Cashback affiliatemarketing – hoe werkt dit?

Cashback affiliatemarketing – hoe werkt dit?
Cashback affiliates geven een deel van de affiliate vergoeding terug aan hun leden. Hierdoor ontstaat er een korting op een gekocht product voor deze leden. Er zijn grote groepen mensen aangesloten bij dergelijke cashback sites. Een adverteerder kan veel potentiƫle klanten bereiken via deze partners.

Voorbeeld
Jij bent een consument. Je krijgt een e-mail van Zalando met een aanbieding voor nieuwe sportschoenen. Deze e-mail wordt verstuurd door de cashback partij Qassa.nl Bij deze cashback partij ben jij aangemeld. Je klikt op de banner in de e-mail. Je bestelt vervolgens op de website van Zalando de schoenen. De cashback affiliate (qassa) krijgt 8% over deze order van Zalando. Dit is de commissie die Zalando uitbetaald voor elke aangebrachte klant via affiliatemarketing.

Qassa geeft een deel van de commissie weer terug aan haar leden. Dus als jij vervolgens inlogt in jouw qassa account dan heb je 3% (bijvoorbeeld) van de aankoop in jouw account staan. Dit kan je uit laten betalen op je rekening. Je ontvangt op deze manier dus een extra korting.

Lees ook dit artikel: Cashback sites wat is de toegevoegde waarde?