Starten als affiliate – hoe word je goedgekeurd

Voordat je kan starten met de promotie als affiliate zul je je aan moeten melden bij een affiliate netwerk. Een netwerk gaat jouw media beoordelen.

Ze bekijken of jouw website / mail bestand of social account aan de juiste kwaliteitseisen voldoet om toe gelaten te worden.

Als je goedgekeurd bent door het netwerk kan je je aanmelden voor de affiliate programma’s van de adverteerders. Deze adverteerder gaan net als de netwerken kijken naar de kwaliteit van jouw media.

Er wordt bepaalt of jij past binnen de doelgroep. Willen zij dat hun merknaam op jouw media komt te staan. Vervolgens word je goed of afgekeurd.

Hoe zorg je ervoor dat je goedgekeurd wordt door het netwerk en daarna door de adverteerder?

Ik ga er vanuit dat je al een keuze hebt gemaakt voor het soort affiliate website die je gaat opzetten. Daarnaast is er ook al een eerste versie live van jouw affiliate project.

Mocht je nog zoekende zijn naar een goed affiliate project? Lees dan dit blog -> Starten met affiliate marketing

Aanmelden Affiliate Netwerk

Elk netwerk heeft een andere aanmeld procedure. Sommige netwerken zijn makkelijk en laten 90% van de aanmeldingen door. De meeste netwerken zijn kritisch.

Ze willen voorkomen dat er frauduleuze affiliates zich aanmelden. Daarnaast willen ze dat er zoveel mogelijk kwalitatieve publishers binnen hun netwerk actief zijn. Deze publishers leveren geld op. 

Hoe zorg je ervoor dat je wordt goedgekeurd met jouw affiliate account? Waar moet je opletten?

1 – Zorg dat je affiliate project af is

Meld je affiliate project aan als het voor meer dan 90% af is. Als er nog iets mist leg dit dan uit in het aanmeldformulier.

Er komen veel aanmeldingen binnen bij de netwerken van websites met een wordpress domeinnaam met 1 post erop. Dit laat niet zien dat er veel werk in is gestopt en dat het om een serieus affiliate project gaat.

Gevolg je media wordt afgekeurd. 

2 – Wees eerlijk over je bereik

Wees eerlijk over je bezoekersaantallen of bereik. Het is niet erg als je nog niet veel traffic hebt. Als je kan uitleggen wat jouw groeistrategie is en jouw plan heeft potentie dan zal een netwerk jouw zeker toelaten.

3 – Kies het juiste netwerk

Onderzoek voordat je je aanmeld of bij dit netwerk wel de adverteerders actief zijn die jij wil gaan promoten. Klik op deze link voor een overzicht van alle netwerken in Nederland.

Je kan via deze link een overzicht zien van de affiliate programma’s die bij de verschillende netwerken lopen.

De kans is groot dat jouw aanmelding wordt afgekeurd als jij een niche kiest waarin het netwerk geen klanten heeft of zal krijgen. 

Aanmelden bij een Adverteerder

Hoe zorg je ervoor dat je door een adverteerder wordt goedgekeurd. 

Bekijk de programmavoorwaarden

Lees de programmavoorwaarden goed door voordat je aanmeld. In de programmavoorwaarden staan alle regels die gelden voor het betreffende partner programma.

Je kan hierin vinden of keyword marketing, cashback sites en kortingscode sites zijn toegestaan.

Onderzoek of jouw affiliate project voldoet aan deze voorwaarden. Mocht dit niet het geval zijn pas dit aan. Of meld je aan bij een adverteerder die wel aansluit bij jouw affiliate project. 

Kies de juiste programma’s

Meld je alleen aan voor affiliate campagnes die passen bij jouw affiliate project. Het heeft geen zin om je aan te melden voor het programma van thuisbezorgd als je een modeblog hebt.

Wees je er bewust van dat als je afgekeurd bent voor een programma het veel moeite kan kosten om hier in de toekomst voor goedgekeurd te worden.

Meld je dus niet zomaar voor van alles aan.

Levert jouw affiliate project toegevoegde waarde?

Een online marketeer zal zich bij elke aanmelding de vragen stellen:

‘Gaat deze nieuwe partner mij extra sales of leads opleveren?’
‘Is dit een partij die waarde gaat toevoegen aan mijn bedrijf?’

Probeer je te verplaatsen in de online marketeer die jouw aanmelding keurt.  Zorg ervoor dat het duidelijk is dat jouw project de moeite waard is om goedgekeurd te worden.

Wat kan je doen als je afgekeurd bent?

Je bent afgekeurd door een adverteerder die je heel graag wil promoten. Of je bent afgekeurd door het netwerk waar al jouw favoriete adverteerders een programma hebben. Wat kan je doen?

Bel het affiliate netwerk op. Vraag ze wat de reden van afkeur is. Leg uit wat jouw plannen zijn. Hoe jij denkt serieuze aantallen voor het netwerk / adverteerder te gaan doen.

Vraag om tips of aanpassingen die je kan doen om wel toegelaten te worden. Probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen die jou kan helpen om de kwaliteit te verbeteren.

Voer de aanpassingen door en meld je opnieuw aan. Refereer in je nieuwe aanmelding naar je mail of telefooncontact die je hierover hebt gehad.

Je laat op deze manier zien dat je serieus van plan bent om geld te gaan verdienen met affiliate marketing op een professionele wijze.

De netwerken en adverteerders zijn opzoek naar serieuze partners die waarde toevoegen. Zorg dat je dat bent en je hoeft geen zorgen te maken over een goedkeuring. 

En ik ben ook erg benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp, laat het weten door een reactie achter te laten:

1 gedachte over “Starten als affiliate – hoe word je goedgekeurd”

  1. Ben jij wel eens afgekeurd door een adverteerder? Laat het weten hoe jij dit hebt opgelost.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.