Affiliate Marketing Tips [2020]

Affiliate Marketing Tips. In dit blog 4 tips voor affiliates.

1 – Hoe kan je profiteren van long tail zoekwoorden?
2 – Schrijf Evergreen content.
3 – Maak gebruik van een Pop Up.
4 – Hergebruik je content.

1 – Optimaliseer op Long Tail Zoekwoorden

Long tail zoekwoorden staan onderaan de pagina van google. Een voorbeeld: Je voert het zoekwoord ‘affiliate marketing’ in je scrolt vervolgens helemaal naar beneden.

Daar zie je het volgende overzicht staan:

Dit zijn zoekwoorden die gerelateerd zijn aan het zoekwoord affiliate marketing. Deze bestaan allemaal uit 3 woorden of meer.

Waarom zijn juiste deze zoekopdrachten zo interessant?

Google geeft aan dat hier opgezocht wordt. Dit is informatie waar jouw doelgroep naar opzoek is. Door de content op deze zoekwoorden af te stemmen help jij jouw doelgroep.

Zoals je ziet aan de titel van dit artikel: Affiliate Marketing Tips. Doe ik een poging om op dit zoekwoord te scoren 🙂

Zoek in google op de belangrijkste zoekwoorden. Scrol naar beneden en schrijf content op de Long Tail Zoekwoorden die google noemt.

2 – Schrijf Evergreen Content

Evergreen content is content die niet afhankelijk is van tijd. Een voorbeeld:

Jij schrijft een artikel over een actie van nike: 30% korting op de nieuwste nike schoen. Deze actie loopt af over 1 week. Dit betekent dat het artikel dat je schrijft ook een houdbaarheidsdatum heeft van een week.

Je investeert een hoop tijd in een het schrijven van een blog maar google krijgt de kans niet om het op tijd te indexeren. Dit is zonde van de tijd die je hierin stopt.

Een andere aanpak is. Je schrijft een artikel over nike schoenen. Hoe is nike ontstaan? Wat komt het swoosh logo vandaag? Waar moet je opletten bij de aankoop van een schoen?

Dit is content die van waarde blijft. Ook over 5 jaar. Je kan hier lange tijd van profiteren.

De investering van 4 uur schrijven en onderzoek is hierdoor veel meer waard. Er zit geen houdbaarheidsdatum aan jouw blog.

Je maakt een aparte pagina met aanbiedingen en acties van alle nike schoenen, Hier link je naar toe vanuit jouw evergreen blog. Deze pagina update je regelmatig.

Vervolgens link je jouw evergreen blogs naar deze actie pagina. Op deze manier heb je nooit acties live staan die verlopen zijn.

Zoals je ziet heeft dit artikel geen datum. Dit kan je uitzetten binnen wordpress. De reden dat ik dit uitgezet heb is dat het niet van belang is.

Een artikel dat 5 jaar geleden geschreven is wordt gezien als minder belangrijk dan een artikel dat gister is gepost. Terwijl dit bij evergreen content niet uit maakt.

3 – Maak gebruik van een Pop Up

Op deze site maak ik gebruik van een PoP up. Je ontvangt een gratis PDF als je jouw e-mail adres achterlaat. Daarnaast ben je ingeschreven voor de nieuwsbrief.

Er zijn op Affiliate Academy 2 manieren waarop je je kan inschrijven voor de nieuwsbrief. Aan de zijkant (de sidebar) en via een Pop Up. Deze moet je weg klikken om verder te lezen op de website.

80% van mijn nieuwsbrief inschrijvers komt van de Pop Up. De overige 20% van de sidebar.

Veel website eigenaren maken hier geen gebruik van omdat ze bang zijn dat dit als vervelend ervaren wordt.

Ik adviseer om het te gebruiken, het werkt.

4 – Hergebruik Content

Als je een blog schrijft over een onderwerp dan is het zonde om het hier bij te laten. Je kan content hergebruiken.

Hoe?

– Maak een Podcast van dezelfde content
– Publiceer de content op Linkedin
– Maak een filmpje van de content
– Plaats de content in jouw e-mail marketing strategie

Succes met jouw affiliate project!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.