Succesvolle affiliatesite leerwiki

Succesvolle affiliatesite leerwiki. Wat doen succesvolle affiliates anders dan de rest. In dit blog kijken we naar de website leerwiki.nl. Leerwiki is een commerciële versie van wikipedia. Het is bizar hoeveel artikelen  er op de website van leerwiki staan. Hoe komt deze site aan zoveel content?

affiliatesite leerwiki

Hoe werkt leerwiki?

Je kan een account aanmaken bij leerwiki. Vervolgens is het mogelijk om over elk onderwerp te schrijven. De insteek van een artikel is om de lezer iets te leren. De moderators controleren een blog voordat deze live wordt gezet. Tussen de artikelen die op leerwiki verschijnen staan google adsense advertenties. De inkomsten hieruit worden gedeeld met de schrijver.

Leerwiki heeft een grote community van schrijvers. Deze hebben contact met elkaar via de leerwiki interface. Daarnaast zit er een spelelement in. Als je meer kwalitatieve artikelen schrijft ontvang je een hoger percentage van de adsense inkomsten. Op deze manier word je als schrijver gemotiveerd om te blijven schrijven.

Waarom is leerwiki succesvol?

1 Content geautomatiseerd Het kost tijd om goede kwalitatieve artikelen te schrijven. Door de contentmakers een platform aan te bieden waarbinnen dit kan wordt het schrijven van artikelen geautomatiseerd. Leerwiki wordt door google gezien als een autoriteit. Hierdoor worden leerwiki artikelen beloond met hoge posities binnen google. Dit heeft een positief effect op de inkomsten van leerwiki en haar schrijvers.

2 Performance based model De schrijvers verdienen geld op basis van prestatie.  Leerwiki ontvangt geld voor elke google adsense klik. Deze inkomsten worden gedeeld met de schrijver. Dus als je artikelen schrijft die goed worden gelezen stijgen je inkomsten. Leerwiki hoeft hierdoor geen geld uit te geven dat ze nog niet hebben verdiend.

3 Schaalbaar Binnen leerwiki is het mogelijk om over elk onderwerp te schrijven. Hierdoor zijn de mogelijkheden tot groei onbeperkt. Essentieel voor de groei van leerwiki is het behouden van een actieve schrijvers community. Als het ze lukt om deze community te laten groeien zullen de inkomsten meegroeien.

Is leerwiki een affiliatesite?

Tijdens het schrijven van dit blog ben ik geen affilaitelinks tegengekomen. De inkomsten komen uit google adsense, advertorials/display advertenties van ligatus en mogelijk directe deals met adverteerders. Er liggen kansen voor leerwiki om extra inkomsten te verdienen met affiliate marketing.  De objectiviteit van een blog kan worden beïnvloed als hier affiliatelinks in worden geplaatst door de schrijver. Hier zou een oplossing voor bedacht moeten worden door leerwiki mochten ze met affiliate marketing aan de slag willen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.