Spraakgestuurde zoekopdrachten en affiliate marketing (een uitleg)

Spraakgestuurde zoekopdrachten en affiliate marketing. Voice search gaat meer (traditionele) online zoekopdrachten vervangen. Wat is Voice Search?  Wat voor invloed heeft dit op het online zoekgedrag? Hoe kan je inspelen op spraakgestuurde zoekopdrachten als affiliate?

Inhoudsopgave:
Wat is Voice Search?
Wat voor invloed heeft Voice Search op het zoekgedrag?
Hoe kan je inspelen op Voice Search?
Zelflerende techniek Voice Search

Wat is Voice Search?

De grote techreuzen zoals Amazon, Apple en Google zijn druk bezig met de verkoop en verdere ontwikkeling van een digitale personal assistent. Er zijn inmiddels al verschillende praatpalen beschikbaar.

Hieronder een filmpje waarbij Maurice de Hond Voice Search voorspelde in 1995 🙂 Bekijk hier het hele interview van Sonja Barend. 

Wat voor invloed heeft Voice Search op het zoekgedrag?

spraakgestuurde zoekopdrachten

1 – Aantal zoekresultaten wordt kleiner

Een gevolg van Voice Search is dat je in plaats van 6 zoekresultaten maar 1 zoekresultaat ontvangt. Je vraagt om een hotelkamer in Berlijn. Vervolgens krijg je een antwoord van google home device met een voorstel. Met spraakgestuurd zoekopdrachten zullen er minder websites worden geraadpleegd. Dit gaat een negatieve impact hebben op bedrijven / merken die actief zijn in het middensegment. Grote merken en brands worden groter en kleiner bedrijven worden moeilijker vindbaar.

2 – Zoekopdrachten worden langer

Nu worden in google vaak enkele woorden ingetypt. Als er gebruik wordt gemaakt van een Voice Search zal dit veranderen naar een de vraagvorm. Er wordt een vraag gesteld. Het aantal zoekwoorden dat er wordt gebruikt zal hierdoor aanzienlijk stijgen. Daarnaast zal het in de toekomst meer in de richting gaan van een gesprek.

Een voorbeeld: Wat is het goedkoopste hotel in Berlijn? .(antwoord assistent) Wat kost dit hotel? (antwoord assistent) .Kan ik met creditcard betalen? (antwoord assistent). Is dit inclusief ontbijt? (antwoord assistent)

Hoe kan je inspelen op Voice Search?

Door de nieuwe manier van zoeken te integreren in jouw affiliate site kan je profiteren van Voice Search. Ga na welke vragen jij beantwoord met jouw affiliate project.

Verwerk deze vragen en antwoorden in jouw seo strategie. Doe onderzoek naar de te verwachten vragen die mensen gaan gebruiken.

Wat is de opbouw hiervan? Wat zijn mogelijke vervolg vragen? Hoe kan jij zo goed mogelijk antwoord geven op deze vragen?

Zorg voor korte en duidelijke zinnen. Je teksten moeten begrepen worden door de zelflerende algoritmes. Zorg dat jij degene bent die het beste en meest complete antwoord geeft.

Er is maar 1 positie per zoekopdracht. Dus je moet echt je best doen om deze plek te bemachtigen.

Zelflerende techniek Voice Search

Als je nu gebruik maakt van de zoekfunctie ‘siri’ op een iphone dan begrijpt ze veel vragen nog niet. Echter bij elke nieuwe spraak zoekopdracht worden de resultaten beter.

Het algoritme is zelf lerend. De techniek wordt steeds beter en hierdoor steeds relevanter en handiger. Daarnaast komen er steeds meer toepassingen voor devices – the internet of things.

Dus er kunnen koppelingen worden gemaakt met je TV, Smartwatch etc.

Lees ook:

Affiliate marketing amazon: waar liggen kansen?

Laat weten wat je van dit artikel vindt door de sterren in te vullen:

[ec_stars_rating]

En ik ben ook erg benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp, laat het weten door een reactie achter te laten:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.