Wat is ecpc garantie?

Wat is ecpc garantie? Ecpc staat voor effectieve cost per click. Hier is een korte uitleg over gegeven op deze pagina over ecpc. Een affiliate rekent uit wat een doorgestuurde klik hem of haar heeft opgeleverd. Als een affiliate vraagt om een ecpc garantie dan willen ze een garantie dat ze een minimaal bedrag ontvangen in ruil voor promotie.

De grote cashback partijen in Nederland vragen regelmatig om een ecpc garantie. Een voorbeeld: Nuon wil dat euroclix (cashback affiliate) een mailing gaat versturen naar 100.000 leden. Euroclix kijk in de statistieken en ziet dat ze op dit moment te weinig verdienen aan Nuon mailingen. Ze willen minimaal 4 cent per klik verdienen en nu is dat 2 cent. Euroclix geeft bij Nuon aan dat ze een mailing kunnen versturen met een ecpc garantie van 4 cent per klik. Dit betekent dat als er een mailing wordt verstuurd naar 100.000 leden en 30.000 leden klikken er 30.000 x 4 cent = 1200 euro betaald moeten worden door Nuon.

De 1200 euro is het garantiebedrag. Als er uit deze mailing 20 sales komen a 40 euro per goedgekeurd energiecontract.  20 x 40 = 800 euro. Dan zal Nuon voor deze mailing 1200 – 800 euro = 400 euro extra bij moeten betalen. De 800 euro is de commissie die er is standaard betaald wordt voor 20 energiecontracten. Een ecpc garantie wordt altijd verrekend met de gerealiseerde sales uit de afgesproken promotie.

[ec_stars_rating]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.