Affiliate marketing nederland

Affiliate marketing Nederland. Starten met affiliate marketing in Nederland. Hoe start je als adverteerder? Hoe start je als affiliate?
Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een online marketing kanaal.

Hoe start je met affiliate marketing in Nederland?

Affiliate marketing voor webshop eigenaren

Als je als adverteerder een affiliate marketing campagne opstart dan geef je websites en mailbestanden de mogelijkheid om jouw product of dienst te promoten in ruil voor een commissie.

Voorbeeld: Als jij zomerjassen verkoopt op een webshop

En een zomerjassenblog stuurt een bezoeker naar jouw webshop, deze bezoeker koopt vervolgens een jas dan ontvangt het blog een commissie over deze aankoop. Omdat hij of zij deze bezoeker heeft aangebracht.

Door als adverteerder een grote base op te bouwen van affiliates die bezoekers doorsturen kan je hard groeien.

Affiliate marketing voor publishers

Als je in het bezit bent van een blog of een mailbestand. Dan kan je producten of diensten van webshops promoten.

Je kan bijvoorbeeld alle jurken die erop dit moment worden verkocht vergelijken. Een goed voorbeeld hiervan is http://www.jurkjes.nl.

Voor elke bezoeker die je doorstuurt en die koopt ontvang je een affiliate commissie.

Hoe start je als affiliate?

Veel websites schrijven over dat geld verdienen met affiliate marketing erg makkelijk is.

Snel rijk worden en er niks voor hoeven doen wordt door deze partijen verkondigd. Dit zijn leugens en vaak trucjes om uiteindelijk iets aan jouw te verkopen.

netwerkmarge

Een website maken is redelijk eenvoudig. Deze website is gemaakt op basis van wordpress (30% van de website in de wereld gebruiken dit systeem).

Het is  gebruiksvriendelijk en als je niet te ingewikkelde functionaliteiten nodig hebt heb je binnen een dag een werkende site onder jouw eigen domeinnaam.

Het allermoeilijkste aan affiliate marketing is het trekken van relevant verkeer.

Dit kost tijd, geduld en heel veel doorzettingsvermogen.

Lees de volgende blogs als je meer wilt leren over starten als affiliate: Hoe kies je een onderwerp , Starten als affiliate , Affiliate autoriteit worden

Hoe start je als adverteerder?

Als jij gaat starten met affiliate marketing dan zijn er veel vragen die beantwoord moeten worden. Wat voor een programma voorwaarden ga je hanteren? Welke cookietijd kies je? Ga je samen werken met kortingcode websites? Wil je cashback partijen in gaan zetten? Wat zijn de kosten van de affiliate netwerken? Waar moet je rekening mee houden bij de keuze van het affiliate netwerk? Op welke manier kan je het beste samenwerken met een affiliate. Hoe werkt affiliate tracking? Waaraan moeten affiliate banners voldoen? Hoe bepaal je de affiliate commissie? Affiliate fraude hoe voorkom je dit? etc.

En ik ben ook erg benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp, laat het weten door een reactie achter te laten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.