Affiliates keuren – Hoe pak je dat aan?

Affiliates keuren. Affiliates zoeken in de systemen van de affiliate netwerken naar nieuwe campagnes en programma’s om te promoten. Ze melden zich aan voor jouw partner programma.

Vervolgens moet er worden bepaald of ze toegelaten worden. In dit blog een aantal tips om dit op de juiste manier aan te pakken.

Keur een aanmelding snel

Als een affiliate zich aanmeldt voor jouw programma betekent dit dat hij of zij wil starten met promotie. Om dit moment niet te verliezen is het van belang om de media snel te keuren. En als deze voldoet aan alle voorwaarden toe te laten tot het programma.

Tip: Zorg ervoor dat je dagelijks checkt of er nieuwe aanmeldingen zijn. Als de affiliate  een week moet wachten op een goedkeuring dan kan dit een reden zijn om de concurrent voorrang te geven. Het dagelijks keuren kost enkele minuten en is de moeite waard.

Maak geen gebruik van een automatische keuring

Keur niet alle affiliates automatisch goed. Netwerken willen dit nog wel is adviseren. Maar dit is niet verstandig. Als elke partner automatisch goedgekeurd wordt dan heb je geen idee wie er promotie doet. Je weet niet op welke sites je staat.

Er is een kans dat er op de verkeerde wijze promotie wordt gedaan. Zorg ervoor dat je zelf de regie houdt over jouw affiliate base.

Stuur direct een mail of bel

Krijg je een aanmelding van een affiliate met potentie? Neem dan direct contact met ze op. Je laat op deze manier zien dat het partner
programma pro actief wordt beheerd. Daarnaast heeft de publisher
meteen een direct contactpersoon waarmee geschakeld kan worden.

Zorg ervoor dat je direct bij de start van een samenwerking een
goede indruk achter laat.

Waar moet je opletten bij het keuren?

Belangrijkste vraag die je bij elke nieuwe aanmelding kan stellen is:

‘Gaat deze affiliate toegevoegde waarde leveren voor mijn programma?’

Probeer hier een inschatting van te maken tijdens het controleren van de opgegeven media. Zijn er twijfels vraag de affiliate wat voor kansen hij of zij ziet binnen een samenwerking.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.