Affiliate Samenwerking – hoe werk je samen met een affiliate – 5 tips

Affiliate samenwerking. Hoe zorg je voor een optimale samenwerking met een affiliate. In dit artikel 5 tips.

1 Onderzoek jouw top affiliates

Bekijk in het affiliate systeem wie de top 10 affiliates van jouw affiliate programma zijn. Dus de affiliates die de meeste sales aanleveren.

Hier wil je een goede samenwerking mee. Bekijk deze affiliate websites en onderzoek op welke wijze er promotie wordt gedaan?

Naar welke pagina van jouw webshop wordt er verkeer gestuurd? Welk banner materiaal wordt er ingezet?

Kloppen de teksten en de acties die er op dit moment gecommuniceerd worden. Kortom ga opzoek naar optimalisaties.

2 Neem contact op met de best presterende affiliates

Bel jouw top affiliates op, of spreek met ze af. Noem de optimalisaties die jij bij punt 1 hebt gevonden. Door open het gesprek aan te gaan kan je veel leren. Je zult namelijk van de affiliate horen waarom hij of zij bepaalde beslissingen heeft genomen.

Een voorbeeld:
Jij ziet dat jouw top affiliate al haar verkeer stuurt naar de bestelpagina op jullie shop. Terwijl jij voor het affiliate kanaal een hele mooie actiepagina hebt gemaakt. De affiliate geeft als reden dat er op de actiepagina een telefoonnummer staat.

De affiliate is bang dat hij zijn sale verliest aan de klantenservice die de order telefonisch voor de klant afrond, waardoor de affiliate sale niet wordt gemeten.

Dit is een probleem dat eenvoudig opgelost kan worden.  Door bijvoorbeeld de klantenservice de verkoop telefonisch te laten begeleiden en niet vanuit kantoor te verwerken.

Je komt hier pas achter als je onderzoek doet naar de manier van promotie van jouw affiliates, en hier vervolgens met de affiliate over in gesprek gaat.

3 Vraag om feedback

In het verlengde van punt 2: Vraag om feedback bij jouw affiliates.

Succesvolle affiliates zijn conversie experts. Ze weten precies wat werkt en wat niet werkt. Dit komt omdat ze dag in dag uit bezig zijn met het doorsturen van zo relevant mogelijk verkeer.

Door feedback te vragen kan je veel waardevolle informatie krijgen. Zo ontstaat er een relatie. Je laat zien dat je de mening van de affiliate belangrijk vindt. Gevolg hiervan is dat je meer voor elkaar krijgt.

Mogelijke vragen die je kan stellen zijn:
Wat vind je van onze acties? Werkt het promotie materiaal voor jullie? Wat doet de concurrent beter? Mis je iets op de landingspagina?

4 Deel informatie
affiliate site opstarten

Een eenzijdig gesprek waarin de affiliate tips geeft over wat jij als webshop eigenaar beter kan doen zal niet leiden tot een relatie.

Daarnaast zullen weinig affiliates hier tijd voor vrij willen maken. Je maakt in dit geval meer gebruik van de kennis van een affiliate zonder dat je iets teruggeeft.

Samengevat: kennis delen is de sleutel tot een goede affiliate samenwerking.  Geef informatie over:

Welke producten lopen het hardst?
Wat is het conversiepercentage?
Welke mogelijkheden zijn er voor acties?
Hoe ziet de marketingkalender eruit?

5 Maak exclusieve afspraken

De affiliate wil meer commissie verdienen en jij wil meer sales op jouw website. Ga opzoek naar kansen om voor beide partijen de aantallen te verhogen door middel van deals.

1 Hogere commissie voor meer promotie. Geef de affiliate 8 % in plaats van 5% commissie maar vraag in ruil hiervoor een maandelijkse mailing of een betere positie op de website.

2 Maak speciaal promotie materiaal voor de affiliate of een custome made landingspagina in ruil voor extra promotie.

3 Wat kan de partner doen met een exclusieve kortingscode. Hoeveel extra traffic en sales verwacht hij te kunnen doen.

Conclusie: Onderzoek samen hoe je elkaar kan helpen. Door samen te werken en opzoek te gaan naar optimalisaties.

En ik ben ook erg benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp, laat het weten door een reactie achter te laten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.