Succesvolle affiliatesite: Symbaloo

Succesvolle affiliatesite Symbaloo. Symbaloo is een startpagina een andere naam hiervoor is een directory. Je kan instellen in je internetbrowser welke website je als eerste wil zien als je het internet op gaat. Veel mensen gaan als eerste naar google.
Vroeger maakten veel mensen gebruik van startpagina.nl. Symbaloo zit technische anders in elkaar dan startpagina maar hanteert hetzelfde model om aan bezoekers te komen.

affiliatesite symbaloo

Hoe werkt symbaloo?

Als je naar symbaloo.com gaat dan kan je een account maken en instellen dat je symbaloo als eerste wil zien als je je internet browser opent. Vervolgens kan je op deze pagina al jouw favoriete websites plaatsen door middel van tegels (zie screenshot) Je kan hierdoor eenvoudig via symbaloo surfen naar de websites die je vaak bezoekt. Symbaloo heeft ook enkele tegels vastgezet. Een adverteerder kan deze posities kopen. Daarnaast worden er onder de tegels waarvoor een affiliateprogramma bestaat automatisch een affiliatelink geplaatst.

Waarom is symbaloo succesvol?

1 Groot aantal terugkerende bezoekers
Als jij besluit om symbaloo als startpagina te gebruiken en je zit dagelijks op het internet betekend dit dat je elke dag gebruik maakt van de symbaloo website. Symbaloo maakt van elke nieuwe gebruiker een terugkerende gebruiker. Zo wordt er een optimaal rendement gehaald uit elk actieve account.

2 Afhankelijkheid van google is laag
Google is de grootste vriend en vijand van veel affiliate websites. Symbaloo heeft hier geen last van door al aanwezig te zijn voordat er gebruik gemaakt wordt van google.

3 Schaalbaar
Symbaloo heeft tijdens het schrijven van dit artikel 20 miljoen gebruikers over de hele wereld (bron website symbaloo). Ze hebben sinds de start in 2007 de gebruikersaantallen continu weten te verhogen. Een knappe prestatie. Elke actieve gebruiker levert inkomsten op. Het plafond is hierin noglang niet inzicht aangezien elke internetgebruiker in de wereld tot de doelgroep behoort. Daarnaast levert de start van een nieuw symbaloo account niet tot extra werk voor symbaloo.

Grootste uitdagingen van de affiliatesite Symbaloo

1 Aantal gebruikers verhogen
Het lijk ze goed af te gaan. De sleutel van het succes is om zoveel mogelijk gebruikers te krijgen in de landen waar er relatief hoge bedragen worden uitgegeven op het internet.

2 Technische relevant blijven
Als een google, facebook of apple of een andere technologische reus een vergelijkbaar platform aan gaat bieden zal dit een serieuze bedreiging zijn voor de groei. Door te blijven groeien en technisch voorop te lopen zal er een groot techbedrijf eerder kiezen voor het kopen van symbaloo dan de directe concurrentie aan te gaan.

3 Actieve gebruikers
Mensen kiezen voor een andere browser of kopen een nieuwe computer. Er zijn verschillende momenten waarin een actief account over kan gaan naar een inactief account. Dit is een bedreiging voor symbaloo en dit zullen zoveel als mogelijk moeten monitoren.

Kansen voor adverteerders

Zoals aangegeven kunnen adverteerders een tegel inkopen. Deze tegels staat vervolgens vast op de pagina van de gebruiker. Daarnaast kan de achtergrond (wallpaper) worden gekocht voor campagnes (zelfde mogelijkheid als wetransfer heeft). Voor overige advertentie kansen bekijk deze pagina

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.