Second Tier Programma (Geld verdienen aan sub affiliates)

Second Tier Programma. Het is mogelijk om geld te verdienen met het aanbrengen van affiliates. Bij welke netwerken is dit mogelijk en hoe werkt dit? Wat is een second tier affiliate programma? In dit blog wordt hier uitleg over gegeven. 

second tier programma

Wat is een second tier affiliate programma?

Door middel van een second tier affiliate programma kan je geld verdienen aan  de opbrengsten van andere affiliates. 

Een voorbeeld:
Ik schrijft een blog over de kansen van affiliate marketing. Dit is specifiek geschreven voor mensen die een site hebben met bezoekers en hier geld mee willen gaan verdienen. In dit blog staat een affiliate link naar het affiliate netwerk TradeTracker. Wil je weten wat een affiliate netwerk doet? Lees dan dit artikel. 

Jij vindt dit interessant en klik op de affiliate link en meld je vervolgens aan bij TradeTracker met jouw affiliate site.

Op het moment van aanmelden wordt er een transactie geregistreerd binnen het affiliate account van Affiliate Academy. Ik heb een nieuwe affiliate aangebracht. 

Op dit moment heb ik nog niks verdiend. Echter vanaf heden ontvang ik 5% commissie over alle affiliate commissies die jij gaat verdienen de komende 36 maanden (dus de komende 3 jaar.) Jij als aangemelde TradeTracker affiliate merkt hier niks van. Jij ontvangt de normale vergoeding die staat vermeld bij de verschillende programma’s.

Met andere woorden: Je kan geld verdienen door affiliates aan te brengen. Je ontvangt een klein percentage over de gerealiseerde commissies van jouw aangebrachte affiliates.

Het meest interessante hieraan is dat op het moment dat je een succesvolle affiliate hebt aangebracht je niks meer hoeft te doen. De bedragen komen automatisch binnen op jouw account.

Daar zit echter ook de grootste uitdaging. Van de affiliates die zich aanmelden bij een netwerk is er maar een kleine groep die ook daadwerkelijk geld gaat verdienen. 

Bij welke netwerken is het mogelijk om geld te verdienen met het aanbrengen van affiliates?

In Nederland kan dit via Daisycon en TradeTracker. TradeTracker werkt op basis van een second tier programma. Zoals hier boven uitgelegd is.

Bij Daisycon ontvang je een bedrag van 5 euro per aangebrachte affiliate. Het zou mooi zijn als de netwerken Awin, Partnerize en Tradedoubler ook dit soort programma’s op gaan starten.

Internationaal zie je wel meer netwerken die op deze wijze e-commerce sites belonen voor hun inspanningen. 

Overigens wordt revenu share niet alleen gebruikt voor het aanbrengen van affiliates aan een netwerk.

Binnen de gaming markt is dit ook een manier van vergoeden die veel gebruikt wordt. Je brengt een nieuw lid aan en je ontvangt een % van de bedragen die deze persoon uitgeeft over een bepaalde periode.  

Mocht jij goede of slechte ervaringen hebben met second tier programma’s laat het weten in de reacties hieronder. 

1 gedachte over “Second Tier Programma (Geld verdienen aan sub affiliates)”

  1. Heb jij ervaringen met second tier affiliate programma’s deel het hier. Laat het ook weten als je vragen hebt. Ik reageer op elke reactie 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.