Emerce 100 affiliate marketing

Emerce 100 affiliate marketing. Elk jaar komt Emerce.nl met een lijst van bedrijven die zich bezig houden met e-business. Deze bedrijven emerce 100 affiliate marketingworden beoordeeld door het geven van sterren. Er is vaak kritiek op deze lijst: er zijn teveel categorieën / er worden teveel bedrijven genoemd / elk bedrijf dat er in staat schreeuwt van de daken dat ze de beste zijn / de onderbouwing is summier / het is onduidelijk wie de beoordeling bepaald.

Los van al deze kritiek 🙂 is het interessant om te kijken welke affiliate marketing partijen er worden genoemd. Wat zegt de emerce 100 over affiliate marketing.

Vergelijkers

1 – Tweakers.netemerce 100 affiliate marketing
2 – Prijsvergelijk.nl
3 – Kieskeurig
4 – Besteproduct.nl
5 – Vergelijk.nl
6 – Shopalike.nl
7 – Twenga.nl
8 – Beslist.nl
9 – Shopwiki.nl
10 – Kelkoo.nl

De meeste van deze vergelijkers werken op basis van cpc (vergoeding per klik) zoals tweakers.net / kieskeurig.nl / shopalike.nl en kelkoo.nl. Als je als adverteerder deals wil sluiten met deze partijen dan is het van belang om alles goed door te meten. Op deze manier kan je doorrekenen of het onder de streep uit komt.

Er zijn ook vergelijkers die op cps (vergoeding per sale) basis werken. Voorbeelden hiervan zijn vergelijk.nl en prijsvergelijk.nl. Informeer bij deze affiliates of zij jouw productfeed willen opnemen.

Hierbij de link naar het complete overzicht op emerce.nl

Affiliate netwerken

Emerce heeft de volgende lijst opgesteld voor de beste affiliate netwerken

1 – Affiliprintemerce 100 affiliate marketing
2 – Daisycon
3 – Tradetracker
4 – Awin
5 – Affilinet
6 – Tradedoubler

Wat hier opvallend aan is is dat Affiliprint hier wordt gezien als een affiliate netwerk. Affiliprint plaatst folders met vouchercodes in pakketten. Een gaaf idee maar het is een ander soort bedrijf dan een affiliate netwerk. Het is niet zo dat je affiliprint in kan ruilen voor tradetracker. Deze twee bedrijven kun je prima naast elkaar inzetten. Daarom hoort affiliprint niet thuis in dit lijstje.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.