekent dat je net zoals wehkamp of bol.com een eigen affiliateprogramma hebt compleet in je eigen layout.

Binnen een privat programma is de manier van betalen aan het netwerk anders. Je betaald een vast maandbedrag en niet een marge per transactie. Dit is interessant voor grote e-commerce partijen die hoge aantallen doen met hoge commissies (zoals wehkamp en bol.com).

Waarom kies je voor Tradedoubler als affiliate?

Als affilaite is Tradedoubler interessant omdat het acountmanagement je goed op weg helpt. De software van Tradedoubler is verouderd. In vergelijking met Daisycon en Tradetracker kan tradedoubler software soms een puzzel zijn om te vinden wat je zoekt. Echter wordt er gewerkt aan een nieuw systeem.

(dit blog zal nog uitgebreid worden, er zijn nog meer affiliate netwerken actief in Nederland).

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.