Review website opstarten

Review websites zijn websites die klantervaringen en meningen verzamelen. Het kan zijn dat jij als consument een aankoop wilt doen maar twijfelt over de betrouwbaarheid van de webshop. Je gaat dan zoeken op google naar ‘ervaringen webshop x ‘. In google komen dan een heleboel review websites naar boven. Dit zijn in veel gevallen affiliates.

Waarom zijn er veel ervaringen websites als affiliate actief?
Affiliatemarketing werkt bij 99% van de affiliateprogamma’s op basis van Last Cookie Counts. Dit betekent dat de affiliate die als laatste een review sitecookie heeft geplaatst (de laatste klik heeft doorgestuurd) de commissie ontvangt. Het gevolg hiervan is dat alle succesvolle affiliatecategorieën onderin de sales funnel actief zijn. Ze zitten in het laatste stukje van het beslissingsproces van de klant. Je ziet dit terug bij vergelijkers, kortingscode sites, review sites en cashbacksites. De mensen die op deze sites aan het kijken zitten niet meer in de oriëntatiefase.

Reviewsites zitten ook in deze onderin de sales funnel. Bezoekers van deze sites twijfelen vaak over of ze aankoop wel of niet moeten doen. Ze zijn opzoek naar bevestiging van andere klanten. Als  de ervaringen van andere klanten er goed uitzien dan gaan ze vaak over tot een bestelling.

Slim om een reviewsite te starten
Relevante content is de sleutel tot een goede positie in de zoekmachines. Dit zul je teruglezen in elk artikel over seo. Maar het schrijven van kwalitatieve artikelen kost veel tijd. Dit merk ik zelf bij het schrijven over affiliatemarketing. Reviewsites hebben dit probleem niet. De content wordt gecreëerd door de gebruikers van de website. Door makkelijk en eenvoudig tool te bouwen om je ervaring achter te laten, wordt je site continu voorzien van nieuwe informatie. Dit wordt gezien door google en

Voorbeelden reviewwebsites
ervaringenreview.nl
ervaringensite.nl